Instagram : @peejburhan

makan sedap n tgk wayang~

on sunday tu mama n papa cakap nak balik pagi..
tp x sampai2 pun..
kita orang dah sangap tahap dewa dah..
ye la..dok umah je..aku ngadap noy..noy ngadap aku..

pastu rasa nak keluar..
so siap2 semua..
pastu termenung..ye la..gila bosan kalau keluar dua orang je kan..
nak pergi umah tina segan..nanti balik2 muka kita orang je..
jonet sepi..kat kluang la tu..
call pedd..dia kat johor pulak..ade anugerah ke apa tah..
masa call coverline je dia cakap..pelik aku..sekali bg msg..

pedd : aku sebelah mawi
me : weeeooww..noy cakap tolong rabakan k**eks nya..ok lew tiew..haha
pedd : bodoh

hahaha..saje je..
pastu blur..xtau nak ajak siapa keluar..
so call ice..nasib dia baru abis kerja..
wah gigih nak kawin2 ni OT aje kan..
ajak dia n huda sekali..meriah sikit..
kami pergi tgk wayang confession of a shopaholic..
beli tiket semua..
then aku n noy makan kat chili's..


tengah tunggu turn..
mintak smoking area..
masa nak masuk tu..orang tu tanya..both smoking ke..
ye la kan..sekali dia mintak i/c ok..
nak pastikan kita orang cukup umur x utk smoke..
helloo...dah mcm mak orang ni xkan x cukup umur kot..
maybe noy kot..tp xnak rasa offended..mintak aku punya sekali la..
keji tau..

:: noy muka ceria2..kau buat apa tu noy..pegang apa tu?? ::
::gila muka besar pasu kan..xpe..tu x penting..yg penting..nak tunjuk i pakai baju baru..hihihi..suka.. ::
:: aku saja dengki..zoom melampau..then snap muka noy..haha..lawak je rasa muka dekat2 ni ::
:: harus la aku pun kena kan..serangan balas..ni namanya muka terkumpul..muka terkumpul2 tengah2.. ::

:: aku order mushroom swiss burger..medium rare..owh sedap nye..terasa2 je sedap dia ni..suka.. tp melampau besar..x abis time tu..sekarang ni mcm terasa rugi pulak..ni kena pergi lagi ni..haha tiba2.. ::
:: noy makan apa tah..lupa aku nama dia..yg pasti aku dok la curik mashed potato dia ::

later ice n huda join..
ice pun makan..huda x makan..apa ni..makan la lebih sikit..
sesuka hati paksa2 orang makan kan..

:: keciknya kau duk sebelah aku ice..cea..saja cakap ice nampak kecik..xnak mention aku yg nampak besar..::

owh semalam tgh raja lawak tu..
saja tgk lagi..
perasan x shamsul ghau2 suka cakap 'MANNNNNNTOPPPPP!!!"
semalam siap cakap..' terrrrrrrrrrrrrrrrr...mantopppp!!'
so dlm gambar ni..aku nak cakap..terrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrmantoopppppp!!~~
apakah itu???kalau tau bagus..
yg x tau..senyap2 sudah.. ;p

:: huda & noy ::
nak jugak ada chocolate molten ni..
walupun dah kenyang melampau..
tapi harus licin jugak la makan ni..

later tgk movie tu..
ok aku malas nak review la movie tu..
apa2 pun..buku still best la..
sebab movie kan dia akan cramp kan semua cerita..
tapi best jugak la cerita dia..
me loike..rasa nak tgk lagi..

ok tu je..bye..

28 Comments:

dyan . said... [Reply to Comments]

hi

dyan . said... [Reply to Comments]

peeja ckp.. kalo kata 'hi' je pun ok kan?

hehe...

dyan . said... [Reply to Comments]

ok.. ok..
yeahhaaa.. citer itu memang best..
jom tengok lagi.. huhu

Anonymous. said... [Reply to Comments]

bukan nak ampu babe, tapi muka korang berdua sungguh flawless sekali. adakah ini rahsia teknik-teknik make-up yang mantop ;p, or teknik pencahayaan yang berkesan sekali? or, memang rajin membelai wajah ni? hihi. jeles sikit-sikit sebab complexion sungguh cun. sila kongsi jika sudi.

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

aku suke gelang koooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!

terrrrrrrrrrrrmmmmmmaannnnnnnnnntttttttoooooopppppppppppppp

hahahhahahhaha

KK said... [Reply to Comments]

gigih btul cik pija arini! (aku tahu ko set auto publish)

kalau tak silap aku, noy makan portabello chicken? wargh!! buat aku lapo chilis la nko nih!

p/s: aku tgh sangap kat opis ni. sbb tu gigih memberi komen. hahaha.

ai said... [Reply to Comments]

menci tau!!! sedapnye makan kat sana. Aku dulu selalu gi pon masa zaman kegemilangan jerk! huhuhu..sekarang sudah tidak gemilang lagi..harap maklum.

~ilyanie_usyuk~ said... [Reply to Comments]

memang termantopp weyh.
hiks.
btw, cantek baju baru.
Beli kat mane weyh?
Suka tgk kaler dia macam tuh, sebab susah nak carik kan.

=)

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

tak pernah lagi jejak kaki kat chillis ni.sedey je kan..well dulu dok blaja kat kl xnak pegi.hahha.xpe bln 7 karang insyaAllah nak le merasa mkn cni..
choc molten tu la especially.hhehe

Ceera said... [Reply to Comments]

hahaha

memang sangattttttttttt mantop okey..

=P

Anonymous said... [Reply to Comments]

peejaaa...tq sebab open balik...miss u so much...

shasha said... [Reply to Comments]

errkk...tak suka chili's...TGIF lagi best...bagi saya laa...huhuhu

PinQib said... [Reply to Comments]

sedap22...

wannt sum,.

sdap gle,..
sambil bace kcur I punye salliva

syaza. said... [Reply to Comments]

btul2, buku shopaholic lagi best. movie die pun best cuma mcm 3 buku dia gabungkan dlm one movie. hopefully, ada arr shopoholic and baby or shopaholic and sister nye movie gak. i likeeey :))

dah try white choc molten cakke? layannnn gileeee.

nurul said... [Reply to Comments]

hi sis..
saya baru 1st time comment rasanya...before jd silent je...just say hai..

Tny said... [Reply to Comments]

Muka ko kembali ceria.. kuar dengan Noy yang sentiasa posing ceria.. ;)

Happy weekend =)

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

hoh no!! apsal gmbr burger tu nmpk memeltingkan!! *melts* xDD

suka kaler baju ko ^___^v

peej said... [Reply to Comments]

dyan.,
ye boleh..tp kau xyah cakap pun xpe..aku mcm dah perasan je kau..kau yg 1 office ngan shawal tu kan..


anonymous,
mmg x la kot flawless..tgk life..pengsan ok..ni sebab make up..harus la cover sana sini.. lepas tu harus la photoshop..bersih2 kan jerawat sikit2.. tp pic ni x buat apa sgt..sebab dah elok2 aje..1 lg..amik pic jgn pakai flash..flash akan nampakkan segala2.


lil^red799,
hahah..itu yg kau nampak..tu mama punya..pakai masa kenduri..rumah xde orang..xnak la aku bukak tggl kat rumah..so pakai je la..suka kan..aku pun suka..

peej said... [Reply to Comments]

KK,
sebab berlambak2 entry x buat ni..kau bayangkan dah seminggu berlalu ni..entry ni baru ahad lepas punya..


ai,
aku pun tgh zaman kegemilangan la ni..single..haha..


ilyanie,
beli kat ampang point..suka suka..

peej said... [Reply to Comments]

fieza,
nanti harus pergi n try ok..


ceera,
hahah..harus ok..


anon,
u're welcome..

peej said... [Reply to Comments]

shasha,
kau x suka xpe..aku suka..sebab aku yg makan ni kan..


pinqib,
sedap2..tadi makan dome punya burger..x sedapp..


syaza,
kan..hope ade sequel dia..me loike..

peej said... [Reply to Comments]

nurul,
hi..xpe..lepas ni singgah2 la lagi..


tny,
aku mmg ceria la...aku kalau bersedih pun..org akan nampak aku ceria aje..


wani,
mmg pun..aku yg tgk ni pun rasa x tahan lg..

speckurosaklagi said... [Reply to Comments]

hi ....chantik baju noy..i like it..

dyan . said... [Reply to Comments]

hahaha.. adeh.ko ingat ek?
sogan eden.. hahaha..
iyo lah tu...

tengok entry ni rasa cam nak makan apa noy makan tu pulak..
dia punya mashed potato macam lazat giler.. huhu

Tina Najib said... [Reply to Comments]

hoihh, gila depress bila tgk gambar ko bersukaria..i wanna go out! i wanna my favvy fajitas.. takpe takpe.. another 29 days to go! erkkk, gila lambat lagi.. sob sOb..

Mrs.FHM said... [Reply to Comments]

peeja....hi
sowwyyyy....kiter x penah komen kat awak...tp kiter suka bc blog neh. aritu frast jap pasal dah private huhuhuuuuu......

peej said... [Reply to Comments]

speckurosaklagi - baju i pun cantik jugak.. ;p


dyan. - ingat la..kalau kau jenis rajin komen..n nama x payah sgt ke apa..
Insyallah aku ingat la..
sedap kan..hari tu aku order extra mashed potato..tp x sampai..so curik noy punya je..


tina - nanti habis pantang kita pergi k..


mrs fhm - hi..sorry..hari tu bengang terlebih..sebab tu private..hope lepas2 ni xde lagi la..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

ye sangat mantop! hehehe

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...