Instagram : @peejburhan

kemalangan membawa maut?~

as usual around 3.15 am keluar rumah nak amik noy..
tiba2 turun je jalan jelatek..
tgk ada lampu2 polis..
ingat ada road block ke apa..
seperti biasa..bad habit..keluar rumah ngan pakaian sesuka hati tanpa bra..keh keh..
mula2 risau2..kalau kena tahan kelaur kereta ke apa..
apa mau buat..takottnya..

tp bila sampai..apasal mcm ramai penuh betul ni..
rupanya ada accident..
mcm teruk..siap ada bomba..
xleh jalan situ..so lencongan ke jalan lain..
sebab kan noy dah sampai area kl..
so aku abaikan aje...xleh la nak busy body ke apa..


:: dalam pada tu..sempat jugak snap..sorry adalah gegar2..ambik pic sambil bawak kereta adalah takut ok..x pasal aku lak accident kang.. ::

then amik noy..
sambil sakit hati..
sebab kereta adalah banyak kat kl..
org baru balik clubbing kot..
selalu x byk mcm tu..maybe sebab jumaat public holiday kot..
siap jam2 ok kat traffic light depan ampang park..



amik noy..
nak balik..tgk accident tu x settle lagi..
aku rasa mcm ade orang maut or cedera parah kot..
teruk benar je..
n kali ni org bertambah ramai..
dah mcm pesta aku tgk..
memandang kan kereta bergerak gila perlahan..mcm x bergerak pun ada..
aku sambung mission busy body aku..
tp x puas..sebab noy adalah bising2 ok..

keadaan dah macam pesta dah..
pasang banner recharge ke apa..org mesti ingat tgh pesta liar..haha..
x caya tgk bawah ni..

kau tgk berderet kat jenjantas tu..
amboi busy body nye korang ni kan..
tah apa berlaku aku x tau la..
tp aku ada lalu semalam..
tgk tiang lampu..sign board semua jatuh2 patah..
n railing mcm parit besar pun xdak..
x tau la if jatuh ke x..not sure..

org ramai2 lagi..
tgk aku snap sambil gerak perlahan2..
noy tetibe menjerit n aku terkejut..
ingat apa la..
rupanya ade kereta kemek sebelah aku..
rasanya org dah xde..sebab xde polis attend ke apa..
maka aku snap2..haha..
noy kecoh2..kata nanti kena badi ke apa..
aku menjadi takut..
maka gambar gegar2..

aku x sure kerta apa..
rasanya kereta panjang..tp kemek tu dah jadikan rupa depan mcm pendek mcm kelisa ajo..
takut kan..hope xde yg mati la..
tp ada org pernah bg tau aku..
kalau ade bomba mesti mati..x pun ada yg parah tersangkut ke apa..
ish..mintak jauh la benda2 mcm ni kan..
xpe..biar pun org kutuk aku bawak slow ke apa..
tp janji aku berhati2..
bukan apa..if laju..jadi apa2..mesti susah nak control kereta..
if bawak x laju..jadi apa2..senang nak break..n Insyallah kereta boleh lg nak kawal ..
kan..kan..kan..
so mari la kira menyahut slogan ini, ' biar lambat asal selamat'
tp kalau lambat sgt sampai menyakitkan hati...meh sini aku sepak muka kau laju2..

ok la..tu je hasil entry dpd sikap aku yg tiba2 nak membusy body..
ta-ta

8 Comments:

Tijah said... [Reply to Comments]

tiba2 tajuk kau mcm berita kan? ni ke accident pa jamaludin jarjis yg wife dia meninggal tu weh?

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

betul tu, kalau bwk slow pun, impact bila langgar something tu tak la teruk sangat. ko datang kat KT ni, orang2 sini bawak kereta macam gila.. haha

ai said... [Reply to Comments]

aku pon suke gak tgk xcident. sanggup aku nk brenti tp laki tak kasi lak..

livelifethefullest said... [Reply to Comments]

ni la tajuk kat Metro sabtu lepas.sian budak tu..damn sial si racing 2 ekor tu!

darling8tabby said... [Reply to Comments]

ngeri ye tengok keadaan keter tu kan dek..

kakakdegil said... [Reply to Comments]

dah ajal kan? kadang kadang bukan salah kiter pun.. orang lain..

insaf sekejap dari nak bawak kete laju laju. takder laa laju sangat pun.. sket jer..

aper pun, al fatihah lah kat mangsa
takziah to the family

n peej, drive carefully eh. nak nak biler amek noy tetengah malam tu.

Musliha said... [Reply to Comments]

uwaaaaaaaaa..
takut.. takut.. takut..

nasaoji said... [Reply to Comments]

kecut perut duk bc/ tgk xcident2 nih...

pape pun, skalipun kt hati2, tp, Dia yg maha tahu kan...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...