Instagram : @peejburhan

petani dan penternakan moden~

oh ni gambar di hari sabtu..
tiba2 hujan menderu datang..
umah tgh buat spring clean kan..
so banyak benda basuh2..jemur luar..
maka kami kelam kabut angkat2 barang..
nampak tudung saji kecik.maka jadikan pelindung dpd hujan la konon..

mama as usual..kan paksa2 orang snap kan picture..
semangat lebih..macam dia lak yg berblogging..
so layankan aje..

motif tangan aku n edan konon mcm pistol??
petani mana ada pistol..petani mesti pakai cangkul.. ;p
ok tu xpe lagi..yg ayol tu apa ke hal nye??
dah mcm planet of the apes kat belakang tu..muahahahah..

:: tgk la sucre tu..gila jalanan..haha..warna dah jadi belang2 hitam dah.. ::



:: hannan n lulu.. ::

ok tu je..taaaaaaaaaaaaaaa~

18 Comments:

darling8tabby said... [Reply to Comments]

woaa..petani moden..;p

sucreeeeeeeeeeeeee....miss uuu *motif tetiba kan*
ohh sucre... kurus dia yer..

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

saya nampak macam nelayan Thailand. sawadikah!

Syebi Burn said... [Reply to Comments]

hahahhahaaaa...hahahaaaa..
gamba 1st tu terbaikkk...
gile klaka letak tudung saji kecil kat kepala...

nasaoji said... [Reply to Comments]

tu dia..umh anak2 kucing dia....

Ceera said... [Reply to Comments]

Ceh.. itu ajer ke..

Dda Ly said... [Reply to Comments]

so cute ar...gile sporting mama u peej...siap nak snap kan picas...wahh best!! best!! noy takde eh?? *wink*

atty's said... [Reply to Comments]

menten je comey..hehehhe

BeN`z said... [Reply to Comments]

ohhohooo..kandang kucing ni dr dulu aku usya. ko beli kt petshop ke peej? dh bela kenit2 yang super nakal, senang sket ada cage beso gini. bape ek regenye..

~zuera~ said... [Reply to Comments]

cute nya kuceng!!!
sucre look alike my dikyang (simplify from adik sayang)...
tapi kitorang pantang amek gamba kucing...sebab takut dia mati...
sebelum nie dah banyak sangat kucing belaan mati...jadi my fam saja2 la gatai pantang...boleh x??hehehe

mylife said... [Reply to Comments]

peej, the 1st pic tu, terkonpius jap, ni gambar mak ko ke ko... hahahaha... sejibik cam photostat...

p/s ayol dah rupa bapak toyol... hahahahha

Cikpid said... [Reply to Comments]

wah2..nmpk edan cam pendekar dr gunung semanggol..

Ms. Lili@ said... [Reply to Comments]

hahaha tajuk tak bleh lah. masa nampak snipet of the tajuk akak pikir ape ke hal la si peeja ni buat entry pasal petani.. siap ada penternakan nih...

heh.

Diva PariTs said... [Reply to Comments]

peej! first pic tuuuu HAHHAHAA ko mmg vasst!!

Tny said... [Reply to Comments]

Hahaha.. koranglah undercover Bond!! :D

Lulu si jantan! :)) Korang takmo kasik nickname lain ke?

peej said... [Reply to Comments]

darling8tabby - dia mmg kurus la dpd dulu kak..


spirit fingers - sawadikapp la weyh..apa kah kah??


syebi - xnak kena hujan..kang demam lak..


nasaoji - senang..ikutkan nak bg duk umah je..tp mama asyik bising je..


ceera - janji update nok..kalau ikutkan lg malas ok..haha


dda ly - bukan mama snap kan la..mama suruh aje..yg snap kan noy,.sebab tu dia xde dalam pic..


atty's - siapakah??kucingkah??


ben'z - aku beli kat kawan..dia jual rm120 aje..huhu..kalau kat luar selalu rm300++..tp besi jenis biasa je..ni jenis yg bagus punya..


zuera - ye ke??alaa..kalau nak mati nak buat mcm mana..dah ajal kan..x pernah lak kucing2 before this tiba2 mati ke apa..hilang ada la..kena curik..hihi..


mylife - tu..la..sama aje..bapak toyol kau kata..haha..keji okeyh..


cikpid - ada2 aje korang ni..tiba gunung semanggol..


ms lilia - haha..saje je buat tajuk gempak..konon la kan.. ;p


diva parits - harus ok..jadi petani pun harus vasstt..walaupun.. ;p


tny - dah try dah..tp dia dah kenal nama lulu la..so biarkan aje la..lantakkk..

Iz said... [Reply to Comments]

hahaha gambar 2nd tu kan, mcm gambar kucing ko tgh minum dynamo. sebab ade bekas dynamo purple tu kat situ :p

Musliha said... [Reply to Comments]

petani tengah bandar.. ekkeke..
agaknya tengah undercover, tu pasal pakai pistol.. wakakaka..

peej said... [Reply to Comments]

iz - jauh betul imaginasi kau..agak2 la nak bg dynamo..kijamm ok..


musliha - yaaa...james bond malayu style..haha

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...