Instagram : @peejburhan

comelnye dia..x brutal langsung~

macam yg pija tulis kat bitch bite tu..
eh mcm x elok pulak sebut perkataan tu kan..
tp pija kena terangkan kat sini..
ada orang cakap blog pija ni brutal..
brutal ke??mcm takut pulak pija dengar tu..
so pija rasa pija nak try tukar la..
pija nak tulis suwitt2 la..
sebab pija ni mmg sweet orangnya..
so pija rasa elok jugak tonjolkan kat blog sifat sweet ni kan..

sebenarnya x tau nak cerita pasal apa..
tapi pija rasa nak luahan perasaan la..
tapi kawan2 jangan risau..pija bukan nak marah2..
ni luahan perasaan sweet2 aje..

pija perasan lately pija asyik nak marah2 aje..
entah la kenapa..pija pun confuse..
kawan2 ada jawapan x??
yang pasti..semua nampak x kena je..
semua benda mcm nak bg kena marah aje..

tapi tadi pija dah dapat jawapan kepada masalah itu..
pija rasa marah2 ni sebab lapar la..
ye la..pija kan nak diet sikit2..
so kalau terkurang makan tu..mmg rasa nak marah aje..
x elok kan perangai mcm ni..
harap2 kawan2 jangan ikut yea.. *wink wink*

eh dah lewat malam la kawan2..
pija rasa elok pija tidor sekarang..
kang x elok pula untuk kesihatan kan..
ok nanti jumpa lagi dalam next entry...*cium cium*




:: comel x pija amik pic mcm ni..kawaiiii nyeeeeeeeeee ::

woooww..gegirlnye entry pija kali ini..
akhirnya dapat juga berentry comel mcm ni..
rasa puas sangat...kawaiidesu haitt (percubaan menjadi comel cakap jepun tp sumpah x tau..apa ke benda aku merepek tu)

ok cukup..
ok2..korang boleh beratur...
aku mmg dah sediakan banyak baldi ni..amik sorang satu..
mari kita pesta muntah sebab aku terlalu gegirl..

p/s : pic adalah di edit..supaya nampak kawaii..walaupun mmg x kawai..tp bg la sikit effect dolly eyes n siap pakai nail polish bunga2..hahahhaa..nak edit2 lebih2..aku x reti la..

45 Comments:

mira zin said... [Reply to Comments]

adoila kak peej..sweetnya entry.kawaaii betul.hahhaha~

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

nak baldi satu!

ur readers[ehem,me too!] love to read bcos u are u.not dat sweetie pie, not dat jiwang, bunga2 punya org.hehe..

n pics plak, bantai je tmpek even u nmpak besar ke tak ke, u mana pedulik kan..xde la cam me, kalo angle ok baru nak tempek.haha kntoi diri sendiri.

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

jap
gelak panjang dulu
hahahahahahaha


comelll nyeeeeeeeee
sngt suwitttt..

tp not the real peej burhan la tu..
like ur words that i adore:
GELI BUNTUIT la..

kakakdegil said... [Reply to Comments]

alololooo..
entry paling kiut sekali ni
sekali pic kiut sangat..

peej..
bukan brutal tu..
takat bitch bite tu..
cam rock rock manja namanya

akhir kata, sambutlah salam mesra
dan jangan asek marah marah
nanti cepat tua ..

tun_nakiwa said... [Reply to Comments]

mmg kiut, bace pown cam best jerk...
tp rasanya, lebih baek klau x ubah.

mcm x jujur, dibuat2....

baru harini letak komen...
:D

MuMMy slurppp said... [Reply to Comments]

peej...

it doesnt sound like u la...

ehehe...

Tijah said... [Reply to Comments]

pija...oh pija...

tolong la buang kasut pink tu. tak pun ko dye jer kaler lain. aku syak benda tu la yg buat ko cenggini.

peridot sepi said... [Reply to Comments]

brutal??? huhu..yang penting u menjadi diri u kan, dan bukan hipokrit... lagipon brutal ker, sweety ker...aku layan jer...

Ita Shadila said... [Reply to Comments]

sama ar dgn aku.. aku kalau lapar, garang n cepat marah macam singa

peej, kalau derang ckp brutal ke apa ke..kutuk ke.. lantak la derang.. sapa suh baca.. ko x suke jgn baca

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

KO KENAPA?????????
tolong la weyhhhhhhhhhhhhh
tp takpe... bgus... ade gak bahan aku nka gelak tetengah stress nih...

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!

Mrs.R @ Emi said... [Reply to Comments]

patut aghhh!!!memula aku baca 2,3 baris ayat pertama mcm blur je..."sape yg tulis ni?"
hampeh......................
tp best gak entry gegirl ko nih..mengelikan bulu ketiak je
hahha

Syebi Burn said... [Reply to Comments]

hahahaaaa...syebi pun masa mula-mula baca confius jg penulisan siapakah ini? rupanya hasil tangan pija yg sweet.
Hehehe...Okie, dah tak bleh berpura, peej sekali sekala aku suka entri comel mcm ni tapi aku lebih tertarik dgn ko yg cool..
hehehhe
pape pun, aku support aje ko.
nama pun dah suka baca blog ko, pape pun aku suka aje baca... hahaha..

Jelly said... [Reply to Comments]

hahahhahahahahahaaaa
adoi la sweetnya...
tp pija u better be urself...
sempot tak bernapas kang...
hahahahahahaaa

Hussein said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
Tina Najib said... [Reply to Comments]

babe,

sepanjang berbelas-belas tahun aku kenal ko, ko tak penah bahasakan diri ko as 'pija' bila bercakap.. that is why, aku almost tersedak bila mula2 baca this entry.. buang tebiat ke apo? hehehe

Cikpid said... [Reply to Comments]

hahhaha..geli geleman plak baca..pija..pija..kah2..

~zuera~ said... [Reply to Comments]

alamakkkkkkkkkkkkkkk....
u patut pesan siap2 suro spare baldi..hehehe...
babe, wpon i tak kenal u tapi siyesly i dun think this is u la...bukan u tak sweet..tapi u r sweet in ur own way..not by this way...i think la...

Iekan78 said... [Reply to Comments]

oh...cukup la....
sila kembali kepada pija yg lama!!!
geli geleman baca entry nih!!!

blog ko brutal???
tk de la nmpk brutal sgt....
biasa la tuh pesen penulisan bdk2 sekarang....
brutal atau tidak, yg penting ko rajin update...

shasha said... [Reply to Comments]

owhh tidakk..rasa nak pitam ok baca entry nih....
kembalikan peej yg dulu!!

Nora Maney said... [Reply to Comments]

hahahahah..i da la balik dari cuti panjang..baru arini bace blog..first2 bace i terpk gak..ni pehal peej ni tetibe je bhsakan diri pija n ckp ala2 sewit2 je..rupe2nya percubaan mjadi sweet eh..biar i gelak dulu ...hahahahahahahahahaaha..aala peej..u mmg da sweet da..tak pyh la try ckp mcm tuh..nk muntah n geli ketiak i dengar tau..hehe

Penari.Gendut said... [Reply to Comments]

Hahhaahahah lawaksss okkk!! Menggelupur aku tergelak kat sini!!

Suka aku entry sebegini!! Mmg padan dengan unsur ke-gegirl-an ku ini!! Auwwwww~~~

hahahaha!

-eLyNhere- said... [Reply to Comments]

x besh! x besh!
nak pija yg dulu!

biar ah org nk kate ganas ke pe ke.. biase2 je kot.. xde la kasar sgt pon..

sile kembali ke pangkal jalan!

F A R Y N said... [Reply to Comments]

hai pija..
faryn nak tumpang komen la...
hik hik...sweetnya...lalala






* bluwekkkkk..cam gampang ok buat camni...berak berdarah aku baca blk..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

entry yg sangat kawaii!

be urself je...heheheh

puterikurekure said... [Reply to Comments]

KAWAII!!!

Ceera said... [Reply to Comments]

gelik aku baca weyyyyyyyyyyyyyy

..tora.. said... [Reply to Comments]

hahaha..aku mula2 confuse weh, sape tulis entry nih? noy keee???

pas tuh, baru paham..bahawa ko cuba ber sweet2...

aauuuuwwwwww............

:)

hOtMaMa said... [Reply to Comments]

helloooooooo..tolong arr.. mak rasa ko x sesuwai ka kawai2 neh.. wat mcm biasa dah la weiii..hikhik..

Aliah said... [Reply to Comments]

ingat kut masuk salah blog tadi.. so not you... tak sesuwei ...

Mya said... [Reply to Comments]

oh.. so gegirl.. hikss.. :p

BeN`z said... [Reply to Comments]

hahahhahhahahaaaahahahahhaha!

membahasakan diri ngan nama sendiri tu mmg aku x boley blaaahh la weyy!

ahahahhahahaaaaaaa!


*kelip2 mata kawaaaiiiii* muaakkakakakakakaa

Mme Doole said... [Reply to Comments]

adoiii. mak rase cam nak PITAM !!

chics said... [Reply to Comments]

Hanjla pija ni, buat saya gelak , malulah saya.

Part pose tu paling tak tahannnnnnn. tottemo kawaiidesu!

Mama_Nofal said... [Reply to Comments]

byknyeer pkataan pija..cam pelikk je siap sebut pija pija (walhal nama ko gak hehehe)...klakar la ko niehh Pija hahaha

Che Sue said... [Reply to Comments]

adeih..suwitt nyerr pijaa! rasa mcm nk tampo sambil kira laju2 je..hahahah!

nah cekelat ketburi...dah jgn marah2 dah!

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ko lupa nk tmbhkan bintang2 kejora kat mata.. ahax. eh sori kite mmg xsempat2 nk bc entries lg. betapa hectic perjalanan hidupku minggu ni ecehh. nnti ada ms betul2 free, kite akan masuk balik khatamkan semua. eh bak sini baldi tu *ambik baldi* :PP

ai said... [Reply to Comments]

pija, saya peminat setia blog ni. saya mmg suka sangat dengan sifat suwit pija. sayang pija selamanya..muahhh!

(hakkkkkkkk tuih!!) :P

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Ayo2 amah! Kao mabuk tapai ker Pija?

peej said... [Reply to Comments]

mira zin - sweet kan *mata kelip2*


fieza - i know..tp saja je gedik2 tukar angin.. ;D


gediks - geli2 kan kat buntuit...aku masa type tu pun dok menahan aje..


kakakdegil - tu la..tp xmo la rock..kita cakap..ala2 hip hop2 manja gitu..wah tiba2 hip hop kan..gila apa..


tun_nakiwa - hye..welcome..mmg di buat2 pun..namanya entry merepek..


mummy slurppp - i know..tp xpe...mana tau sweet2 tu ada yg teruja ke apa..hahahahhah


tijah - hahahaha...x suke kau..


peridot sepi - haha..terima kasih sebab menerima aku yg sweet ini walau apa pun.. ;p


ita - kan..habis mcm mana..kata nak diet..harus la terlapar jugak kan..end up termarah2 aje..


lilred - ala kau x suke ke..aku sweet2 ni..senang kau nak kenalkan kat mana2 mamat mat salleh ..wah sweetness...nak jugekkkkk..

peej said... [Reply to Comments]

liza - amboi besarnya gelak..


mrs r - lepas baca baru kau dpt jawapan kan..rupanya 'peej yg sweetness' itu yg tulis..heheh..


syebi - haha..mungkin lepas ni aku boleh buat entry peej yg rock, yg dangdut, yg etnik kreatif pulak kan..sebab kau sokong je apa2 pun kan..hahaha..


jelly - tp sekali sekala semput..supaya kita tau nasib orang2 yg sakit semput mcm mana.. ;p


tina - haha..mula2 kau comment pakai id bapak kau..x pasal2 hussein comment aku..
nway..jgn x tau weyh..aku pernah bahasakan diri aku pija..masa aku kat bbgs weyh..sila muntahh...tp serious aku x tipu..bila jumpa budak mrsm pun aku ckp mcm tu..terkelat2 muka dorang ok..


cikpid - sekali sekala geli2 syokk woo..


zuera - awww..that is so sweet of u..aku suka org2 mcm kau ni..yg tau aku ni sweet orgnya..haha..nak jugak sweet tu.. ;p


iekan - budak2 sekarang kata kau..aku ni dah tua kak oii..aku akan cuba untuk rajin walaupun agak payah..


shasha - xpe..kau pitam2 dulu..nanti ok la tu..


nora - xpe..kira sekali dpt la korang kenal ngan lebih mendalam ngan aku yg sweet ini.. ;D

peej said... [Reply to Comments]

penari.gendut - kan..orang2 yg gegirl mcm pija n alia je tau kan..dorang kutuk2 pija dlm ni alia..kata pija x sesuai sweet..sedih pija baca..*bluwekk..muntah bertubi2*


elynhere - doakan lah supaya saya kembali ke pangkal jalan..ke jalan yg benar..haha..


faryn - berak berdarah faryn??bahaya tu..pija rasa elok faryn periksa..pija takut faryn kena buasir pula..apa2 pun pija harap faryn sembuh*wink-wink*
kau rasa kalau kita sweet mcm ni ramai x terpikat??


darling - iyo lah.. saje je gedik..


puterikurekure - jgn kak oii..dgr perkataan tu ditujukan ke sini pun dah geli2 ok..x sesuai betul..


ceera - geli kan..cuma kau buat entry mcm ni..makin seksa lalat2 kat blog kau..


tora - berjaya x mission aku..??


hotmama - bg la mak feeling sweet nyah..mak pun nak jejantanz terpikats kat mak.


aliah - sekali sekala..ala2 korang menyelami jiwa peej yg sweet pulak.mihahahaha..


mya -very the gegirl kan.. ;p

peej said... [Reply to Comments]

ben'z - ada ok org mcm tu...xleh blah kan..


mme doole - pitam ke..ada apa blog mcm ni..uolls yg bg tau mak..lupe kerr??


chics - hanj kan..tp seronok mcm ni..sambil2 sweet..sambil2 menhanj kan org jugak..pose itu sgt geram kan..kahkahkah..


mama nofal - menggunakan nama sendiri sebagai gantai nama ketiga adalah sgt sewel kan..


che sue - jgn la sepak pija sambil kira laju2..megalir air mata pija..*tikam diri sendiri sebab geli ngan diri sendiri*


wani - a ah kan..x terpikir..xpe..lain kali aku tambah..aku mana reti weyh kawaii2 ni..xpe..aku akan cuba ngan lebih gigih nanti..


ai - terima kasih sebab pujian..tp kenapa ludah akhir2 tu..kecil hati pija..sampai hati ai buat pija mcm ni..


marina - mana ade mabuk tapai..mabuk cinta ajo..wah cinta katanyer..

Anonymous said... [Reply to Comments]

Salam peej...

ekeke..ni 1st time aku komen..biasanya jadik silent reader jer...ekekeke...

aku tergelak sensorang baca entry suwit ko nie...sekali sekala wat camni..ok per...ekekee..u go pija!...ekeke...suke! suke!

~maru~

naf9091 said... [Reply to Comments]

Salam sis,

Saya tengah blog hop malam-malam ni, sumpahh kelakar oejy entry yang ni.. Memula baca, ehh, apehal lak sis duk terpija pija je nih.. Slalu tak penah pulak bahasakan diri pijaa..

Sekali ending tu, teruih back tu normal sentence from u..-aku kau balik..hahahaha

Gelak tahap nanges2 ni haaa...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...