Instagram : @peejburhan

bumblebeedontgetme~

[STICKY POST]

ok ada yg tanya kan..siapa yg make up noy..
mmg aku nak buat entry ni..cuba tertangguh sebab busy sedikit..
siapa yg baca before this..
rasa aku ada mention..yg make up ni ialah our childhood neighbour friend..
last minute ni..kita org decide nak dptkan make up artist..
of coz..la fully book kan..
sekali faressa ni bg message cakap dia nak make up kan..
so ok aje..

:: tgh gigih make up sambil aku n dzaza busy body (pic - zuesarin)::

:: pic before n after ::
:: noy with her eyes close ::

faressa ni suka make up..
before this dia just buat untuk family n friends aje..
kira noy ni her 1st big project la..yg out side of the circle..
hasilnya sgt puas hati..bg aku la..
i mean..noy nampak ok..live..n dlm gambar..
n rambut pun aku rasa mcm sgt lawa je..cara placing selendang semua..
xde la ketara kau nampak tiba2 pin melintang je kat selendang..
mmg terbaik la aku rasa..

so sini aku nak promotekan..
since she is not a certified make up artist..
service dia adalah affordable..

charge ialah RM 150 with FREE make up trial untuk bakal pengantin.
make untuk day/night for special event , prom, bridesmaids ialah RM85.
traveling fees akan di charge RM30-50..depend korang tinggal kat mana la kan..
kira ok la..since untuk bridal make up tu...dia akan go to ur place twice..if nak trial..
kalau korang pandai planning..lepas make up trial tu..boleh la berjimba ke..buat pre wedding photo shoot ke.. ;p x rugi babe...
oh harga2 diatas termasuk dandan rambut..
dia boleh buat basic mcm straightening,curling, french twist,half twist, poofy look.

if korang berminat..
korang boleh pergi ke blog dia.. bumblebeedontgetme
or boleh email ke faressa89@gmail.com

13 Comments:

joegrimjow said... [Reply to Comments]

laki pon boleh kan?

Diva PariTs said... [Reply to Comments]

canteque dia mekap nyah! malatopss!! ko pon dimekap sekali kah?

peej said... [Reply to Comments]

joe - apa yg boleh??make up ke??haha..nak ke??


diva parits - eh xde la..aku make up sendiri..sebab takut x sempat la..plus byk kerja nak buat kan..xkan la awal2 aku nak diva saiap bermake up bagai..mcm aku lak yg nak tunang kannn...

Faressa said... [Reply to Comments]

eek peeja!! thank you soo much... maluuu haha <333

Deqna said... [Reply to Comments]

boleh tahan mekap dia nie.. siap ada trial mekap lagi.. memang baguslah... kira 2 kali mekap tuh.. blh try nie..harga pun ok jer..

peej said... [Reply to Comments]

faressa - ure welcome.. ;D


deqna - boleh2..untuk annual dinner ke..apa ke..ok aje kan..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

awww...cantek! and affordable..bole la kalo ada dinner or wedding..nanti nak check out her blog..

atty's said... [Reply to Comments]

mmg cantek make upnya naturals..gtu..

Ceera said... [Reply to Comments]

aku ingat ko la tadi, hahahaha...

memang cantik dia mekap.. siap kasik trial lagi, bagus...

peej said... [Reply to Comments]

darling8tabby - okies..

atty's - a ah..sukeee..memahami jiwa org2 yg suke make up ala2 natural gitu..tidak tepung gomak dan sebagainya..haha..


ceera - make up time kau kawin pun cantik..tp kau mmg cantiks..so ok aje kan..

lisaOlisut said... [Reply to Comments]

OMG cool gile!!!

lama2 boleh jd businesswoman berjaya!

cooooooool! i likeeeeeeee! ;)

peej said... [Reply to Comments]

lisa - kan..kena ada talent jugak kan.kalau belajar aje..tp tangan kaku..hasil boleh menjadi pelik jugak kan..
tp kalau talent + belajar..semoga boleh bertambah berjaya... ;)

monamie said... [Reply to Comments]

cantiknya noy! berseri-seri ... peej pon cantik gak! :-)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...