Instagram : @peejburhan

gotong royong part 2~

sabtu tu around 10.15 am dah bangun..
sebab mama dah pesan..kalau by 10 kita orang x bangun..dia nak sepak bontot sorang2..
aku pun x tau mcm mana dia nak sepak...boleh ke??
tp aku bangun jugak la..bukan sebab takut kena sepak.
tapi sebab kena la bangun..kang kalau matahari dah mencanak baru start..pengsan la.

edan belanja breakfast..beli roti canai..
me n mama masak2 lauknya..

:: ok aku x tau nama dia apa..dpd kecik makan ni ..paling best makan ngan capati..tp ngan roti canai pun layan aje ..::
:: sambal sardin..yg di hancur2kan..sedapppp..pedasss..sukeeee ::

by the time sarapan bagai..11ish baru la nak start...
oh lupa nak cakap..
kita orang buat projek mengecat depan..
kalau 11ish tu terus cat takpe..ni berus lumut pun belum..haha..
so berus lumut je dah berapa lama..haih..

:: berus2..kasi kopek2 mana cat2 yg tertanggal tu ::
:: masih proses yang sama ::
:: edan gigih buat kat depan..panas terik betul.. ::

:: masih berus..aku tolong snap pic je.. ;p ::
:: macam sarjan hassan la yol..haha.. abg ramleeee ::
:: dorang start ngan tembok tepi...redup la kan..x sanggup nak diri tgh panas tu ::
:: noy n aku buat gate dalam..noy suke ngelat doe..dia kata..dia buat 2 petak je..yg 3 petak aku buat ::
:: apa yg kita orang tgk kat luar tu ntah ::
:: last2 aku sorang je habiskan tepi n luar ok..noy konon2 rehat kat dalam..tiba2 bukak pc terus..keji weyh ::
:: lepas aku bebel2..baru la reti keluar balik..buat gate depan lak ::

time ni mmg panas terlampau la..
aku siap letak2 payung bg redup..
noy sambil buat sambil bebel..
tp ok la..dia buat jugak la..
tapi as usual..aku habiskan la belakang tu semua..

:: edan mintak air..dia dok kat ceruk tu ::
:: see..sangat gigih ok ::
:: ayol yang sibuk cakap dia nak cat bangau ni...tah apa2 ok..n yes..dia mmg cat pun..haha ::

gila penat melampau weyh..
itu pun belah sliding door punya x buat..
tah bila nak buat tu..x larat..
aku la gedik..papa n mama nak upah org buat..
aku cakap boleh je buat ramai2..
sbb selama ni aku suka nyibuk2 je..mana ade buat betul2..
sekali buat ni..mmg penat la..

apa2 pun suka tgk hasil dia...
bersih n elok je nampak..
x snap pulak pic...
tu tunggu nanti la yea..

15 Comments:

Syebi Burn said... [Reply to Comments]

bergotong royong mcm pengakap pulak..hahaha

darling8tabby said... [Reply to Comments]

mau tak penat kan dek..panas2 lak tu. tapi puas hati kan...

peluk cium kat hannan n lulu yg debab lagi gebus tu..tak peluk2 la ..tapi hujan and nak cepat...heheh

ai said... [Reply to Comments]

GIGIH ooooo

Ceera said... [Reply to Comments]

hahaha

pandai noy mengelat, macam aku suka ngelat, =P

joegrimjow said... [Reply to Comments]

gotong royong dpt makan
sape xnak??

Diva PariTs said... [Reply to Comments]

teringat aku cuci lumut2 dinding kat rumah mak aku time hujan. (eksaited nak mandi ujan je sebenarnya haha) sini kalo mandi ujan camtu confirm org cakap aku gile . tskk.

nasaoji said... [Reply to Comments]

gigih bergotong royong bersamer2..best tu....

Musliha said... [Reply to Comments]

gotong royong.. bestla..

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

waaaaaaaaaaahhh saden! sukeeeeeeeeeeeeeee

gila gigih weyh... tp best ape buat reramai kan... huhuhuh

Tina said... [Reply to Comments]

salam peej,

akak nak resepi timun berbawang bawang tu boleh??? share la eh..makasih

dyan . said... [Reply to Comments]

wah.. lawa baju hijau tu.. heheheh..

sHwEeT ByAtcH said... [Reply to Comments]

ayol chumels banget sich!!

shasha said... [Reply to Comments]

hmm..ramai kakitangan yg buat ok le nak buat sendiri..harap family aku peej...takdenya rajin cam korang..tuh sebab abah aku upah org cat...heehehheh

Tny said... [Reply to Comments]

Semua orang gigih gotong-royong..
Ehh.. mana pix lepas suma siap? Buatlah N3 nanti :D

Nonoy said... [Reply to Comments]

nonoy tu kuat ngelat... jgn kawan ngan dia... owh tapi tadi jumpe dia, dia suh pesan cakap terima kasih daun keladi esok kita berjumpa lagi kepada, papa, mama, ayol, p.g(dia takdok pon), edan dan peej burhan~~~ thank youuuuuu......

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...