Instagram : @peejburhan

medan ikan bakar kampung baru~

malam sabtu tu..
dzazabalik kerja je datang rumah..
layan tv kejap..
later kita orang pergi makan..
nak try kedai baru la konon..

hari tu kak siti ada cakap kedai makan kat depan dbkl baru tu sedap..
tomyam kawww..n ada jugak reader cakap nasi bubur dia sedap kan..
so kami pun menuju la kat situ..
so park..jalan2..nampak la kedai ni..lawa2..meriah2..
so terus la masuk duduk..
bersuka dia..sebab konsep yg lawa n ada keroncong2..syiok..
order2..then mula la snap sana sini..



:; muka mcm bengan tgh main game kena paksa amik pic ::
:: terus main game balik.. ::
:: PG suka buat muka pelik2 ::

:: dzaza pun pelik sebenarnye ::
:: best2 lagu dia..semua lama2..layan gila.. ::
:: belah depan ada konsep pondok2..tp time sampai tu baru lepas hujan..so basah..so dok dalam aje ::
:: muka masam2..sebab makanan x menepati apa yg di bayangkan.. ::
:: aku order mihun kungfu..gila sedap..so no complains..;p ::

semua pelik2..apesal x sedap ni..
noy order black pepper steak pun x sedap..
semua bengang2 je..
aku xde la cakap apa..sebab aku punya sedap je..
dah la total rm63..mahaiii...tp dzaza belanja la..

rupa2 nya..kita orang ke salah gerai ok..hiahahahah..
kedai di maksudkan tu ada ke depan lagi..
maybe sebab terpengaruh dgn konsep cantik n lagu2..
maka kami pun tertarik la ke dalam tu..haha..
sorry people..
lain kali kita pergi kedai yg betul ok..
tp aku x kisah..sebab makanan aku itu sedap..haha..

17 Comments:

Tijah said... [Reply to Comments]

mm...sah! budak yg ada taik lalat tu pelik. hahaha

KK said... [Reply to Comments]

kalau tomyam n nasi bubur yg best, n ikut description ko tu, kedai nya dpn lagi, betul2 ujung seblm simpang 4. nama kedai nya kak mah. sedap mmg sedap, recommended tp jgn terkejut dgn harganya yg agak mahal..

tp aku suka :)

Dda Ly said... [Reply to Comments]

haha patutla dzaza leh join...die pon prangai lebih kurang korng ek..gegila sahje..

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

i hate chu! tell ur motha!

darling8tabby said... [Reply to Comments]

kampung baru banyak tempat makan.. tapi mostly mmg sedap2 la kan..specially nasi padang dia...walaaa..

puterikurekure said... [Reply to Comments]

huk alu...salah tempat makan pulak.
akak suka bubur nasi kampung baru! marvellous!!!

SJ said... [Reply to Comments]

wah.. byknya entry di petang ini. sungguh menghiburkan. lebih terhibur dari hiburan di kedai makan itu.

la la la

nasaoji said... [Reply to Comments]

kecantikan tu, mmg berpengaruh amat kuat..tp, kekdang, idok seberapa pun, kan....cam mknn gak....;p

suezensuzanna said... [Reply to Comments]

wah wah......nih mcm yang betul2 kat depan unikl..tul tak..tul x??

Nonoy said... [Reply to Comments]

black pepper steak yang pahit,garing, kedekut sauce semua cukup!!!!! pirst and last!!!

shasha said... [Reply to Comments]

leee..salah kedai rupanya...tapi mahal gila dia hentam ek..

sweethOneY said... [Reply to Comments]

hahaha
nasib baik ko nye sedap
klo x.. masuk sekali la team bengang :D

peej said... [Reply to Comments]

tijah - kan..maybe sebab taik lalat tu..membawa penyakit pelik..haha


kk - mahal xpe..janji makan puas hati..ni kalau bayar mahal..tp tah apa2..buat apa yok..


dda ly - yaaa..org yg membosankan dan senyap2 adalah sgt x best..wah keji ..tp kalau kacak..di terima..la la la~


spirit fingers - i hate chu too..sebab awak yg tiba2 cakap nak duduk pondok la apa..awak pun tertarik sebenarnye kan..kan..kan..


darling8tabby - nasi padang celah mana kak??


kurekure - kan..sedap..ngan lauk2 nye..x tahan betul..


sj - hahah..over ok..


nasaoji - yang pasti..yg cantik2 ni..suke nak letak harga lebih2..tah apa2..


suezen - a ah..ye la tu..


noy - perlu la gune ayat tu..u make me sad-da.. ;(


shasha - tu la pasal..dah la x sedap..tu dorg kata la..aku punya sedap je.. ;p


sweethoney - hahaha..tu la pasal..aku mmg puas hati makan..sampai ke titisan terakhir aku bedal..ngehhhhhhh...

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

oooooooo....ada komplot menjatuhkan tahi lalat aku yeeee. jaga-jaga nanti saya gigit...

Musliha said... [Reply to Comments]

ohohohoh.. review dah mcm betul kedai dah.. takpa.. cuba lain hari.. ekekeke..

ungu violet said... [Reply to Comments]

kat kg.baru kan?surrounding je best mkn kurang :D

peej said... [Reply to Comments]

spirit fingers - yeee..sebab menganggu konsentrasi..mumolee..mumolee..


musliha - tu la..lepas ni xkan silap lagi la..


ungu violet - tu la pasal..kalau makanan pun setanjak tempat dah harga..mesti best..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...