Instagram : @peejburhan

my purse~

ok layan tag..
ni tag dah berzaman tertangguh..
aku di tag oleh misz eyeliner..
x silap aku kena tag on march kot..
ni baru nak buat..gila pemalas kan..
sorry eyh..xpe..ni aku buat jugak ni..

bukan apa..pic dah amik..
tp simpan je..bila nak buat baru2 ni..
aku tgk dah x boleh..sebab ada benda2 x sepatutnya dlm tu..
so kasi clear..baru la snap balik ke apa..

so ini dia tag nye..

A. Snap the picture of both inner and outer of your purse

:: luar ::

:: dalam..kosong aje..banyak aku dah buang..ruangan kosong beside pic mama n papa pun kosong aje..suppose ada pic u-know-who..tp mak ternampak..terus mak buang di mc d..haha..keji ::

B. Introduce your purse brand, price & where you buy.



BRAND: braun buffel
PRICE: xtau sebab ni birthday gift dpd ice..
BOUGHT AT: pun x tau..tau2 aku dapat aje..hehehxkan la aku nak soal siasat dia pulak..dah orang bg tu ambik je la.. ;p


C. Take out whatever its inside your purse

:: ni duit..aku malas nak keluarkan..aku jenis suka lipat2 duit ngan resit..kasi sumbat..so sepah2..x kuasa mak nak korek nok..dah la duit time ni tgh ala2 aje..sedih ::
:: ni pulak card2 yg ada ..aku terangkan ikut clock wise la yea..::

- i/c yg rupa aku ala2 mama bosan di situ...padahal aku dah try2 snap pic pakai hp..ok aje..tiba tang orang tu amik..terus mcm tu ghope nye..takut kan..

- itu kad maybank aku..aku x suka card itu..sebab membuatkan kau rasa mcm nak cucuk2 je card tu kat atm..not good..

- lesen kereta..pun x suka..sebab mamcik jpj tu gunting gambar tu senget..pastu kasi laminate..x pasal rupa aku mcm aku tgh terlentok..herghh..cacat ok..nak tukar kena pergi JPJ..huish..malas bebenar.. lagi satu..apa jadah remos(eh mcm mana eja ni) sebakul..burukkkkkkkkkkk.....

- calender 2009..derma kat orang buta..dapat calender.. :) simpan aje..

- j card

- starter pack no baru aku..aku pengguna u mobile sekarang..aku suka sebab aku tgk line dia adalah better dpd maxis..matiklah mengutuk..tp aku adalah takut..sebab aku amik postpaid..takut aku kalau2 bil termelambung..

ini pulak ialah name card yang terselit2 di celah..simpan aje..
ade lagi la resit2 semua..tp x kuasa la aku nak keluarkan..
n ada lagi la few benda..yg x rasa nak letak sini..


D. Tagged other 7 persons.

7??ramainye???ok la..tag aje..

1. noy
2. chics
3.tijah
4. diva parits
5. foxy farah
6.sexy chewbacca
7. ai

hoho..sila buat..jangan malas..


E. Comment on your friend’s (who tagged you) purse.

serious purse dia banyak khazanah..
resit2 pun dia simpan..haha..
n macam member's card dia ada..
paling x tahan ada buku asb tu..lengkap betul..haha
so aku dah buat tag ni..rasa2 boleh x duit nafkah kau yg 2 dollar tu bg sama aku??
ok ke xpe??

14 Comments:

s u r a y a said... [Reply to Comments]

LOL mama bosan?? hahaha gile ah cerita tu dah berzaman...

shasha said... [Reply to Comments]

BRAND: braun buffel
at least ko pakai yg ada brand peej...kalo ko tgk purse aku..sure ko gelak tgk nama brandnya tau...malu aku~!!!

Ted Baker said... [Reply to Comments]

kehkeh simple kan wallet ko!
kire ok lah tu sbb ko leh tahan pemalas gak kan orgnye heheheheh

Anonymous. said... [Reply to Comments]

ok ke pakai umobile ye peej? sebab ada one of my friends cakap, umobile ni tumpang line celcom. not that i'm saying line celcom tak bagus, tapi dah menumpang kan, mesti ada isu punya.

just wondering ;)

nasaoji said... [Reply to Comments]

lmer tak dgr namer MAMA BOSAN tuh...;p

bru nak tgur, pic muker lesen tu, cuter bangat, even senget2 tuh...;p

Diva PariTs said... [Reply to Comments]

siap bole pose2 dlm gamba lesen! hahha. aku jugaaakkkk muka setongkolllll dalam lesen (gambo terlebih besar) nnt aku tunjuk k!

Tijah said... [Reply to Comments]

aku adalah mangsa..
dan
kau adalah pemangsa kan??

huwaaa....

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

hah org kat tmpt buat IC tu mmg dengki gile.. semua gmbr org2 jelita mcm kita2 ni jd aneh! haaaaaaiyakkkk *karate kamera kat JPN* :DD

Hazzel said... [Reply to Comments]

eh aku pn sama la kena cam ko peej!
mak cik jpj tu gunting gambo senget. mmg nmpk cacat la! sakit ati aku!

patut la masa gunting aku tgk dia selamba jek mcm potong keratan muka artis kat sotkabar jek! tak berhati2 langsung. jadah!

SJ said... [Reply to Comments]

gambar lesen sentiasa menghampakan. Tp yours is stylish senget2.. Hikhik

ai said... [Reply to Comments]

abis aku!!! mau pensan tengok purse aku tu kang..muahahahahahaha..eh! aku ada purse ke tidak ni? jap aku cek..

peej said... [Reply to Comments]

suraya - tp cerita2 zaman2 solu2 best2 kan..menangkap je..


shasha - alaa..aku pakai sebab org bg..purse aku sebelum ini..aku pakai padini sahajo.. ;p


ted - purse orang pemalas mcm mana??


anonymous. - ok je..xde masalah..kalau prob..tukar lg..apa pening2..


nasaoji - mmg x la kot..mcm tah apa2..


diva parits - xde makna pose ok..org tu potong senget..aku pernah pic org amik dekat sgt..x pasal mcm batu bersurat rupa aku ok..x suka..


tijah - harus ok..kau mangsa yg lazat.. ;p

peej said... [Reply to Comments]

wani - kan..dlm iklan apa tu..bukan main makcik tu snap mcm2 pose..tiba betul2..hampeh..


hazzel - nak cepat kot..tp kot ye pun agak2 la kan..


sj - x ok..pelik je..dah la aku remos semangkuk..x sanggup betul..


ai - jangan nak mengelat ok..aku xkan terpedaya ngan trick kau xde purse tu ok..sila buat tag ini.. ;p

misz eyeliner said... [Reply to Comments]

duit nafkah yg ala-ala beli pad tak lepas pon nak share? k la aku tny Hz kot2 buleh kita bermadu.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...