Instagram : @peejburhan

dini & didi's wedding~

semalam pergi wedding kawan kat bbgs...
hoih di zaman2 panas ni...nak kuar pun malas semacam aje..
tp adalah tidak baik if x pergi kan..
nanti aku kawin xde sapa nak pergi..
wah kawin katanye...tah bila la tu kan.. ;p
so gigih jugak bgn awal n siap2..

:: ok xde la gigih sangat..ini je hasilnya.. ::

gerak around 1ish..
amik nysya..n straight to bora ombak..
hoihhh...gila jam jalan...bawak auto pun penat ok kaki..
tah mana2 je orang nak pergi..
dah la panas mencucuk2..
sampai aje kita orang terus beratur amik makanan..
bagus betul perangai..
nasib sampai dah lambat jugak..sebab jam..
so senang nak carik seat..

:: cik nysya..single lg ni..siapa nak email aku..wah sesuka hati aku buat promotion mcm ni kan.. ;p ::
:: lauk2..sedappppppp...esp nasi tomato itu..aku adalah bengong..amik nasi putih tu..aku ingat nasi minyak yg putih..rupanya mmg nasik putih.. patut la x rasa apa..keh keh..yg aku konon amik nasi half2..konon tamak nak rasa dua2.. ;p ..tp puas hati la makan ::
:: favours ::

lepas je makan..
terus la session cam whoring..sudah biasa..
tapi aku x amik banyak2..
tunggu pic dpd camera org lain la..
aku ni jenis kesian nak suruh2 org snap kan..
esp kalau org tu kena pegang sampai 3-4 camera..
so aku je candid2 aje..

:: adik firhad - firhad n julie ::
:: kau tgk mcm mana dorang ni sakan bergambar..sampai terbongkok2..tertonggeng2..terjengkit2 ok. ::
:: jaja - nysya - me ...oh kita org sekolah dpd mrsm..sampai la ke bbgs ::
:: muka2 yg sama ..dgn yg lain2..kena tggu pic dpd dorang la ::

lepas tu time nak jumpa pengantin la..
so kena jalan2 sikit..
so sambil2 aku snap2 la pic suasana..
noy la ni suruh..katanya budak tu masih terpikir2..nak carik venue kan..




:: cantik ka..cuma aku keliru sikit concept color adalah apa..maybe berwarna warni..tp cantik la..ceria aje..n ala2 garden..bora ombak kan lawa.. ::
:: wedding cake ::


:: jumpa2 pengantin...aku snap2 mcm ni aje..gambal betul kena tunggu ::

pastu untuk camera aku..amik la pic ngan dini sahaja..
oh aku x suke pic ni..
sebab ape kejadah yg aku buat..
sungguh huduh ini pic..
ngan aku terbongkok mcm tu..sambil kaki gigil2..
besar mcm almari..siap rambut kibas muka org..
me not loike..
tp dah ini je pic ade..so tepek ajo..

:: dini & me ::
:: pasangan pengantin.. ::


:: lepas tu terus nak serbu air..kepanasan.. ::
:: before balik amik pic lagi ngan berapa kerat yang tinggal ni ::

gerak around 3ish..
Alhamdulillah...lepas 1 wedding..masih banyak wedding berderet2 menunggu ni..
hoih..musim kawin betul la..
seperti biasa..soalan2 bisa kena hadap pergi wedding2 ni..
so kepada yg baca2 ni..
aku rasa korang pun dah baca merata kan..
tp xpe..aku letak jugak sini..

soalan2 sensitif yg jgn ditanya :

  1. kalau belum kawin : kau bila lagi??
  2. kalau dah kawin : kau dah pregnant??
  3. kalau dah ada anak : bila nak tambah sorang lg??
tolong la..
soalan2 ini adalah sensitif ok..
kita kena tau apa yg boleh tanya..apa yg x boleh..
sebab if orang tu nak share..kau xyah tanya dia akan announce..
sebab dia pun excited..kalau la dia nak kawin ke..mengandung ke..apa ke..

oh begitu jugak dengan dunia blog..
ada soalan boleh tanya..ada x..
contoh2...kau kerja apa..kau tinggal mana..gaji kau berapa..bf/laki kau kerja apa..kau naik kereta apa..
apa ni..itu kan kategori P & C...
ok ke xpe??
harap maklum..

*matiklah tiba2 emosi..gila ke apa kau ni pija oii..*

22 Comments:

Tijah said... [Reply to Comments]

yer. aku benci soklan no.3 tu. bleh tak aku jawab...aku bukan kilang?

Daily Dose Of My Ramblin' said... [Reply to Comments]

Owh jangan lupe yeah...yang dah kawan pun tapi TAK DE ANAK lagi...nanti semua pun sebok tanye "Planning ke?".... sungguh busy body ok.... sakit nye hati-kU!!!

org punye suke la nk honeymoon 100 tahun pun...

-eLyNhere- said... [Reply to Comments]

Haa.. btol2! stuju!
benci giler soklan cenggituh!

mane la tau bile aku nk kawin.. ko pinjamkan aku mesin mase doremon, leh aku tgk mase depan aku.. haha

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

i hate those q's too sbb i pown single.bila org tanya bila nak kawen tu cam "haih, cam senang ke nak jmpa lelaki baik zaman ni?"
saiko tol.
opss ter'emo' plak.
x kesah apa2 pun me ttp suka weddings sbb mkn sedaaapp!! ;P

Anonymous said... [Reply to Comments]

blogger pon kena ada batasan jugak...jgn semua nak cerita kat blog bahaya apa...kalo jumpa pembaca sewel...gi tunggu kat opis..siapa yg salah...siapa yg cerita kat dalam blog i kerja kat mana...nama full name pun buh dalam blog...bnyk pencuri identiti sekarang....kalo dengki di printkan gambar ko...bawak gi bomoh siam...bahaya gak...so nak letak gambar beragak2 sikit...zmn sekarang bahayaaaaaaaaaaaaaaa

peej said... [Reply to Comments]

tijah - boleh aje..kata kilang kau keluarkan produk limited edition sahaja..heheh..


ddomr - kan..x suke..suke org la nak planning ke apa..ada org suka atur hidup dia kan..plus mana ada org kawin xnak anak..maybe belum rezeki kan..


elynhere - betul2 tp mcm takut jugak mesin masa tu kan..ye la..sekali tgk2..terkejut..lalu mati kejung.. ;p


fieza - tp kalau dah kena pergi wedding tu..kena la bersedia menerima soalan2 itu..mesti akan sesat jugak la at least 1 soalan..


anon. - betul2..terima kasih kerana mengingatkan..tp ada ke orang nak bomohkan aku?? nak bomoh sebab lawa n nak ngorat..jauh sekali..nak bomoh sebab dengki..pun x logik..sebab aku ni mana ada apa pun..tp xpe..kita berwaspada sahaja kan..mintak dijauhkan la yea..Nauzubillah..

hOtMaMa said... [Reply to Comments]

yesss..mak setuju noks... mak sensitp dng soalan no 3 ittew!!

Mrs.R @ Emi said... [Reply to Comments]

suh noy p survey kg pengantin kt ampang..ok jgk kat situ

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

oh aku suka warna baju ko.. :D

MuMMy slurppp said... [Reply to Comments]

salam peej...

dulu skul kat bbgs ekk, ank i pun dulu kat situ tp skang dh tukar sek. sribintang...

but the point is... i sukeee blog u

darling8tabby said... [Reply to Comments]

soklan2 panas yg kalo bole takmo dengar...specially tang tambah anak..hehehe

cantik gak bora ombak yer..very nice ala2 garden wedding gitew..

Ceera said... [Reply to Comments]

biasa la.. mereka takkan berhenti bertanya..

aku pun naik stress orang tanya aku.. bila nak berisi??

ko nak kena lempang ke??? bengang bengang...

CT NORAMIZA said... [Reply to Comments]

yappp setuju sejuta kali, dulu x kawen, sibuk tanya bila, bila dah kawen, sibuk tanya bila nak beranak, dah 5 thn kawen baru dpt anak, sekali bila dah ada 1, siap hint2 bila nak tambah 1 lg, ya allah, inikah kehidupan???? matila nak jawab soklan yg mcm tu

bosannnnn

ai said... [Reply to Comments]

meh aku nk mandrem gambo kau yg atas tu...aummmmmmmmm..aummmmmmmmm.. :P

linda said... [Reply to Comments]

wahh... gayak2 artis wat kat bora ombak. heheh... gurau jer... pija, sweet arr baju kaler purple u :)

peej said... [Reply to Comments]

hotmama - kan..kenapa la org2 yg tanya tu x sensitip kan..rimas mak nok..


mrs r - oh dah pernah ke sana..x suka seating arrange ment dia..mcm x mesra alam aje..mcm terbahagi2..


liza - oh aku x suka..mcm sweet sgt pulak..


mummy slurpp - a ah..masa form 4 n 5..by the time form 5 dah tukar dah nama seri bintang utara tu...
oh thanks for reading my blog :)


darling- nice..tp negara yg panas ini..adalah x seswai bergarden bagai ok..mak ni cepat peluh..x vogue betul..


ceera - lempang aje..bg pipi dia berisi sebab bengkak..hahaha


ct noramiza - soalan tu akan berterusan sampai bila nak bermenantu..nak bercucu..last2 bercicit kot..


ai - hahaha..tu la pasal..ada ke nak mandrem mak nok..


linda - sweet sempena tema tidak lg mau brutal2..haha

shasha said... [Reply to Comments]

aku kena lagi teruk peej...contoh camni...

"dah bape bulan dah ni?"
"eh mak buyung!"

gila keji ok!!!

Anonymous said... [Reply to Comments]

hi sweety,

you look so sweet bila pakai baju tuh and make up like that.
but serious,you nampak cantik sesangat!!sangat sangat.

terpikat i..

maybe sebab dah kurus sikit?
saja jer nak bakar semangat you...

but mmg you seriously cantik dan menawan.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

beautiful wedding! ^^v alah soalan2 lazim tu mmg xlari drp masyarakat malaysia yg dlm golongan kepochi ni ahaha. tu yg kena tadah telinga je kalau pergi wedding tu ahax. yg penting ada makanan best kat wedding!! xD

peej said... [Reply to Comments]

shasha - haha..tu serious biadap ok..


anon - awwww..thanks..that is so sweet of u..


wani - kan.//nasib makanan sedap..kalau x sedap harus bertambah bengang aje..

~chacha~ said... [Reply to Comments]

ehh pijaaa oii
ko pon kenal dini ehh
aku pon kenal dia jgk..dia kolej mate aku dulu..tp mcm dah terputus koneksyen..
ohhh bessnya dia dah kawen ehh..

Fadhlina Budiman said... [Reply to Comments]

Blog yang mampat!You dare to speak up what's in ur mind and i like it!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...