Instagram : @peejburhan

petcare~

jumaat tu dah siap2 nak balik kampung..
papa, mama n ayol balik 1 kereta..
while noy, PG n i balik 1 kereta..
so dorang gerak dulu..
sebab me n noy nak ke sana kemari dulu..

mula2 kita orang ke petcare melawati..
sebab nak hantar hannan n lulu utk boarding..
ingat nak suruh edan je jaga kan..
tp nanti mcm menyusahkah dia je kan..
so hantar pergi boarding la..

noy xnak hantar kat petshop setiawangsa..
nak kat melawati punya..sebab konon lg proper la..
so kesana la kita pergi..


:: 2-2 sumbat satu carrier..elok je dorang..kata bestfriend kan ::

:: nonoy mengisi2 borang.. ::

later jumpa vet..
check2 apa yg patut before boleh boarding ..




check lulu..
bg vaccin, worm, ubat kutu, pototng kuku...
n bila check..sebenarnye lulu ialah jantan ok..huarghhhh..
apakah..hannan gay jugak..sedih betul..
plus..punah harapan nak bg dorang kawin n dapat banyak2 kitten yg comel2..
xpe..nanti nak carik betina la..hahaha..


hannan yang x suka orang pegnag2 dia..
hannan ok je..semua ok..bersih..n xde masalah..
cuma potong kuku n letak ubat kutu..
sebab prosidur..mmg kene letak..

ingat ahad nak amik..
tapi tutup pulak..so kene la amik on monday..
amboi pandai kau meniaga kan..saja nak pajang2 kan..
rindu nye dia orang ni xde..
tapi xpe la..rasa la dorang selamat n terjaga if duduk dalam tu kan..

9 Comments:

Deqna said... [Reply to Comments]

tak pernah hantar cat kat pet care. biasa derang tinggal jer sorang2 (eh sekor2) kat rmh. mahal tak hantar kat pet care tu?

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

huwaaaaaaaaa.......saya pun frust jugak. ingatkan lulu tu female. sbb dah cek dgn kenkawan suma kata tino. huwaaaaaaaa......ye lah kenkawan pun tgk by hard jer, bkn ada sijil dr. pun. muka lulu pun cam kucing betina jer.
p/s: to noy n pija: well what can i say...am coriiiiiii!!!

peej said... [Reply to Comments]

deqna,
depends kat tempat.ade yg dekat setiawangsa ni rm15 je sehari..
tp petcare ni rm25..tp that day kita org letak 1 sangkar..so sangkar besar..so mahal la..sehari rm60..


my spirit finger,
xpe la..nak buat mcm mana..ingat nak carik betina la sekor..
utk bg preggie je..

peej said... [Reply to Comments]

deqna,
depends kat tempat.ade yg dekat setiawangsa ni rm15 je sehari..
tp petcare ni rm25..tp that day kita org letak 1 sangkar..so sangkar besar..so mahal la..sehari rm60..


my spirit finger,
xpe la..nak buat mcm mana..ingat nak carik betina la sekor..
utk bg preggie je..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

hannan kan ala2 berkuasa sket kat rumah tu, tu kot dia xsuka org pegang2 dia.. royalty sket.. ahaha

peej said... [Reply to Comments]

wani,
dia memang x berapa suka orang pegang2..kecuali if macam dukung tu..ni kena pegang..tu yg menggelupur lebih tu..

Tny said... [Reply to Comments]

Owh.. lepas pegi anta ke sini lah.. baru korang tahu Lulu tu jantan?

Ayo.. pasangan gay Hannan lah pulak.. :P

peej said... [Reply to Comments]

tny,
iyooo...tu la..gay mereka ini..

diha said... [Reply to Comments]

hye pija,i am one of ur silent readers.just nk tnye u berape u hantar ur cats for boarding.i live nearby melawati tp xpnah tau wujud petcare kat situ slalu terpk nk anta kat ikano je tp for sure la mahal kn...anyway,if you would like to share,you can email me: dharmeister@gmail.com.

Thanks!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...