Instagram : @peejburhan

nasi ayam chee meng & bon bon~

selasa tu noy sibuk ajak pergi beli barang..
katanya nak carik bulu mata mcm aku pakai masa gi clubbing tu..
dia suka..tebal..so kami nak ke sasa la..
tah mcm mana budak ni pusing cerita..tiba2 kami ke bukit bintang..
oh sebab dia nak beli hp sekali..
tp xde lak stock yg dia nak..kena tggu..

so kami pergi makan..
kami ke nasi ayam hainan chee meng...
gila la sedapp..
harus terus mak lupa diet..
dah x rupa diet langsung aku ni..helpp..helpp..helpp..
tanpa rasa bersalah..aku order nasi ayam steam..lengkap nok..

::sedap2..ayam steam adalah stone..sup ada kacang2..sukeeeeeeeee..rasa nak terbang aje..haha amik kau..dpt makan nasi ayam sampai nak terbang..gile kecoh ::
:: ni lah budak jahat itu dgn bf nya..suka bawak saya keluar jalan2..pastu makan2..kalau aku x makan..kang aku makan ati lak kan..x pasal terjebak..tgk muka dia tu..evill..dr evilll ...::
:: muka orang gembira dok kat kedai makan kesukaannya.. ::
:: untuk menambahkan x sedar diri..orang itu siap order kerabu kaki ayam lagi..yeee..mari kita terbang keawang-awangan... ::
:: wantan soup ...ni noy order..biasa la..dia bukan makan habis..org lain kena perabis..x pasal i kena makan 2 ketul tau..cea..mcm di paksa2 pulak..padahal suke je ::
::licin..tersandar dgn perut kenyang senang hati...double chin tu x reti2 nak cover?? sapa candid ni??keji ::

lepas tu beli itu ini kat sasa..
pastu orang x sedar diri itu teringin bon bon la pulak..
ye la..bukan selalu ke sungei wang kan..

:: la la la..sukeeee..sukeeeeeeeeee ..terbang makin tinggiiii....kelepakk..kelepakk *bunyi lemak tgn sebab kibas2 utk cubaan nak terbang*..::
:: macam2 perisa ada ::

aku suka chocolate..
pernah try la few yg lain..
x sedap mcm chocolate..
oh bon bon ni ada kat level paling bawah depan pentas itu..

lepas tu x tau nak kemana..
tiba2 noy dpt idea merepek nak pergi tempat lain..
so gerak la..
dah la keji..dia yg bg idea..aku yg kena drive..
di tgh2 peak hours org balik kerja..
very the keji..
tp aku kan baik orgnya..drive aje.
baik ke??baik ada makna tu..gagagaga

ok bersambung ke next entry..

14 Comments:

darling8tabby said... [Reply to Comments]

kerabu kaki ayam? ada yer..tak pernah lagi try. berkurun dah tak pi area sana..asek jam jer kan sana..

linn said... [Reply to Comments]

femes kan tpt ni. tp tak penah try laa. asal ke kl je mesti melencong ke lain. iskkk...meleleh lah tgk menu nih.

Anonymous. said... [Reply to Comments]

bon bon kat sg wang tu nostalgia betul. teringat kenangan zaman lepas-lepas spm dulu huhu...

Cikpid said... [Reply to Comments]

msk blog ni jek trs bikin lapar..adeh..

capik said... [Reply to Comments]

sume pun mmg salah noy

suezensuzanna said... [Reply to Comments]

nasi ayam cheeming tuh kat area mn..huhu.....tp bon bon tuh pernh g:D

nasaoji said... [Reply to Comments]

tak suker..aku telan liuq nengok gambo..huarghhhh.....nak gak..

Anonymous said... [Reply to Comments]

bon bon tu apa peej? i xpenah makan.. teringin plak

Musliha said... [Reply to Comments]

walla.. entry makanan kamu peej selalu sedap stok leleh2 air liur.. tensen oooo.. lapar ni ha..

Diva PariTs said... [Reply to Comments]

FINE!!!! Haha

dyan . said... [Reply to Comments]

iyer.. soalan yg sama..
apakah itu bon bon?
macam menarik jer..

adakah sama dengan pet society itu?
huhu...

pic bon bon takder? hehe..

shasha said... [Reply to Comments]

alamak!..baru je ngidam nak makan nasi ayam..tetiba nampak pulak entry ni...lagi la meluap2 perasaan nak tuh...

peej said... [Reply to Comments]

darling8tabby - ada kak..layan gak..time hari tu pergi x jam sgt..plus kita org tau jalan potong..so dpt la elak jam2 tu..


linn - a ah..sedap nasi ayam dia..next time kena make sure raa jugak ok..


anonymous - sedap kan..suke..da lama kan dia ada situ..


cikpid - bukan senang kot..sejak akhir2 ni dah kurang entry makan.. ;p


capik - hahah..seronok menyalahkan orang ni..


suezensuzanna - pernah letak map x silap..cuba google kat blog ni..kat jalan utama..depan traffic light..berdepan ngan bb park low yatt..


nasaoji - pergi..serbu semua..x mahal..boleh pergi one go dlm masa sehari..huhu..


anon - dia air..mcm blended..dlm tu ade pearls tu..mcm selalu coffee with coco jelly tu..sedapp..


musliha - semua pun..aku kaalu masuk blog org lain..melelh jugak air liur aku..


diza parits - hahaha..aku tau kau suka chee meng..tu aku gedik amik pic semua nok.. ;p


dyan - bon bon pet society kisah silam..haha..aku dah terangkan kat atas ni..sila baca ye..


shasha - tp mmg mcm tu la..kalau x mengidam pun..if tgk blog ada makanan..terus jadi mengidam..heheh..

Nonoy said... [Reply to Comments]

pija bengong... bon bon tu ape???
hiahiahahahah

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...