Instagram : @peejburhan

mcm mengidam pulak..~

on saturday tu..bgn awal..dah la tido lambat..
pastu dlm tengahari tido balik..
tiba2 call masuk..bertalu2..
aku ni mmg penyakit pemalas angkat phone..
esp tgh tido..x kuasa betul..
last2 dah bertalu2 sgt..angkat la jugak..
rupanya ice call..die ngan shawal dah ada depan umah aku..
nak ajak lepak2 minum2..

apa lagi..berdesup la mandi semua..
lepak di ai-cu lagi..
tp xde pic la..sebab noy pakai camera..
aku xleh nak pakai hp..cable tu xleh detact phone aku..sakit hati..
lepak bergossip sakan..
lelaki pun nak bergossip kan..kelakar je..
petang balik...

dok umah kejap..
pastu dzaza dtg rumah..
ajak temankan dia carik kebaya...
so malam ke ampang park..
sebab masa pergi hari tu tgh2 tu mcm ada pameran2..
ada ternampak kebaya yg cantik..
tp pergi hari tu xde pulak..
dah la ampang tutup awal kan..
i mean pukul 8.20pm mcm tu..orang dah kemas2 nak tutup kedai..
apakah..awal betul..

so kami bergerak ke great eastern mall..
pergi di rias..pun xde yg dia berkenan..
so kami makan aje kat kopitiam..
aku x sure apa nama kedai dia..
tp same floor ngan cozy house tu..
sebab noy teringin nak laksa lagi..
nak makan kat ampang park dah tutup..
so gigih mencari tempat lain..

:: edan tu main psp je kerja dia..kalau aku letak 6 game dlm tu..5 game dia dah menang kot..tu tgh main last game tu..gigih betul lelaki main game kan.. ::
:: me & dzaza..motif nak cover jerawat dzaza tu..dah tentu belah sana..bukan nampak pun ::

:: perempuan berambut singa.. ::
:: kusyuk ::
:: balik2 order air ni..soya bean cincau tah la..asyik nak cincau je lately.. ;p ::
:: makan2 ::
:: penang assam laksa..semua pun order yg sama je.. ::

ok la..not bad..
tp still sedap yg kat ampang park..
huish..tetibe teringin nak makan lagi..
sedapnya masam2..
pastu ada ikan besar2..suke suke..
mana lagi eyh assam laksa sedap?/
dulu kat ampang park ada la manila cafe..sedap gile laksa dia..
sekarang dah xde..
owh aku x suke laksa shack..x berapa stone..
tp kalau branch klcc punya ok la laksa shack dia..
branch lain x berapa stone..pelik je..
so ada sesiapa tau kat mana ada sedap?/

9 Comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

dekat midvalley. dalam jaya jusco. tingkat yg ada surau tuh. sedap giler laksa asam kat situ. tak ingat nama kedai tuh. tapi yg famous kat situ asam laksa and nasi lemak rendang ayam. mabeles. ekekekekekeke

darling8tabby said... [Reply to Comments]

madam lims yg kat klcc tu pun not bad gak ..

A Retired Playette said... [Reply to Comments]

eh baru nak cakap dah ade orang ckp..ha, betul la tu kat mid valley dalam Jusco tu ada 1..nama kedai tak ingat..best owh situ..

shasha said... [Reply to Comments]

peerrrgghhh...lama gila aku tak makan laksa..ni ada rasa cam nak masak nih..

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

aaaaaaaaaaa cube ko duk sini...
kedai tutup pukul 6!!!
sangap weyh!!!!
lepastu kalau cuti easter ke...christmas ke.. haremmmssss satu kedai pon tak bukak
ko bayang kan la kalai tetibe ko period... kedai tak bukak..
gamaknye alas kain batik la..
itu pon kalau ade kain batik..
kalau tak? toilet roll suddeyh...
muaaaaaaaahahhahha

eh.. aku benci ok.. terkejar2 nak beli brg smue... pemlash lipash tul org sini ni..
tau malam nak g mabuk je...
huh!

peej said... [Reply to Comments]

thanks for the suggestions...akan ku cuba..tp nak pergi mid valley tu mcm malas je..terasa mcm bukan area2 sini je..tp akan di cuba..


shasha - masak sendiri lagi puas hati kan..pelantak la sampai 8 pinggan..haha


lilred - tau..noy ada cakap..dia kat club pun pukul 11ish mcm tu dah nak tutup..gila buhsan..malaysia jugak best kan..
tp kalau tahap xde pad tu..gila x boleh blah kan..i mean..buat2 la bukak kedai mcm 7-e ke apa kan..xde kedai 24 hours ke??? kan..betul punya pemalas dorang ni..wah sedap je kutuk kan.. haha

Musliha said... [Reply to Comments]

gilerrrrrr.. laksaaaaaaa..
tensionnya.. lapar..
eh.. kat penang ada laksa sedap..
wakakaka..

Nonoy said... [Reply to Comments]

saya nya gamba dalam pic ni macam nonoy panas panas kan kan? :P

nasaoji said... [Reply to Comments]

peej, aku suker beno mkn laksa kat NORAINI'S COOKIES tu...seddaappp...@ sb aku campur petis bnyok beno kot...;p

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...