Instagram : @peejburhan

nuffnang - current earnings~

ok hari tu aku ada baca kat blog ceera..
pasal isu duit kat buffered tu lesap..
bukan lesap terus..tp mula2..kata RM 100..
tiba bila check balik..ada RM 60 je..
contoh ye tu..

aku baca je la..n syukur..aku xde la kena macam tu..
tp bila baca macam risau jugak kan..
so aku ambik lah precaution..aku print screen page tu..n save..
after few days ke..if naik lagi..aku print screen lagi..save..

sampai la macam 2 week lepas tu..
aku tgh check2..
aku tgk duit aku turun..RM 20..
ok mmg x banyak..tp tetap duit kan..kira hak aku..
ewahh..macam bagus je..

so bg la msg kat bahagian contact us tu..
cakap pasal masalah tu..
within a day dapat reply..bagus..very fast..
n dorang mintak screen shot aku tu..
so aku reply n attached screen shot..
esoknya..dorang betulkan n masukkan duit aku yang menghilang itu..

wahhh..bagus..so fast..
daripada penjelasan dia..
usually berlaku pada orang yg ada banyak2 blog ni..
aku kan ade 1 lg blog..baru masukkan nuffnang..
so sebab tu system macam confuse..sbb itu ini la..
ok tiba2 malas nak cerita panjang..

so if sesiapa yang kena macam ni..
sila buat macam aku buat ye..
semoga xde la duit itu mcm terconfuse ke apa ke..
tp best jugak kan..kalau tiba2..dia terconfuse..
pastu termasuk dalam account aku..
har har har...seronok...
ok merepek..apa jadah nak termasuk dlm account aku pulak..
ok la..tu je..byeeeeeeeee....

4 Comments:

Ceera said... [Reply to Comments]

kenapa la aku tak buat macam ko buat nie.. geramnye aku!!!!!!!!!!!!!!!

nuffnang giler.

tak suka..

mentang2 duit dah kureng, dan dan tu tak suka nuffnang, hahah..

shasha said... [Reply to Comments]

ooo...faham faham...takat ni ada satu blog je...itu pun tak termanage...

nasaoji said... [Reply to Comments]

ala, nak duit dr nupnang gakk..hurrmm...

go go chaiyok tuk aku..hehhee....

peej said... [Reply to Comments]

ceera - kena ok...sebab risau jugak bila baca ramai kena mcm tu..nasib dah ok..sebab kira hak kita kan duit2 tu..


shasha - tu la kan..aku kadang2 pun penat nak mengadap blog ni..


nasaoji - yes..chaiyok2..xpe..slow2..aku dulu pun x kencang sangat.. ;)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...