Instagram : @peejburhan

melawat si kenit lagi~

seperti yg korang tau..
aku ni dah lebih kurang hari2 pergi rumah tina je..hihihi..
last thursday jonet datang tido umah aku..
dia ada kerja kat melaka on monday..so sementara tu free la..
so friday tu jonet ajak tgk baby kak tina..
so pergi la sana lagi..

:: jonet tgk ngan muka geram..dia paksa2 elyas bangun..tp x layan..ngantuk betul elyas time ni..mmg x layan langsung..xmo bukak mata ::
:: jonet tgh nak check tali pusat..sebab x tanggal lagi.. ::
:: semua pakai kuning..sukaa..owh tu baju baru..beli kat ekspo thai..rm15 sahaja..comel kan..wah sendiri puji.. ::
:: noy bersama elyas ::

aku ni kan x reti budak2 ni..esp baby mcm ni..
dah 5 kali melawat..baru la nak cium..nak cium pun aku takut ok..
aku suka pikir jauh..tgh aku cium..tetibe lost balance..terhimpap baby ke..
haha..i know..merepek..tp tah..aku selalu pikir mcm tu..
same goes pegang2 baby..aku terbayang..babay terlepas dpd tgn aku..
pastu berguling2 jatuh.. ;p
so jumaat tu..setelah dipaksa2..
aku berjaya pegang baby tu.. weeoooww..suka..


:: tgk la tu..muka pun ala2 takut je sebenarnye..senyum x ikhlas..kekok semacam..tp suka la.. ::
:: elyas mikhail n aunty peej..sungguh gedik.. nanti dia dah besar2..berani la kot aku pegang..sekarang kecik la..scary je rasa ::
:: weyh..tu kau cium ke nak makan elyas tu..yang aku ceria lebih lak..mentang2 baru dukung baby..ngeh..gilo sewel ::

lepas tu pulang..
ingat nak pergi ekspo thai lagi..
sekali dah xde..herghh..keji betul..
then ke carrefour..beli2 barang mama suruh..
then balik...

malam..after maghrib..
aku n jonet ke klcc..
sebab jonet teringin nak makan chili's..
then later nak tgk wayang..
sampai je amik ticket..

then chili's waiting list 1 hour..x dpt la kan..
so ke dome je la..
aku ni lately asyik teringin burger besar2 ni..
so kat dome order burger..

:: beef burger..uwaaa..x sama..nak chili's punya...huishh..terasa2 je ni ::
:: jonet pun ambik yg sama ::
:: heheh..x sedap pun licing pinggan aku nok.. ;p ::

owh kami the the unborn..ok la..xde la best..xde la x best..
tp ada part rasa nak tertido gak..ngantuk..
tp tahan sebab takut nak tido..sbb pakai contact lense kan..

ok tu je..byeeeeeeeeeeee....

20 Comments:

shasha said... [Reply to Comments]

peej...aku pun sama..takut gila nak pegang baby...lagi2 yg baru lahir ni kan...dorang fragile..aku ni dah la kasar..kang apa2 naya je...camna nak ada anak sendiri camni???

nasaoji said... [Reply to Comments]

ishh..mepek tui..adelak pk leh lost blance lak..ko nih...nahi mungkin...;p

bju ko pakai, cantik ler..bunga tu, menyerlah...;p

YuNaKo :) said... [Reply to Comments]

Peej..

akkh kdg2 kite pun ade imaginasi cam nak terlost balance sho, kemungkinan besar akn hempap baby gak. but after kite dah ade niece n nephew dah brani sikit lah pegang baby n sgt suke ngan bdk2 :)

Anonymous said... [Reply to Comments]

[aku suka pikir jauh..tgh aku cium..tetibe lost balance..terhimpap baby ke..]

ya allah peej, gelak ngekekkeke haku bc ayat neh.. knp ko begitu selamba n cute sangat? best best..
~suri~

Deqna said... [Reply to Comments]

tapi ko pakai baju kuning tu aku nampak ko kecik jelah..

baby Tina very cute ok.... bestnya dapa bau baby...

darling8tabby said... [Reply to Comments]

cutenye baby elyas...tot tet jer dia yer...rasa cam nak kidnap jer..hehehe

Tny said... [Reply to Comments]

Mesti Elyas tu dah kenal ko Peeja.. Hehari babysit Elyas.. w/pun pandang sahaja :)

Mintak upah.. mintak upah..dngn Tina.. hehehehe

miss dinza said... [Reply to Comments]

peej serius ko nampak dfrent bila pakai baju nie..nampak super ceria.. ada saiz apa lagi ekk baju nie..t-shirt ker.

puterikurekure said... [Reply to Comments]

ho yeah..ho heay...pija dah terer pegang baby!

KV said... [Reply to Comments]

nampak mcm sedap je buruger besar tu.

Cikpid said... [Reply to Comments]

"aku suka pikir jauh..tgh aku cium..tetibe lost balance..terhimpap baby ke.."..hahahhaa lawak laa ko ni..

ms. lili@ said... [Reply to Comments]

baju adalah cantik! :) and earring adalah nicely matching with red flower.. tatapi mengapa last pic tuh subang jadi tinggal sebelah? :P

ai said... [Reply to Comments]

mmg nampak giler kejung muka kau masa pegang elyas tu peej! ngeh ngeh..

yg aku tak bleh blah tu, leh lak kau pikir kau terhempap budak tu! adohaiii... :P

~mAr~ said... [Reply to Comments]

saya pakai contact lense jugak. tapi selamba jer kengkadang tuh tdo dgn contact lense. bila bangun, time nak bukak mata tuh seksa yg amat. huhuhuhu.... nak buek camno, pemalas sangat.

Ceera said... [Reply to Comments]

ceria je baju ko. siap bunga betul2 terletak di situ.. hehehe

takpe, ada anak sendiri, sebelah tangan pun ko confident nak pegang..

fiza_blur said... [Reply to Comments]

hai
saw u that day kat dpn chillies hehehe

btw,comellah pakai kunin

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

haha comel gilaaaa baju tu..
sukaaa

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

haha kebetulan kite pun baru lepas makan burger, tp burger tepi jalan dpn apartment ni je la. tapi sedap. ahaha

peej said... [Reply to Comments]

shasha - org kata ada anak sendiri nanti ok..so kita harap ok je la annti ye..


nasaoji - tu la..siap budak2 kecik nampak aku je muka teruja..sebab motif dia bunga besar n ceria kot..haha


yunako - kan..mmg rasa mcm tu ok..mana la tau ka..scary ok


suri - selamba tu mmg la..tp part cute tu aku paling suka..so sila la puji2 lg..haha..


deqna - kecik??msih besar...tp suka je kau cakap kecik2 ni..keh2..kecik dikalangan org2 besar la.. ;p


darling8tabby - kecik je..tu yg scary tu..kalau dah besar2 sikit xde la takut ke apa..


tny - kecik2 mcm ni dorang x perasan lg la..over kau mintak upah..aku bukan buat apa pun..nyibuk ada la..


missdinza - size org2 besar la..org2 kecik2 xde kot..org kecik2 ni banyak baju lain yg lebih cantik2 kot..tsk..


kurekure - xde la terel..takut2 tu.. ;)

peej said... [Reply to Comments]

kv - ok la sedap..tp lg sedap kat chili's punya..tp jonet kata planet hollywood punya lg sedap..nanti nak try sana punya pulak..


cikpid - kita x tau ok..mcm2 boleh jadi..so baik jgn kan..kang terhimpap anak org..x ke naya je..


ms. lilia - ada la kak..maybe sebab dia straight je..so x nampak..kalau tgk betul2..nampak bayang2 subang tu..saja tau bg org cuak..tp mmg ada la..sebab malam tu elok je pakai lg.. ;)


ai - mmg kejung pun..aku pegang sekejap je..motif amik pic..lepas tu aku suruh tina amik balik..takottt..


mar - ish..jgn la macam tu..bahaya ok..aku baca ni aku lak takut ok..


ceera - xde la tepat2 sgt kan..bunga tu tggi lagi..kau mesti expert kan..kau ramai anak buah..


fiza_blur - ye ke??kenapa x tegur..cea..kalau la tegur aku reti nak layan kan..


gediks - suka suka..ingat nak beli corak lain pulak..tp dah xde lak ekspo tu..ish rugi x beli ari tu..


wani - burger gerai ni kalau kena gaya sedap..tp kalau terlalu meleleh sos..minyak2..aku agak ngeri sedikit..aku kalau order..selalu aku suruh burger tu balut telur je..pastu letak bbq sos..cukup..xmo lain2.. :D

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...