Instagram : @peejburhan

mak sapa la ni?~

semalam tido lambat..
sebab amik noy balik kerja..
then sembang2 kejap..
sambung main psp kejap..
pukul 6ish am baru tido..
dgn harapan dpt tido ngan indahnya la..

tiba2 pukul 10am tadi papa kejut..
sebab org buat rumah..
ye buat lg..
mak2 ni suka excited lebih ke apa hah..
asal ada majlis je..mesti ada je dia nak tukar..
ni pun aku dok tahan2 ok..
kalau x nak buat plaster siling la..
nak cat 1 rumah la...over nyeeee...

ok tu xpe la..suka hati la kan nak buat apa..
so dah bgn dpd bilik belakang tu..
nak sambung la tido depan..
malas nak tido atas..sebab a/c kan rosak.mmg akan mati kepanasan la..
so sambung la tido bawah..

mula la org tu pecah sana sini..tong..teng..tong teng..
ok tu aku boleh thn lagi..elok je aku tido..
sekali jiran sebelah datang..
sembang2 ngan mama..
omg..terus xleh tido nok..
makcik sebelah ni suara mmg macam petir..nyaring2 kuat..
sembang lak ngan mama..mama ni x dgr ni..
volume dia punya la kuat nok..
pening2 kepala aku xleh tido..haiiihhh..

terus la terbeliak mata ni..
dah kata x cukup tido..harus lah bad mood je..
so aku buat2 muka sound la mama..
cakap suara dia kuat..renovate pun x se bising dia..
mula la dramaaaaa...emo2 nangis..
kata aku x sayang dia la apa la..

tp serious aku x tipu nok..noy tido pun terbangun..
pastu cakap dia bising..
emo lagi...dia kata biar potong je tekak dia..xyah cakap pulak..
anak2 dah x sayang..haha..
mak sapa la ni..gila drama queen..hahahhaa..

pastu cerita2 pasal lain..
seperti biasa..gerak mulut kena lebih..

me : dia tu..x expose..
mama : kesbolll??
me : x expose..
mama : apa??
me : expose..
mama : ex boss??haah kenapa??
me : bukan la.. *pastu aku buat huruf pakai jari..*
mama : expose??oohh..expose..ok..ye la..tp baik..mama suka

pastu senyap je..tiba2 noy..

noy : sighhhh.... wtf weyh..tiba2 kesbolll..
me : apa??
noy : mama la..kenapa pulak tiba2 kita nak cakap kesboll..apa kesboll..
me : tau xpe..suka dia je..

pastu kita cakap la kat dia..

mama : kau cakap la..ingat senang..
me : i know..tp kesboll..apa kesboll??
mama : hahahahahha..

mmg la susah nak baca mulut orang..
kira mama terel la..banyak dia tangkap..
cuma kadang2 merepek jugak la..
tp kesboll??apakah??
kadang2 aku cakap ngan dia tu..
agaknya susah nak paham..
penat2 aku cakap..muka dia kerut2..tiba2..

mama : apa???kote benggali??
me : whatt???
mama : hahhaa..entah la..aku x paham..bengang aku..

hahahhaha..mak sapa la ni..
suka2 hati je..
tiba2 mencarut..
tp xpe..i still love u mummy..
jangan la emo2..
nanti belanja pija makan eyh..
wah tiba2 dia yg kena belanja aku makan..motif?? ;p

ok la..nak mandi..
lepas tu nak pergi umah tina..
sian dia keseorangan tu..
mana tau pergi sana boleh tumpang tido ke..
keji..pergi umah org nak tido,..

28 Comments:

jiejah said... [Reply to Comments]

HAHAHAHA really funny ok u'r mum.
tetiba mencarut :))

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

kote benggali? ko tanya apa kat mama ko peeja??

shasha said... [Reply to Comments]

hahahah...cute la mama peej...kesian tu mmg kesian...tapi tak leh tahan nak gelak...kelakar...

ogy said... [Reply to Comments]

hehehe lucu mak awak ni peej... kelakar la.... kim salam kt mak awak ye..

puterikurekure said... [Reply to Comments]

=D
kirim salam kat mama ok!

ai said... [Reply to Comments]

wow!!! ;P

Cikpid said... [Reply to Comments]

kote benggali??apekah??
g umah tina jgn lupe snap gmbr baby+emaknye n tepek kat blog okeh..hahahha...aku suke cite itu adik E

luvmum said... [Reply to Comments]

sooo cute mama peej..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

comel ok mama...

nanti kim salam tina yer..

::moi:: said... [Reply to Comments]

napa tetiba sampai ke tuttt benggali tu.... semoga mama anda cepat sembuhhhhh.....

Ceera said... [Reply to Comments]

hahahaha

mama ko pun pandai drama okey...

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

kot ye pon lips reading...
mama nih...
ade ke patut nak citer pasal kote benggali sekalipon???
huahuahuahuau

tetibe kan.. aku teringat kes pak aji panggil org pasang alarm kat rumah tuh.. pepagi buthe dah start drilling... aku rasa mcm nak hempuk je dgn kuali.... menyampah ok!

lily lotus said... [Reply to Comments]

ekekeke...cutelah aunty

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

mmg camtu kan kalau tgh syok2 tdo tibe2 terjaga dgn tido yg xlengkap, harus la emo sket. hahaha

Diva PariTs said... [Reply to Comments]

atuk aku pon ada masalah pendengaran. yg geramnye bila cakap slow, dia ckp tak dengar TAPIII bila aku laung, dia cakap "takyah la laung2, aki tak pekak.." HAHHHA. sabar je lah!!

Tny said... [Reply to Comments]

wakaka!! :))
Tetiba nak sebut benggali punya!!! Adoi laaa.. sabaq jelah.. tp kelakar.... tp klo org lain dengar.. hahh!!! Kacau! =D

sabrinaabubakar said... [Reply to Comments]

huhuhu...klaka klaka..

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

mak hang la!

SyaNa said... [Reply to Comments]

tq eh..ko buat aku gelak..bukan sket2 tp kuat ok kt opis ni..
nasib sume da blk..

tq..tq...

*auntie..u rock!!!*

@rrY said... [Reply to Comments]

wawawawa...kote benggali..klaka2...(tibe2 teringat benggali jual roti dpn umh..motif??):p

Dda Ly said... [Reply to Comments]

hahahhaaa very funny!apela mak u peej...tetiba sahjerr kote benggali peginyer...*lol*

kimpy kapadia said... [Reply to Comments]

Your Mum is so cute la! :D Mak akak plak memang dah ternobat President of the "Peacock Society" :P sejak azali.

'Kuku tak ketip' boleh jadik 'kuku cap betik'. Tuuudiah. :D

SJ said... [Reply to Comments]

kote benggali?

hahaha.. hebat lip reading ya. nak kena belajar ni.

peej said... [Reply to Comments]

jiejah - sakit hati sangat la tu kot..x paham2..haha


beautiful disaster - ntah la..yg pasti..aku rasa xde kena mengena kot..


shasha - yaaa..mari gelak..aku pun suka je gelak2..


ogy - yee lucu..kami keluarga suka lucu2..ok kelakar perkataan ni.. 'lucu'..miahahahaha..


kurekure - Insyallah.. ;D


ai - apa tiba2 woooww..aku cerita je ok..ke kau siap terbayang?? *larikssss*


cikpid - kang aku asyik tepek je ada org menyampah ke apa..tp org x suka pun..aku akan tepek jugak gambar 2 org itu..


luvmum - cute??cute lg anak dia... ;p


darling8tabby - mesti dia baca ni..so tina..kak darling kem salam.. ;)


moi - entah la..tu tanda bengang tu..agaknya dia x dapat tangkap gerak mulut..tu main cakap je apa suka..haha


ceera - tu la pasal..sebab tu aku bg dia feeling rosnah mat aris kat atas tu..ngehh..

peej said... [Reply to Comments]

lil^red799 - tau xpe..over tau..mak sapa la tu.. tu la..tension kan nak tido..terganggu..


lily lotus - i repeat..cute lagi anak dia..la la la~


wani - bukan emo..tp bad mood.. ;p


diva parits - tu kes arwah maktok aku..x dgr..tp mama sebab sakit..so dia mmg x dgr apa..selalu aku x ckp apa..gerak mulut n tangan aje..


tny - tu la pasal..tp xpe..time tu kat rumah..so xde org dengar..


sabrina - ye ye..sila gelak.. ;)


my spirit fingers - bakal mak mertua hang la nok..


syana - huhuhuhu...so aku dah bg kau gelak ni..bila nak belanja ice cream??


@rry - haha..sila beli roti kat benggali tu tanpa berpikir jauh ye..*lariksss*


dda - entah la dia tu..ada2 aje..


kimpy kapadia - haha..pija ingat apa la peacock society..ingat kelas2 atasan x mencarut ke apa..rupanya peacock = pekak..keh keh..
mama pun macam2 ok..kelakar2..xpe..lepas2 ni akan ku tulis dalam blog if ada apa2.. ;)


SJ - tu la..terlebih hebat..tp ikutkan mmg hebat la..usually dlm 10 % je dia payah nak paham..lain semua dia paham..i pernah try..payah ok..

mylife said... [Reply to Comments]

i wonder, apa bendalah yg ko cakap sampai mak ko boleh sampai ke "... benggali" tuh? hahahhahaha

p/s i oso wanna know, apa itu kesboll? hiks

Tny said... [Reply to Comments]

Sibbaik kat umah.. gosshh!!
=D

peej said... [Reply to Comments]

mylife - i know..aku pun tertanya2..apa itu kesboll..haha


tny - iya..sudah tentu la..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...