Instagram : @peejburhan

make up session~

ni adalah pasal engagement noy..
mula2 plan nak make up sendiri aje..
sebab basically..kita org reti jugak la make up sikit2..
tah mcm mana..last minute..noy cakap xnak pulak..
sebab dia kata..selalunya time2 mcm tu..
mesti akan jadi over excited ke..gabra lebih ke..
so nanti make up jadi tah apa2..
contoh..muka tergelap lebih ke..blusher melampau ke..merah je pipi mcm baru kena sepak laju2.. ;p..x pun muka tepung gomak sgt ke..
lagi satu..kita org mcm x tau nak buat rambut or letak selendang tu kan..
so decide nak carik la make up artist..

ingat nak amik finas..make up artist time tina's wedding tu..
sebab mcm lawa jugak dia make up..
natural je nampak..x over do ke apa..
so try la..sekali dia xleh buat pulak..
so mmg pikir nak make up sendiri je la..
tiba2 dapat msg kat facebook..
a friend cakap dia nak make up kan..
sebab dia suka..dia xkan charge apa2..cuma nak amik pic banyak2..

so apa lagi..harus la suka kan..
di saat2 memerlukan..ada pulak ala2 life saver gitu..
faressa ni adalah adik kepada tessa..
kira family friend la..dpd kecik2..
tp dah besar2 ni x rapat ke apa..
tp if jumpa ke apa tegur..
sebab dorang 1 family adalah sgt sweet ok..
adalah tidak logic untuk tidak suka ke apa..
so best la..kalau tiba2 yg msg tu musuh of the century ke apa..
tiba2 offer nak make up..harus pengsan ...

so bincang itu ini..
monday tu dia kata dia nak dtg..
buat trial make up..
tgk noy suka ke x ke apa..


:: make up..make up ::
buat rambut..
dia cakap dia x reti sangat..simple2 tau la..
so ingat kami nak ke saloon je la untuk rambut..
dah la rambut noy pendek kan..leceh betul..
tapi dia kata dia cuba..
serious hasil adalah lawa ok..me loike..
tp xleh la tepek sini ok..nanti x seprais la kannnn..

:: teaser..motif tepek gambar tp blur2 mcm ni?? ::

kira akan nampak gaya gini la nanti..
kira ni try n error la..time betul2 nanti baru la terbaik..
try2 ni pun dah lawa je aku rasa..
cuma aku rasa nanti kena terangkan sikit foundation..
sebab kat lampu kuning mmg terbaik..
tp kat lampu putih mcm gelap sikit..
dah ala2..feeling latina terlebih gitu..
tp aku suka aja..takut org tgk lak terkejut..haha..
lain2 mmg best la..

ishhh x sabar2 ni..
sebab nanti aku pun akan di make up kan..muahahaha
mak aii...kakak sapa la yg gedik tu??
mana la tau nanti ada yg berkenan terus meminang aku ke.. *larikkssssssssssssssssss*

16 Comments:

nasaoji said... [Reply to Comments]

peej, adik ko dah lawo...xmake up pun lawo..(nnt kembang la noy..;p)jgn make up tebai, nnt terkezut bakai mak mentuer..

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

oh i tak sabar nak tgk noy!! :D

Syebi Burn said... [Reply to Comments]

hmm..btul.. aku pun cam setuju..
noy cam naturally cantik...
tapi tapelaa, ape salahnya..
sekali aje dia nak bertunang...
congratssss nonoy..

Oh, aku mendoakan ada org dtg meminang ko trus jg....
Sila anggunkan diri ko jg k?

Anonymous said... [Reply to Comments]

wah...sure happenning majlis noy tu nnt..wpun gmbr tu diblur kan...tp nampak gak chick noy tu...eeee lawa nyer......
peej...faressa tu terima x klu aku nak dtg mekap kat tmpt dia...baper dia charge ek.....
-watie

Cikpid said... [Reply to Comments]

vlur plak dh gambar tuh..aisehmen..

Ceera said... [Reply to Comments]

wah, siap try2 dulu eh..

eeeeee, tak sabar nak nengok noy tunang, mesti lawa da bom bom...

RubberGURL said... [Reply to Comments]

peej...kalu nak nampak cantik..minta tukang makeup guna natural light...meaning
nanti masa nak makeup mintak duk kat tepi tingkap atau pintu.hasilnya
sure tak akan tergelap atau tercerah

(aku dapat tips dari photographer)

Hazzel said... [Reply to Comments]

less is more~
Itu lah yang terbaik dalam bermake-up. pesanan dari pak andam sepupu ku. hehe.

darling8tabby said... [Reply to Comments]

woaa..tak sabar nak tengok nanti. lepas tunang jer..cepat2 hapdet blog k..hehe

Jaja TWF said... [Reply to Comments]

Mmmm..excited plak ;) hehe..

Musliha said... [Reply to Comments]

walla.. leh nampak lawa ok..
xsabar nak tgk nanti..
mesti lawa..

Diva PariTs said... [Reply to Comments]

ayat yg last tu.... AAAAMINNNNNN!!

shasha said... [Reply to Comments]

hahaha..aku pun cam Diva PariTs gak...AMINNNNN!!!!

peej said... [Reply to Comments]

nasaoji - tp agak2 la kan kalau tunang x make up..gila apa kan..so kena la jugak..


liza - one more week to go..


syebi - haha..x suke..siapa pulak..kalau yg dtg mmg kawan n family aje..semua dah kenal.. ;p


watie - eh x tau lak aku..x tanya..nanti aku try tanya la..


cikpid - harus la kan..kang kalau dah awal2 tepek..time tunang dah xde seprais..


ceera - tu la..sebab dia bukan pro..so dia nak tgk la noy ok ke x..yee..sial x sabar2 tgk kaka kepada noy jugak eyh..wah tiba2.. ;p


rubbergurl - habis kalau majlisnya malam..tang mana nak dpt natural light tu??xpe..akan di cuba..


hazzel - iyo..iyo..kita tgk hasilnya nanti okies..


darling8tabby - iye..iye..kalau ada masa..rasanya mcm penat n busy aje..xpe..ade few bloggers di jemput.mesti dorang pantas update tu.. ;)


jaja TWF - kan kan..x sabar betul..see u soon..


musliha - tu la..hope semua nanti ok n berjalan lancar aje..


diva parits - haha..panjang amin kau nok..kalau mcm tu..aku pun nak sambut jugak la..AMINNNNNNNNNNNNNN.. alamak..tergedik sudahhh..


shasha - hahha..ye ye..mari kita ramai2 amik..

Nonoy said... [Reply to Comments]

gila kabur tak nampak ape????

Nonoy said... [Reply to Comments]

silap lak..
sebenarnya nak tulis,
gila kabur tak nampak ape!!!!!
*with the tanda seru*

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...