Instagram : @peejburhan

ke jalan damai~

lepas je settle mengecat..jonet call cakap dia dah otw ke rumah aku..
nak ajak makan nasi dulang(lamb maghut)..
xkan nak cakap xmo kan..dia dah ajak awal2..
rasa la nak cancel..sebab penat sgt..tp dia dah otw tu..ok aje la..
so mandi2 semua..siap2..dalam 10pm baru keluar..
gila lambat.. ;p
dah la nak tunggu nasi tu lama kan..
kena tunggu 45 minutes..paling cepat la.

so sementara order la appetizer la apa la..
mmg lapar ok..
sebab siang tu aku x makan apa kecuali menhirup asam rebus ikan pari..
tp xpe..sbb malam mmg plan nak makannnnnn..
x kira..nak jugakkkkkkkkkkkk...

::rindunya sama jonet..noy tunang dia x dpt dtg..sebab ada kerja kat tioman..haih.. berseri kan muka i sebab nak dpt makan besar ini ::
jonet bawak adik dia..
yang form 2...
jonet ni ada 8 org adik beradik..n kaka mithali some more...
dia bawak je if adik2 nak ikut..
kalau aku jgn harap weyh..dulu masa kecik2..aku dah ala2 remaja la..
noy asyik la nak ikut aku keluar..
menangis melalak...idok le aku layan..
hello..x glams ok..dah la time tu noy suka pakai 1 set baju n jeans snoopy..x pun cartoon world ke apa..kah kah..
ish keji nye aku..
tp sekarang aku dah mithali ok..
kan noy??kan??kan???

:: taboola..sebab nasi itu kedekut timun..so noy order la ni..dia ni if xde sayur rasa x lengkap je ::
:: ni appetizer..humus with meat rm12 ...humus ni ialah kacang kuda..yg di blend..n letak olive oil..sedap weyhhhh..tp noy cakap ni x cukup sedap..kat sana kuwait lg sedap humus dia.. ::
:: mixed fruit cocktail..rm12..dia air banana ngan apa tah..respberry kot..then dia bg la banyak2 buah2 tu..sukeee ::
:: lamb maghut 1kg = rm40...if nak 1/2 kg pun boleh jugak..n if nak chicken pun ade..ok la..banyakkk..selalu mesti x abis la makan..so korang boleh pack bawak balik.. ::

x menyempat2 dorang cedok weyh...
sebab tggu pinggan..n lapar lebih..so kasi makan dulu..
if orang arab dorang makan terus kan dpd dulang..
tp katanya kita ni melayu..nak jugekk pinggan..

oh bg yg baru kat sini..
aku dah pernah buat map ke kedai ni..
sila jangan tanya kat mana ke apa ye..
sila la rajinkan diri goole map kat atas ni..
penat2 aku buat kotah google untuk blog aku..
so sila la manfaatkan nya ye..wah ayat.. ;p

ok la..chiowwwwwwwwwwww...

16 Comments:

sHwEeT ByAtcH said... [Reply to Comments]

wahhh..

mmg lama tak nmpk kak jonet.. sngt whendu...

Kak peej.. serius nmpk berseri meri..

Tijah said... [Reply to Comments]

heavennyer tengok korang makan wehh! tunggu la omak eva mendes tu blk kita pi makan2 nak?

shasha said... [Reply to Comments]

kambing panas weyyy~~~...huhuhu..nak makan kambing banting kat Big Plate

Anonymous said... [Reply to Comments]

babe aku cari tak jumpo pon..kotak google ko tu setting ok ker

peej said... [Reply to Comments]

shweet byatch - dia dah xde sini kan..sekali sekala je jumpa..sanga renduu..

tijah - boleh sajo..tp kedai ni malam ado..ok ke xpo?nanti carlos rendu lak.. ;p

peej said... [Reply to Comments]

shasha - hoh..istimewa kah kambing banting??

peej said... [Reply to Comments]

anon - ok je..ke kau x reti google??aku google sekali je terus jumpa..type 'map jln damai'

Diva PariTs said... [Reply to Comments]

wahhhh konsep al-arqam makan sedulang! bwahahhaa

nak jugaaaaakkkkkkk

afiq said... [Reply to Comments]

ih..ih.. kambing.. mkn taim mlm2 x panas ke kak??hhehehehehhe

darling8tabby said... [Reply to Comments]

mmg nampak yummy2.. tapi so far belum la dapat pi makan lagi..isk isk isk......

Tny said... [Reply to Comments]

Hahaha :))
Sempat lagik ko nk kata kt Noy!! Yeaalaa.. akak mithali =)

nasaoji said... [Reply to Comments]

setap nyer weh..nak p carik gak ler.....

alalalla...ko skang ni dah jd kakak mithali kat noy..;p

Musliha said... [Reply to Comments]

arghhhh.. lapar.. laparrrrrr..

lieya orange M.I. said... [Reply to Comments]

...sis peej, kat maner lamb maghut ni...
...syik tgk kat blog terliur2 jorr...

dyan . said... [Reply to Comments]

fuhh.. gilers la mengiurkan..

aritu ada try kedai kat area2 situ.. sebelah2 kedai tu la kot..
try chicken and lamb mandy.. sedap la jugak..
tapi mak tak suka..
hanya kami anak2 dan abah jer suka..
tapi ciken mandy tu takderla lama macam ni..

eh tapi nanti nak try la lamb maghut ni.. cam best jer..
tapi lama giler la nak tunggu..
nanti siap leh tdo lagi kat situ..

agak2 kalo kita call dia order dulu makanan tu then nak dekat2 45 minit tu baru datang ok tak peej?
boleh ke guna kaedah tu?
huhu..

Anonymous. said... [Reply to Comments]

fuh gila menggiurkan ...

oh i mean the mixed fruit and lamb maghut tu ... ;p

terus rasa lapar gilaaaaaaa la ...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...