Instagram : @peejburhan

mencari jodoh?~

tgh aku online..sambil dgr lagu..
tgk inbox ada email masuk..
bila bukak je rasa terkejut..lawak pun ada..
gila apa weyh...

ok mcm blur je kan..x nampak apa..
kalau nak tgk click la pic tu utk larger view..
kalau malas..meh sini aku bg zoom..


yes peole..mencari jodoh nok..
ada kawan aku invite..agak2 la weyh..
tiba2 aku nak masuk website mcm tu..
no offend la..tp mcm kelakar la benda2 mcm ni..
mcm ketara semangat lebih..hihi..

aku tau la ramai je yg bertemu jodoh online2 ni..
siap bahagia selamanya tu..
tp serious aku x reti sangat la benda2 ni..
mcm mana nak tau org tu for real ke..menipu ke..
dah la zaman sekarang ni banyak je orang scary2..

xpe la..i'll stick to the old fashion way..
tggu kat rumah sambil pakai kain batik n baju kurung..
tunggu rombongan datang menyunting bunga di taman..
or bak kata PG masa edan datang merisik..

PG :rumah ni ada 2 bunga..bunga yg mana satu?? mestilah bunga yg besar tu..

keji...bunga besar dia kata aku..xpe la..segar maknanya tu..bloominggg..bloominggg..
rasa2 kalau ayu mcm ni ada tak org nak..??


image dpd google..siap ngan basikal tau..
x materialistik aku ni..dpt basikal pun gembira..haha
sorry malas nak buat betul2..
kepala aku adalah besar dpd badan..
ada ke lelaki suka perempuan kepala besar ahh??
perempuan suka la kot kalau lelaki kep..tooott..tooott..tooot.. HAHAHAHA *gelak kena besar sikit utk efek yg menunjukkan teruja*
ooppsss..x leh type la..kelucahan..kena coverline..
sebab rosnah mat aris baca blog aku..
kena hati2 uollsss.. ;p

27 Comments:

..tora.. said... [Reply to Comments]

kah kah kah kah....

gelak besar aku bace entry ko nih peej

mula2 pasal pg ckp bunga tuh..pastuh tgk gambar aku gelak lagi kuat....

ko ni memang lawak ah..ceria je idup. kalo ko masuk abp, mesti leh kalahkan nabil tuh..

go peej go!

chicsinred said... [Reply to Comments]

oh saya bertemu jodoh di alam maya tapi itupon setelah bertemu bodoh-bodoh yang lain di alam maya juga.

Leen said... [Reply to Comments]

Haha.. lawak giler gambar tue..
Dun worry, jodoh kat mana2 kan kan?? Kat alam mana2 pun, kalau dah jodoh jumpa gak~

mrs hafiidz nadia said... [Reply to Comments]

Hahah..ntahnye peej,ayat mesti nak kelaka2,kadang2 semput tau..

PG kelihatan suka menyakat awak kan?nasib baik peej penyabar.kalu tak pijak je jari kaki dia sampai jadi biru.

ms ct said... [Reply to Comments]

hahahhaha.lawak gile gambar tu....tapi cun jugak kalau peej pakai gaya cam gitu macam perempuan melayu terakhir.....

Tijah said... [Reply to Comments]

kahkahkahhhhh!!!!

konfem! ko lah menantu idaman makcik2 diluar sana...

Monkey D Luffy said... [Reply to Comments]

ada chance berjaya ker?

Che Sue said... [Reply to Comments]

adeih pija...tak bley blah wehh tgk gambo tu..kekeke!ayu sungguh siap berbeskal..mcm mano laa nk kayuh beskal ngan kain batek tu gamaknyer?? ilang separuh ayu tau..

Second Sanctuary said... [Reply to Comments]

Saya juga bertemu jodoh (jodoh ke? belum kawin lagi, tapi dah menggedik ni) di alam maya juga.

Kau bunga besar kah? Kalau begitu, aku bunga mawar hitam tengah blooming. Har har har!

ai said... [Reply to Comments]

Ejen mencarik jodoh lagik! keh keh..erk..apesal aku tak penah diinvite yek? ;P

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

tu psl, byk je website2 camni kat internet skang, tp adakah terbukti keberkesanannya? *ayat sungguh xboleh blah* :P sbb kite rs jumpa dgn cara di luar on9 adalah lg exciting. kot. haha

mylife said... [Reply to Comments]

peej, kepala besar tu boleh tahan lagi... yg tak tahan tu, kedudukan kepala adalah larik sket dari landasan... itu yg menakutkkaaaannn... like boleh tanggal2 kan... hahahhahahaha...

p/s apa kata one day, peej amik gambar camtuh, berkain batik, berbaju kurung for real n letak kat blog nih... haahahahhaa

puterikurekure said... [Reply to Comments]

hehehehe. lawak la pija nih.

Zuraida said... [Reply to Comments]

cari jodoh online??

*woot*

mesti kelakar. hahahahah.

Hana-Ni-Mo-Nai2 said... [Reply to Comments]

yoyo je watahsi igt rosnah mat aris sekali mama pija
ahahahahahaha.
peej,memandangkan blog watashi dh kena buang tanpa rela watashi dh pindah ke sini
http://vanillasky8.blogspot.com/

darling8tabby said... [Reply to Comments]

kui kui kui...ala2 dara pingitan la pija...cun banget dengan basikal gittew...

rosnah mat aris yer..heheh

Deqna said... [Reply to Comments]

anak sapalah yg ayu lagi bersopan santun nie?

confirm ko jadi rebutan jejaka idaman malaya..

Syazlin Azmi said... [Reply to Comments]

Erk,

perlu ke jadi mcm ni peej?

Perlu ke? xperlu okay!

Muahohoho

Nonoy said... [Reply to Comments]

okay ape carik jodoh dalam online.
bila nak jumpa, saya teman lah :D
bawak ayol ke skali jadik bodyguard.
kalau tak berapa nak menarik.
kita lariksssss~~~

p/s: gamba tu scary okay!!!!! gagagagga..
kepalakkk besaqqq~~

Nonoy said... [Reply to Comments]

owh lupa,
boleh panggil kau MAK BESAQ
ngeh ngeh ngeh

Syazlin Azmi said... [Reply to Comments]

Mak besaq eh noy? Mcm keji je.hoho..tp boleh juga..comel!

dyan said... [Reply to Comments]

comel la itu gmail punya background.. ada katun2..
huhu..

sweethOneY said... [Reply to Comments]

HAHAHAH
ko adalah kejiiii..
rosnah mat aris katanya.. haha

Zuraida said... [Reply to Comments]

noy...

panggil peej MAk Besaq???

hahahahaha....

thats a good one.

shasha said... [Reply to Comments]

hmm...aku pun...heheheh...apa yg aku pun...adalah~~~

Syebi Burn said... [Reply to Comments]

hahaahaaa...idea noy terbaik...
klu tak okie, korang 'larikss' aje..
hahahahahaaa....

nasaoji said... [Reply to Comments]

leh jer kt2 ni nak crik jodoh...;p

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...