Instagram : @peejburhan

sesat selatan~

ok aku saja buat tajuk entry mcm tu..
sebab selalu kan org cakap sesat barat..
tp sebabkan aku kat melaka..so buat la sesat selatan..hihi..

aku tido kejap je..
pukul 4ish am tido..
pukul 8am dah jaga..
dah dengar suara budak2 kecik bising2 kat belakang..
bangun je harus la makan kan..

:: harus sampai 2 bungkus bedal nasi lemak..sedap sangat la.. ::
:: tah apa aku kena terangkan kat mama tu..dah gaya orang spastic dah muka ::

lepas tu mandi..
dah x tau nak buat apa..by 10 am aku dah nak start make up2..
sangat gedik kan...ye mmg aku gedik..
last..aku make up sikit je..lain2 noy buat..hihi..
so inilah hasilnya...la la la~

owh suka...
ye aku over ok..siap pakai fake eye lashes lagi.. ;p

ni pic pakai flash..hahha..
tgk la tu..mcm aku lak nak bertunang kan..
harus over..la la la~

by 12 settle semua..
aku, noy n PG pergi saloon kat merlimau..
saloon pelik2 je..apa2 aje..janji dapat wash n blow..
tapi agaknya saloon dorang x berapa ramai nak dtg..
kita org serbu je..terus kelam kabut..

pekerja pun dua orang je..
tu la lembab semacam ok..
aku ni dah la rambut panjang berjela..
berjangguit..
dah la suruh blow curl..kt rambut aku x boleh la apa la..
hek la..selalu aku buat ok je..
dia cakap..set la rambut aku..cakap lg cepat la..
aku ingat apa la nak set2 kan..rupanya pakai curler tu je..
ceh..ingat apa la..kelakar je..

janji nak gerak dpd umah pukul 1 pm..
yang rambut aku x settle2 lagi..
call jgn cakap la..bertalu2..
semua dok menunggu kita orang je..hihihi..
last2 kita org suruh gerak dulu..
sebab aku rasa aku mcm tau je umah zeity tu kat mana..hohoh..
by 1.20pm mcm tu settle..
tau x 3 org wash n blow...aku siap set..RM 44 aje ok..
syok ok..kalau mcm ni..hari2 pergi salon pun boleh kan...

:: inilah hasilnya..cantikkk kan..tgk a PG tu..gile over..siap nak bg angin tiup..feeling faizal tahir..ngeh ::

pastu bergerak la.
tah mcm mana..aku boleh lak salah suruh masuk simpang..
ambik kau..sampai ke penjara melaka la..ujong pasir la..haha..
mmg dah jauh la..
time ni..pun dorang call berkali2..sebab kita orang x sampai2..

paling x boleh blah..masa aku on the phone ngan ayol..
aku dengar ni..

noy : masuk mana ni??kiri ke kanan??
PG : mana la aku tau..pija ni cakap phone pulak..
noy : cepat la..lampu dah hijau ni..mana??ikut mana ni? masjid tanah ke?? bandar hilir
PG : kiri la..masjid tanah..betul la tu..ikut masjid tanah..

aku terus letak phone..

me : kepala hotak..nak buat apa masjid tanah..xde kene mengena ok..
noy : hahhaa..mana la tau..
PG : tah kau la..kata tau..tau..tiba2 ni x tau..aku cakap je la masjid tanah..



:: noy pun gedik..pakai2 bunga..kami mmg gedik pun.. ::

nasib selamat gak sampai..
walau ade sesat2..
itu pun nasib aku aku rajin tgk2 jalan masa ngan apa dulu..
so aku tau la kalau2 aku dah ala2 salah jalan ke apa..
kita orang sampai sana..majlis dah start pun..
lantak..janji selamat..
masa sesat tu..ada la rasa mcm nak balik kl je terus..

9 Comments:

Nora Maney said... [Reply to Comments]

hehehehehe..comel la uols..
bestnye saloon tu..murah gile..i tgk rambut u pun tantek..tp mmg saloon luar dari kl murah kan..kalo tak silap i la..

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

u pakai bulu mata palsu ke?? :D

ai said... [Reply to Comments]

ni mau akak ipar kau nangis guling2tengok kecantekan kowang melampau dari dia ni kang!

FIERA said... [Reply to Comments]

nasik lemak daun pisang, pheh sedap tu, kalau fiera mesti paling kurang 2 bungkus, kalau kat kg nasik lemak kecik2 lah, tak kenyang...

darling8tabby said... [Reply to Comments]

wowww...murah nye dorang charge..ni kira cam sama la ipoh punye charge...cantik la k tu dorang buat kan..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

haha nasib baik sesat sampai. kalau x mmg harus la terus balik KL xDD

peej said... [Reply to Comments]

nora,
kan kl punya mahal la..silap2..kalau aku sorang je dah rm44 kot..


liza,
iyo..gedik kan..


ai,
harus la nak melawa jugak kan..mana tau ada yg berkenan ke..haha..tiba2..

peej said... [Reply to Comments]

fiera,
yg ni kecik2 la..tp sedap melampau..x puas makan 1 je..


darling8tabby,
tina kata kat melawati ada yg charge murah..nak pergi la nanti..


wani,
tu la pasal..mmg dah rasa nak balik kl jugak la..tu baru melaka dah sesat..kalau kat uganda..mcm mana la pulak kan..

massrsha said... [Reply to Comments]

peeja cantik sangat dengan rambut & mekap tu. sangat cantik mekap yang noy buat. nanti ajar la step by step how to make-up boleh?

Rgds,
Kak Mas

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...