Instagram : @peejburhan

semua house dan sekitar~

serious..aku dah tahap ketandusan idea nak buat tajuk entry..
so apa2 aje la ye..
ikutkan dah ada favors utk noy tunang tu..
tiba2..mana nak tambah pulak..
so kita orang dah order kat creative-fingers...
dah order dpd hujung bulan lepas ye..
seperti biasa..dorang akan cakap..2-3 hari dapat la..
ni dah masuk tgh bulan..xde dapat apa..
sampai la last tuesday..noy call..tanya..
dia kata..dah xde pengeluaran yg kita orang nak tu..
dia kata dia call sekali..tp x dapat..
herlow..wtf weyh..kau call sekali je..
boleh x kau call sampai dapat..tanggung jawab kau tu..
kalau la noy x call..n kita org menharap benda tu..tp xde..mcm mana kan..

so kami amik balik duit deposit..
maka kami pergi semua house aje..senang..carik je sana..apa yg xde kan..

:: nak keluarkan duit kat atm..snap aje..edan kecewa..aku bg dia psp..tp xde battery..haha.. ::
::noy gigih mencari paper bag ::

ok xde yang mcm mula2 kita orang order..
tp ada yg berkenan di hati..amik aje..
dan sangatttttttttt la murah ok..
yang patutnya order tu ialah rm1..tp kecik..
yang ada dekat sini hanyalah 60 sen ...
n size adalah besar..kalau kat creative-fingers..besar macam tu rm 2 ye..
jauhnya beza..
bagus jugak x de stock ke apa kan..ade hikmah..
hasilnya..dapat la berjimat banyak..heheh..

kemudian ke SSF..berjalan la..
mencari bunga utk deco meja2..n jugak utk bilik..
tp utk bilik tu sangat la mahal..x kuasa nak amik..
so amik yang utk meja aje..
kemudian kami menyinggah makan..

:: edan mood merajuk dpd awal..buruk bebenor edan..ghenti2 kan lah merajuk2 tu..haha ::
:: tgk la muka tu..buat2 bersabar sikit edan..aku dah ala2..singa jadian tu..rambut xleh blah sungguh ::
:: ni pun buruks..tp apa2 aje..letakk..oh..baju baru..beli kat JJ hari tu..rm 20 aje.. ;D..bagus..semakin bayak baju2 murah..aku sukaa ::
:: paksa2 amik pic dia..walaupun battery dah tahap blinking merah2 dah ::
:: aku makan cantonese yee mee..ok la..tp slack..xde cili padi potong..bg cili merah je..apa jadah..tp lg sedap mihun kungfu kg baru tu..hohoho ::
:: budak banyak makan..dah makan hokkien mee..makan french fries pulak ::

then pergi melawati..carik bunga utk bilik belakang..
then pergi tempah kek papa...
then ke oldtaste setiawangsa..
noy jumpa kawan dia..pasal insurance ni semua..
ikutkan aje..

:: gigih..bincang2 ::

tengah dok melangok..
tetibe ternampak something funny..
apa lagi,.terus la snap..haha..

:: jangan kata orang..pokok pun hisap rokok ok..hiahahaha ::

lawak ok..elok je puntung tu celah2 pokok tu..
dah la daun jenis mcm jari2..so mcm jari tgh pegang rokok..keh keh..
ok maybe korang rasa x kelakar..tp pedulik apa..
aku rasa kelakar je.. ;p

12 Comments:

atty's said... [Reply to Comments]

dah lama sangat tak pegi semua house.

huhuhuh..sedapnya yee mee sup ke apa tu..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

20 hengget> murs2 nye dek...celah mana kat JJ tu yer..nak juga...akak suka je bende2 murah ni..bole beli banyak2..;p

eyda said... [Reply to Comments]

babe, ko keje from home ke babe, akak jeles gila tengok kau selalu g jalan2 cari makan dan boleh post entry banyak2 satu hari. Nampak cam banyak sgt activity. Akak jeles tapi suka baca. Ko keje ape babe? if you dont mind me asking,hehehe

SJ said... [Reply to Comments]

baju RM20 tu looked good on you.

pink is sooo your colour *kihkihkih*

Musliha said... [Reply to Comments]

semua house.. alaaaa.. rindunya nak ke sana.. macam2 ada.. waaaaa.. nak ikutttttt..

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

suka pegi semua house sbb ada butik for my size..jeans pun lawa..
peej, ai pun agak besar bdannya tapi hepi! :)

Anonymous said... [Reply to Comments]

ish..dugaan betul ah..favors tu kan dh lama u all order..ko tak maki ke org tu...ish klu aku..sure free2 aku maki dorg........sungguh tak bertanggungjawab......
sure happening majlis noy ni nnt.......aku lak yg excited..alamak!! terlebih suda.....

-watie

Nonoy said... [Reply to Comments]

kau tangkap gamba puntung rokok sebab kau bosannn.. SEMOAAA.. ooo

Diva PariTs said... [Reply to Comments]

benci btul bile org dah janji2 pastu dah kasi deposit sume tapi buat taik pulak kannn! aku dulu kasi kapkek je rasanya, sebab aku dah malas nak pikir..hihi. wahh haruslah ko busy menjadi mak andam nanti kaaannnnn

Jaja TWF said... [Reply to Comments]

Hmmm..kesian Noy! kalau x call org tu..sampai bila pon tak tau.. tp xpela..seb baik dpt carik lain last minute..

Btw, baju pink tu looked so nice on u! :)

peej said... [Reply to Comments]

atty's - kan aku type di situ..namanya cantonese yee mee..


darling - scarlet kak..ada je kat JJ ground floor tu..


eyda - ni mesti kes tertinggal keretapi ni kak..x silap bulan lepas dah terang panjang lebar..cuba akak try korek2 kat archive tu kak..


sj - back then i only wear black ..rasa mcm x sesuai je color2 lain ni..f.y.i...ni first time i pakai pink ok..kihkih..thanks for the compliment tho


musliha -apa yg ada kat sana tu..kalau feeling nak carik barang2 kawin or tunang ok la kot..


fieza - oh ada ke??x perasan pulak..


watie - maki pun apa dapat..buat dosa aje..so baik amik je duti..carik la lain..


noy - haha..mmg buhsan..mcm beruk mak yeh..semoaa..semoaa..ehhh semoaaa *menari kepak2 bau petai*


diva parits - bila masa lak aku jadi mak andam ni..x glamour u..i jadi favor girl gitu..feeling anak dara ayu..mana tau ada yg tgk berkenan ke apa nanti..haha..


jaja twf - i know..benci kan.. tp xpe..dah dapat pun yg lain..
owh thanks..lg menarik kalau pakai sekali cincin pink u hari tu..serious lawa cincin tu ok..terbayang2 je tau..hik hik..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

sape tu yg tergamak menganiaya pokok?! siapakah!!! :PP

selamat earth month xD

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...