Instagram : @peejburhan

pau yg sedap~

ok hari tu sapa tanya pasal pau kan..
so kali ni aku beli..gigih amik gambar...
pau ni dah lama ada kat area umah aku..
bertahun2 kot..mmg kesukaan ramai..
sedap gila pau dia..lembut n inti pun lazat betul..

so hari tu aku belikan la untuk tina..
mak tina makan terus jatuh cinta..
mmg terbaik la..aku dah try banyak tempat..xleh lawan la..
even mak tina pun cakap..sedap dpd yik mun..over rated yik mun tu..
eyh..yik mun ke nama dia??ke aku main hentam je..

::inilah gerai pau itu...kalau datang setiawangsa..mmg nampak la tepi jalan gerai ni..sebelah dia ada jual air soya..pun sedap jugak ::

:: 'Pau hj jalil setiawangsa'macam2 ada...murah2 pun..kira affordable la..n puas hati je makan.. ::

:: noy yg makan sampai kerut2 dahi..muka terus jadi spastic..time ni dia makan pau kaya.. ::

ini ialah pau kari ayam..ada dua titik merah..
kalau ayam 1 titik merah..
kalau kaya titik kuning..
kalau kelapa titik hijau..
kacang je takdak titik..
wah..dah hapal aku..abis dah asyik beli je kan..

:: pau kari daging..sedapppp..x puas makan satu..roti dia lembut je..ala2 roti gardenia gitu..xde keras2..kau makan tercekik ke apa.. ::

so sesiapa yang dok area ni..
sila la beli...
tapi selalu petang dah habis la..
sebab dia start tgh hari..
petang selalu dah tggl sikit je..laku sangat pau dia tu..
ok itu aje..bye-bye..

34 Comments:

..tora.. said... [Reply to Comments]

hah..pau haji jalil ni famous rupanya..

aku pernah mkn..tapi aku beli kat dpn klinik batu 9, cherassss...jln ke sg gabai gitu..(eceh nak bg tau sbb tu jln ke opis aku)...pastuh, ari tu baru beli jugak ..kali ni gerai dia kat taming dpn pasar segi..hehehe

sedapp..sedapppp....ari tu mkn pau daging..sedap laaaa...jarang jumpa pau org melayu buat sesesap ini..:)

Zuraida said... [Reply to Comments]

oooohhh...betul betul. I agree. Haritu I beli masa keluar ngan liza kat Oldtaste, pastu terus sangkut okeh!!!!

SueGinola said... [Reply to Comments]

Pijaaa....saya tau stall pau ni kat mane..
Kalo tak silap simpang nak ke sekolah rendah Setiawangsa (tak tau nama betulnya) atau tepi simpang nak ke foodcourt tu kan?kan?kan?
Kalo tak salah la...
Sedap ekkk?saya tak pernah makan daa..harus coba nih...

cik_mila83 said... [Reply to Comments]

BETUL PEEJ, KITA DAH MKN.. SEPUPU BELIKAN.. MMG TERBAIK LA... YUM YUM YUM...

darling8tabby said... [Reply to Comments]

start dari tengahari ye dek..esok sabtu ada kan? harus akak merempit dari melawati terus ke setiawangsa...hehehe

KK said... [Reply to Comments]

ler.. sedap ke pau tu.. aku selalu nampak tp tak pnh nak singgah.. next time must try.. bagus ah peej bg info.. :)

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

oh.. dulu mase sekolah dkat sekolah sains muar.. area muar tu byk org melayu jual pau.. tp skrg mcm da x byk bile blk msia aritu lalu muar dr bt pahat. hm situ pun mmg mantop la pau die..gemok2..kalo pau ayam n daging dulu die letak 1 telur burung puyuh.mmg terbaik la pau muar.selalu beli kat pakcik dulu tp skrg mcm da xde je.. uhuhuh kitorg selalu pegi tepi padang n jerit2 pakcik tu dr seberang jalan..
sbb pau die mmg mantopp ahh

Tina Najib said... [Reply to Comments]

hehe, over kan mak aku..siap order pau dr ko, hahahaha... ko kena mintak commission ok dr haji jalil ni.. :)

Musliha said... [Reply to Comments]

walla.. pau pulak..
dahla petang ni.. laparrrrrrrr..
menggoda ok..

Ros (shawati_05@yahoo.com) said... [Reply to Comments]

hai peej...

pau kat situ mmg sedap..dekat sgt ngan opis i...jln kaki jer kalau nak g beli pau tu....tp mmg marvelous rasa dia...hehehhe

Eta said... [Reply to Comments]

wahhh harusss minta komisen nih.. dah promo baikk punya..

mmg sedap gilos.. anak2 saya sgt suka, even popia dia pun seeedappp.. balik skolah musti beli...

ms. lili@ said... [Reply to Comments]

sebagai penduduk di kawasan berdekatan, saya bersetuju dengan anda!

:)

-v-~~geina~~-v- said... [Reply to Comments]

ee cedapnya.....pau ayam tu..kecur air liur aku la....
kt setiawangsa erk...
alamak!! tk penah smpi sana la...huhu...=P[ketinggalan btl!!=P]

-eLyNhere- said... [Reply to Comments]

Heeee~!
Sy la orgnye yg merequest entry psl pau!
TQ Peej!
Cayaaaaaaaaang manyak2!!
Tp kan... celah mane eh?
xpe2, nnti soh bf cr.. die duk area situh gak..
Erggghh ~Lapar Pau~Lapar Pau~....

idamurni said... [Reply to Comments]

cerite pasal pau..tetibe teringat 1 email yang penah dapat suatu mase dahulu..dorang citer pasal pau yang diperbuat dari kucing. pau kucing!! er..er..tetibe aku terbayang.hehehhe..

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

i rasa dia letak ganj la. sbb people keep comin back. termasuk i salah sorang penagihnya.

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

tijah kalo berani datag la beli kat setiawangsa. makan goreng pisang rasa diesel apa klass...huahuhhuahuahua...(gelak jahat)

dyan said... [Reply to Comments]

aduss.. petang2 ni kalo dapat makan pau..
alangkah sedapnya..
tapi awat la jauh sangat jual pau tu haji jalil..
meh ler jual area shah alam ni ha..
mesti laku lukan..
waa.. bila nak pegi setiawangsa ni..
macam susah jer nak sampai sana haih..
lapar.. lapar..

chics said... [Reply to Comments]

Ya Allah Peej, pau ni selalu aku nampak on the way balik kg aku. Dekat langat pon ada pau ni tapi selalu aku pandang sebelah mata je.

Lepas ni kene berhenti and try

Diva PariTs said... [Reply to Comments]

aku naaaakkkkkkkkk!! nnt aku balik aku nak kirim pau ni ngan ko yek. hihi. harus aku pon macam pau lah nnt bila balik!

missy f said... [Reply to Comments]

nasib la aku balik setiawangsa ok this week.kalau tak mak kejar kau lagi nokk.suka gila ok.inti dia pun sedap nak mati.haha.

~Reyza's Mama~ said... [Reply to Comments]

kalau makan pau, buang tak kulit luar dia? heheheh soalan merapu..

Jaja TWF said... [Reply to Comments]

eee..sedapnya Pija..tiba2 terliur..lama gile x makan pau..selalu dulu2 makan pau Ahmad je la.. mmm...kt setiawangsa eh ni.. nanti nak g psg pelamin nak beli la..haha :p

ct_saggie said... [Reply to Comments]

hai...........
hai................
teiba teruja giler baca blog ni
kisah hidup setiap hari...
hehhehe

nak kenal leh dgn jejaka laki itu...
sg hensem di mataku ini..
hahhahaah
just nk kenal jew...
bukan lebih2 ok..
hahhaah

peej said... [Reply to Comments]

tora - tu la..aku tau la pau ni ada branch lan..wah branch katanya..walupun gerai aje..tp aku x sure la celah mana..sedap kan pau dia..


zue - sedapkan kak zue..pija yg x suka makan inti kacang pun..suka je pau kacang dia..syedapp..


sueginola - itu dah jauh ke depan tu..dia awal2 lagi..betul2 sebelah kawasan perumahan..ye ye..lain kali cuba ok..


cik mila83 - sedap kan..suke suke..


darling - a ah kak..selalu pija tgk during lunch hour tu dah ada dah..


kk - sila try ok..pastu pasti nak lagi..


si gediks - semangat kau siap jerit2 nak pau..aku duk mrsm dulu..mmg xde la kot..makan je apa yg ada dalam tu..kata dok dlm kem..siapa lak nak meniaga dalam tu kan..


tina - haha..xyah commission..tp everytime pergi sana..nak pau free..wahhh..lepas tu..badan aku bertampah pau la kan.. ;p


musliha - jangan salahkan aku ok..org yg request suruh buat entry pau..haha


ros - hoho..u kerja area sini ke??dah dekat dah kita ni..tah2 satu hari bertembung..note to self : beli pau pun harus vogue.. ;p

peej said... [Reply to Comments]

eta - a ah..popia dia pun boleh tahan..


ms lilia - kan..layan je makan pau dia..


geina - itu pau daging..baca la komen2 ni..ada few lg location yg ada pau tu..cuba try carik..


elynhere - oh kau rupanya..mcm2 eyh..tp..aku baik hati buat jugak..ye..try carik..suruh bf itu belikan..sedapp..


idamurni - macam2 la orang ni kan..masa zaman kecik2..sate kecik2 yg sedap tu..orang kata..tu sebenarnye kucing..cilakak ok..


spiritfingers - haha..ganja kah..alaa..kalau xde ganja pun kau bedal kan..miahahaha...a ah tijah..sila la dtg makan pau..supaya lebih gebu seperti pau.. ;p


dyan - huhuhu..tu la..siapa suruh x duduk setiawangsa..hah tiba2..

peej said... [Reply to Comments]

chics - dont pandang sebelah mata ok..lepas kau beli ni..mesti lepas tu..tiap kali balik kampung kau nak je pau2 itu..sedappp..


diva parits - boleh aje..xpe..berbadan pau itu menawan ok..*ayat nak sedapkan hati*


missy f - hahaha..xpe..make sure this weekend..beli pau n gandus tu sekali ok..heheh..


reyza's mama - mmg merapu..ikut individu..ada buang ..ada x..org yg pemalash lipas mcm aku ni..kau rasa aku buang ke x kulit dia tu.. ;p


jaja twf - boleh2..dekat sangat ngan umah i.. ;) ..t make sure u datang pasang siang la..ada la pau tu..kalau malam..x dapat nak nolong la..huhu


ct saggie - hii..welcome..jejaka mana??yg beli pau tu..mcm mana kau tau handsome??dpd belakang je tu..rakus betul kau nok..

Daily Dose Of My Ramblin' said... [Reply to Comments]

eh i remember this pau... dulu pau dier sen-sen aje... now dh singget... ofkos la kn... berape abad dh... wahh...siap dh ade sepanduk harga ok! kurlass makcik jual pau ni...

Dulu lepas skolah mesti pegi dlm kol 3 petang banyak lagik pau dier.... pastu org selalu jee nk beratur-ratur... *benci bile time hujan!!!*

Peej, tanye kn dier.. ade tak buat yg frozen punye... org jauh nk beli.. rindu giler babas ngan pau mokcik ni.. *eh.terover plak suruh tanye kn..*

SJ said... [Reply to Comments]

ahhh.. macam sedap dan murah je..

nak!

Che Sue said... [Reply to Comments]

adoilaa..bestnyerrr pau daging tuu..*sambil lap ayer lioq leleh2*
kat sini, teringin kaluuu kena aa blajau wat sendri..uhuk uhukk! *sambil google resepi kat mesra dot net*

nak pau! nak pau! nak pau!

peej said... [Reply to Comments]

dailydose - ada ke frozen..mcm xde je..x pernah lak nampak..


sj - sedap..sila la beli kalau dtg area ni..


che sue - alaa..sian nye..xpe..kalau kau balik..kau serbu yea..mcm susah je nak buat sendiri..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

lama ok xmakan pau. dlu kat sekolah, pau fave kite adalah pau kari ayam xDD

ajoe siam said... [Reply to Comments]

NAK PROMOTE GAK...PAU HAJI JALIL ADA JUAL DI TMN SRI SERDANG BERHAMPIRAN SEKOLAH MENENGAH SRI SERDANG..KT KG MALAYSIA TAMBAHAN PON ADA JUAL...PAKCIK HAJI JALIL BAIK ORG NYA..SEDAP SGT..JOM SERBU..

khairul nizam kamaruddin said... [Reply to Comments]

Pau Hj Jalil d Tmn Sri Serdang baru shj naik harga dari RM1.20 ke RM1.50

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...