Instagram : @peejburhan

bukit bintang in my heart~

oh ini kisah hari khamis..
di saat2 aku emo2 x tentu hala..
noy ajak keluar..oh i loike..
walaupun mula2..dua-dua pun malas nak keluar.
at last petang around 4pm mcm tu baru keluar..
setelah fikir2 banyak kali..keluar aje la.


:: malas la sangat kan..tapi siap melawa2 sakan ::

noy nak beli something, so kita orang decide pergi bukit bintang.
i don't know why, tapi aku adalah sangat suka pergi BB.
bukan kerana aku pernah sekolah sana, or sebab aku mcm banyak kenangan kekasih2 lama kat sana..wah matiklah statement..'kekasih2' katanya..mcm ramai sgt la kekasih aku kan.
tapi aku suka BB sebab aku rasa macam2 boleh dapat sana..
barang2 yang murah n lawa2..x kisah la baju ke..gadgets ke..
situ jugak banyak tempat makan best2..

traffic was fine..so mcm xde masalah jam2 ke apa..
sampai pun parking x payah nak carik ..

:: sampai aje terus tuju cup bon..sebab nak beli air bon-bon ::

:: muka org ceria nak dapat air bon bon ::

oh sorry seperti biasa aku lupa nak snap air tu..
mula2 dah nak snap2..
tp noy kata tunggu cair baru leh nampak bon2 tu..
cair la sangat..terus lupa nak snap picture..

then ke low yatt..
carik barang yg noy nak tu..
tu biar dia cerita..sebab dia kata dia yg nak update..
kita tunggu je la yea..
dulu entry crocs pun dia kata nak buat..
sampai ke sudah xde weyh...update la sangat kan..

oh masa beli2 tu..ingat nak pakai debit card..x boleh pulak..
kena la keluarkan duit kat atm..
hoih ada 4 machine..1 dah out of order..kehabisan duit kot..
lg 3 amik kau berderet panjang ok..
ada la nak dekat 1/2 beratur nak keluarkan duit aje..

lepas beli tu..
lepak starbucks kejap..minum2..


:: oh tekak dah x boleh terima segala coffee, chocolate semua..sebab baru minum bon-bon tu..so aku minum mango black tea sahaja..sedappp.. ::
:: ok muka aku menunjukkan mcm air tu x sedap je kan..tp sebenarnye sedap..cuma aku x reti nak minum sambil menyengih ke apa..nanti tersedak pulak kannn..::
:: noy dah x kuasa nak layan aku..time ni dia tgh cakap, "dah la pija..dah xmo lagi" ::
:: tapi minah itu adalah gilo..tiba2 dia menyengih pulak..serious psycho ok ::
:: mata aku ni dah x boleh di tolong lagi..dulu dark circle aje..sekarang eye bag pun dah ada..haihh..emo lebih ni ::

cantik x bulu mata i..
haa..gedik kan..keluar2 biasa2 pun pakai fake eyelashes bagai..
semenjak dua menjak menjadi 'dara berhias' ni..nak melawo ajo..*lawa ke..haha*
oh bukan janda berhias ok..dara berhias...hahhaa..nak jugak..
oh bulu mata adalah sgt addicted ok.
once pakai..rasa nak pakaiiiii aje..rasa mcm xnak bukak pun ada..
tp gila la kan dok umah semua nak pakai..

:: vain lebih ::

lepas tu ke sungai wang..
mission mencari baju untuk berjimba dengan blogger babes..
dapat noks..mak skerrr..
seperti biasa..aku ni kan ada masalah xde keyakinan diri gitu..
noy lak bawak tempat baju org2 kurus..
so dia tunjuk baju..x try..aku dah kata x muat la apa la..
tapi bila try..muat ok..oh suka..
tp mungkin untuk org kurus..baju itu adalah longgor n leleh2 kat baju..
aku pakai harus la jadi x longgar kan..
oh blogger babes.nantikan kemunculan ku dgn baju baru..oh sukee.. ;D

lepas tu noy pun gedik nak carik baju untuk dia..
jalan2..naik level 6..
nampak tako tao..harus singgah dulu..


:: sila muntah tgk muka kita org..abis dah keluar berdua aje...so dia snap muka aku..aku snap dia.. ::
:: tako tao octopus ::

oh selalu amik 2 pack..harus tamak..sebab sedap sgt..
tp kali ni amik 1 aje :D
konon nak makan..last2 x boleh..aku makan half aje..pastu simpan..
aku adalah x reti makan panas2..kalau suam2 xpe..ni panas melampau..
so leh tahan..rasa nak melecur lidah..siap berair2 mata..
dlm kereta baru makan..

:: dapat baju baru muka puas hati ::

pastu carik2 lagi baju noy..
dia ni selagi baju x dapat x reti2 nak balik..
tu pun kita orang balik sebab nak ambik something kat umah acu..
maka kami balik dengan hati yang riang..
ok tu je...ta-ta..

11 Comments:

bedah tembam said... [Reply to Comments]

Cantiknya Pija pakai pink! :) Susah tak nak pasang fake eyelashes tuh? Akak pun teruja nak try. Gedebas nyahhh.... :D

~akak drama

Faressa said... [Reply to Comments]

weirdd on thursday pun i went to sungai wang! and i was at that store yg gambar noy tu haha i can recognize the pink tutu... and you look supah dupah kawaiii teehee

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ye ah gmbr ko no2 tu lawa! x] ohhey mmg seronok jln2 kat BB. kedai byk, tempat berjoli yg awesomeness!

peej said... [Reply to Comments]

bedah tembam - first 2-3 times susah la..once u get to it..senang aje..n addicted some more..beli yg harga dlm rm20 n above..selesa n senang pakai..if cheaper than that..dia punya tulang tu keras la..mcm mencucuk2..sakit..


faressa - really?? haha..BB rocks kan..wah tiba2.. kawaii??haha.. *blushed*


wani - kan..suka..mcm2 boleh carik situ..n if pandai carik..byk murah2 aje..sukee..

Nonoy said... [Reply to Comments]

me sooo malas nak update lah why oh why???

ai said... [Reply to Comments]

sius wei..kau mmg makin viuge d vass lps jadik dara berhias ni! bagus! teruskan hiasan anda itu! muahahahaha

wei, aku dah bertahun2 tak jejak kaki kat sg wang tu..tingin lak nk pegi. Pehtu len kali tunjuk tau apa rupa air bonbon tu. Aku nk tengok gak..

Nonoy! kau takleh malas2..gi hapdet! kau tulis 'saya dah hapdet blog' je pon dah cukup..gi cepat!

busyuksayang said... [Reply to Comments]

i rasa u makin cantik la :)

Ceera said... [Reply to Comments]

kira now ko dah expert la pakai eyelashes.. guna satu jari pun boleh, huhu..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

fake eyelashes tu cam tengah in kan skrang. akak takleh pakai pasalnye nanti azreen ngan deena sebok nak pakai sama ;p...buat berebut2 jer..next time kalo pi beli..harus la akak kena beli extra..gedik kan dorang..kecik2 pun nak pakai fake eyelashes gitew..

nasaoji said... [Reply to Comments]

kome dah., dah ghupe kawan2 jer kan...;p...bersame2 je slalu...

per tak ckp adik bradik bersamer slalu ek?..hehehehe...

peej said... [Reply to Comments]

nonoy - pemalash kau ni..


ai - tu la..sejak dua menjak ni..menjadi2 lak aku nak melawa..


busyuk sayang - heheh..thank u..ala sebab make up kot..selama ni keluar je muka x make up semua..sekarang je rajin lebih.. ;p


ceera - gila la kan satu jari..kena jugak guna jari2 lain..


darling - xde la tgh in..cuma bila pakai naik syok pulak..lg rasa nak pakai bila mama ckp..dia muda2..hari2 pakai..tu yg konon nak mengikut jejak langkah..


nasaoji - bahase ape tu..mcm x berapa nak paham..tp buat2 paham aje..kau ckp aku n noy mcm dah kawan2 eyh..x mcm adik beradik..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...