Instagram : @peejburhan

indahnya dpt makan~

last friday ice n huda ajak keluar lepak makan2..
sebab dia nak bg cd gambar..dah siap..
gambar2 tu n video katanya noy yg nak update..
kata dia la..kita tunggu la bila kan..
siap x bg aku update..kata dia nak update..
agak2 aku dah tua nanti baru dia update kot..larikss..

oh keluar makan tu ice suruh pilih nak makan mana..
serious aku blur betul la x tau nak lepak mana..
tempat best pun..tp jauh ke..x kuasa la kan..
so noy ajak ke damai..ok aje la..
lg pun x pernah pergi ngan dorang area sana kan..

:: cantik kan ::

masa otw..naik AKLEH tu..nampak langit adalah super lawa..mcm2 warna ade..
so noy terus snap..ok camera adalah biasa..
kalau tgk live serious lawa melampau okies
oh shawal call..so dia join sama..
elok lak sama2 sampai sana..

:: mixed fruit cocktail ::
:: humus with meat ::

n yg bestnya..kedai x ramai orang..
so makan xde la tggu lama sgt ke apa...
sebabkan ramai lapar...so aku ingat lamb maghut lambat sampai..
so siap order humus tu 2 ok...
halfway makan..tiba2 dulang sampai..
harus la nak terpengsan2 makan..

:: taboola habis..so order salad ni..ok not bad..tp putih tu cheese..katanya kuat cheese dia..sampai pening2 makan..so aku x rasa la..kang x pasal pening kan..so aku amik sayur2 aje.. ::
:: lamb maghut 1kg ..oh 1kg maksudnya lamb dia..if nak 1/2 kg je pun boleh aje ::
:: noy yg agaknya terconfius x sure nak makan humus ke..makan nasi itu ::
:: see..humus masih byk..tp nasi dah sampai..mana x ketat perut ..ye portion sgt byk..dulang selebar tgn ice ::
:: muka kami adalah teruja mendapat makan ::
:: huda yg excited sebab dia selalu nampak nasi ni kat blog aje..tp kali ni dpt makan.. ::
:: kucing2 penghibur hati nonoy..dia gila kucing..x kisah la selekeh ke apa..dia suka je kucing2 tu..tu yg dpt camera kat dia..dia snap..x nampak ape pun..tah apa motif ntah ::
:: tgk la tu..byk lg nasik ok..mmg x larat nak abiskan..end up bungkus bawak balik.. ::

hoih la..
kenapa la banyak sgt makanan indah kat dunia ni weyh..
nak pengsan aku tau..
esp bila masuk2 blog ada makanan ni..
bg aku rasa mcm nak pergi carik sekarang jugak..
sekarang adalah crave makan kat chilis..haihhh..help!help!help!

11 Comments:

fatin said... [Reply to Comments]

apa nama kedai lamb maghut ni??? teringin betul nak makan.... peta kat mana peej?? search dlm google tu takde peta pun.....tolong

peej said... [Reply to Comments]

fatin - mcm mana korang google ni dik non..everytime org kata x jumpa..aku try la google..apesal dapat aje..masa google sila click kat peejburhan tu ye..bukan web

darling8tabby said... [Reply to Comments]

ohh sangat indah.. tapi dia ada ayam gak kan dek..harus try nanti..
hehe..noy cam akak..nampak kucen2 kat kedai mesti suka2 tepuk tangan..pastu layan sembang..pastu mesti org mesti pelik...anak sapa la dok kusyuk sembang ngan kucen2 tu..heheheh

Diva PariTs said... [Reply to Comments]

mmg indahhhhhh! nnt balik aku nak try gi sini gak peej, habisla pitam laki mak nantikkk haha

AKLEH dah siap ke babe?? wah wah ini sudah bagus.. makin ligat lah aku balik kali ni! i loikkkeeee

Zuraida said... [Reply to Comments]

oh sodapnyo.....aku pun kat ofis ni dah jadi agak teruja....

Starry Eyed said... [Reply to Comments]

Peej kat chilis makan tak mushroom jack tu? thats my fav food there.. aritu pun rindu chilis gak tp dah makan.. ni tgk gmba lamb ni teringin plaks.. hehe

serenum said... [Reply to Comments]

wei.. lepas ni makan ayam plak. ayam 1 kilo.

peej said... [Reply to Comments]

darling8tabby - dpd dulu akak x try3 lg ke??sila try..jgn tangguh2 lagi..


diva parits - harus try nok..sedap..
kau ngigau ke apa ni nok..akleh tu dah siap bertahun nok..ke kau mmg dah bertahun x balik sini??


zuraida - sedap kak zue..andai kata kita ada session lepak malam2..boleh la pergi sana..


starry eyed - tu fav tina..ada la pernah makan..ok la..tp still suke lamb shoulder or burger dia..puas hati.. ;D


serenum - pastu sila makan sampai habis ok..jgn half way mcm hari tu..

Nonoy said... [Reply to Comments]

hahaha.. help help!! saya nak chillis gak.. hujung bulan k.

peej said... [Reply to Comments]

nonoy - ok..wah laju je aku jawab kan..

nasaoji said... [Reply to Comments]

ya ampun...makan itu mmg nikmat..;p

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...