Instagram : @peejburhan

senyum sampai ke telinga ni~

later ke ampang park..mencari carpet pulak..
tp warna yg kita orang nak..x de..
so beli runner je..
ada carpet 1 ni..mmg lawa..tp color x masuk la..
mmg x niat nak beli..
kau bayangkan..mula2 bukak harga rm750..dah la xde tebal mana..tp lawa la..
pastu dia turun kan la..rm700, rm600, last prize rm500...
tiba2 masa kita orang nak keluar..dia nak bg rm350 je ok..
kau tgk gila jauh mcm mana dia turunkan..keji kan..
baik dpd awal kau letak rendah je kan..
adalah terasa nak beli..tp sebab color xde kena mengena..so abaikan aje..

kemudian kami makan2..
semua teringin laksa..
so semua makan assam laksa..
asyik makan laksa je lately ni..sedap..masam2..


edan belanja..yeay..
tgk tu..sampai 2 pic noy dia letak dalam tu..
tu kes kena paksa ngan noy ke rela hati edan..
apa kata awak letak pic saya sekali..mesti lagi berkat..
haha..tiba2..

:: mama yang suka dapat berjalan2.. ::
:: me n mummy - rambut adalah serabai..x kuasa nak lawa2 ::
:: jangan tanya kenapa aku suka pose letak tangan mcm tu..aku pun x tau..mungkin sebab nak cover dagu berlapis..tp tangannya pun dah besar apa..so still x coverline di situ ::
:: noy yg mempunyai amik pic muka orang dekat2..pastu gelak2..x paham betul ::
:: kau kelihatan sungguh spastik noy..baju dia tu..di kala kau tgh haus ke apa..tgk ice cream tu..rasa nak menjilat je ok..nak ice cream color2 ada 3 scooppppp!!! ::
:: assam laksa n sirap bandung cincau...sedappppppppppp ::

semua gigih makan..
lepas makan..
singgah kedai kekasih gelap ku..
wah kekasih gelap ke..dia cerah..so panggil kekasih terang ku la..
last time nampak dia..mmg comel meletup2..sekarang kurang sikit comel dia..
tp masih comel yg membuatkan aku tersipu2 malu..
oh x suka sungguh..dah la dia ade lah sepuluh kali pandang aku..
malu i tau...aku ni seperti biasa..nampak org kacak..aku x pandang..
aku akan pandang tempat lain..
sebab kalau pandang..aku akan terlalu kagum lalu muka menyengih mcm kerang
mulut ternganga..pasti buruk..so aku akan pandang tempat lain aje..haha..

mama adalah sangat kesboll(sedap pula perkataan ni)..
ada ke dia cakap..' ambik la gambar dia..kata kau suka'
what the kesboll mummy..memalukan tau..x suke..
nasib dia bahasa melayu kurang..
kau bayangkan betapa malunya aku..
sehingga..nak keluarkan camera pun mak malu nyah..
jawabnya..xde la gambar ke apa..hik hik..

ala..syok sendiri je..
x kemana pun..
so benda ini pun berlalu pergi begini sahaja..
'oh kekasih terang ku..come to momma...'
cea..nak jugak..ok la..byeeeeeeeeeeeee...

11 Comments:

Second Sanctuary said... [Reply to Comments]

Nak tgk jugak! *gedik*

Eh aku pon mcm tu, bila nampak orang kacak, aku malu malu. Agaknya deep inside aku perasan yg bila berlagak malu, org tu akan terpikat kot? Hahahaha. Ntah apa-apa punya teori lah.

Tapi nasihat aku, bila kau nampak dia skali lagi, kau kenyit-kenyit mata. Hhahaha!

Ok jgn pakai nasihat aku.

Dda Ly said... [Reply to Comments]

wahh peej makin lawa lately eh?ape rahsia nye??hihi

kesboll tu mmg lawak ok perkataannyer..masih ku ingat entry kesboll tu!! loll

Tijah said... [Reply to Comments]

hari yang gelapppp...
kini sudah terang...
aku adik mu...
dan engkau abang...

corry!
saja tumpang nyanyi kat sini.

KK said... [Reply to Comments]

oh, mkn kedai laksa n kuew teow sup sedap di ampg park tu. aku pon suka kat situ. pija, next time kalau g situ, try minum satu minuman dia, kopi + sirap. best!

SyaNa said... [Reply to Comments]

hahaha..mmg tegelak la bile ingat kes "kesboll" tu..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

ye..baju noy mmg sangat cun dan menyelerakan..hehehe

la ingat ada gambor...nanti amek je gambor...kawan2 nak tengok gak..hehe

SJ said... [Reply to Comments]

slllluuurrrpppppppp

shasha said... [Reply to Comments]

setuju dgn mama peeh yg kesboll...hahah..aku main hentam je guna...amik le gambar kekasih terang ku itu..

peej said... [Reply to Comments]

2nd sanctuary - aku xde la rasa mcm tu..tp aku mmg mcm malu..bukan apa..aku takut aku buat benda2 memalukan..contoh tiba2 kenyit mata ke..hahahah..gila apa weyh..mmg xkan kot aku buat..aku ni ayu orgnya.. ;p


dda ly - mmg x la kot..gila apa..tiba2 rahsia lak ni..biasa2 aje..cuma senang hati je la kot..tu la..kesboll.. ;p


tijah - awww..tijah nyanyi..teruja..maybe lepas ni aku perlu nyanyi lagu tu kat dia..haha..


kk - aku x reti la air pelik2 ni..noy hari tu order soya cincau cappuccino..scary je..


syana - yes...very the kesboll org yg mereka perkataan itu..huhuhuhu..


darling8tabby - segan la..xpe..lain kali suruh noy ke amik kan..haha..


sj - amboi..teruk benar bunyi nye tu..panjang betul.. ;p


shasha - see how la..ala..suka2 mcm tu je..bukan apa..xkan sampai nak amik pic..segan ahh..

Musliha said... [Reply to Comments]

sedap giler nampak laksa..
laparrrrrrrrrrrrrrr..

peej said... [Reply to Comments]

musliha - sedap..sedap...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...