Instagram : @peejburhan

last minute punya kerja~

sampai je dok kejap je..
terus mengadap hantaran lagi...
buat buah..n handbag n kasut..
x banyak sgt la kerja..sebab base n bakul semua aku dah siapkan awal2..



sampai sana baru perasan yg alas ada 7 je..
kita orang dah beli awal..
masa merisik..mama bawak balik dulang n alas..
dulang mmg beli 9..
masa keluarga zeity nak tambah dulang..
aku dah tanya mama..cukup ke..mama confident lebih..
sekali check ada 7 je nok..haha..
so pakai la aunty lela aku punya..
dia punya warna putih silver2..apa2 aje la kan..janji ada alas..hihihi..

:: pak pian n pak akim..pak akim baru lepas gam dulang..tercabut pulak..ala dulang murah..nak pakai tembaga..kata org dah x pakai..berat la apa la..so beli la yg selalu silver2 tu..belum pakai dah tercabut..buduh..nasib gam..ok ::
::cousin aku jijah gigih goreng2 keropok n buat kopi..serbu semua ::

:: aku ni x suka buat kerja depan orang..aku jadi segan..semua x kena..mcm buat ni..ada la sepuluh kali aku tanya mama..padahal dah tau..segan ok..x suka org tgk2...malluuu..dah la aku ni amatur ::
:: haaa..cakap pasal apa tu noy??ke mengumpat tu?? ::
:: cea cea..noy gigih nak dirikan tutup sangkar tu..tp x berjaya kan..hihi.. tp..janji niat tu ada.. ;p ::
:: see..mcm pressure je buat kerja org tgk ke apa kan..siap muka org buhsan2 tunggu..hihi.. aku ni mmg buat kerja agak slow sikit.. ::
time ni aku tgh tulis pasal duit iringan utk uncle mahmud aku..dia tukang cakap..
aku kan gubah jadi bunga duit tu..
so kene la tau detail..sekuntum ade berapa ringgit..
ade berapa kuntum la apa la..
so tulis la..

gambar hantaran lain entry pulak..
kasi nampak clear..

3 Comments:

darling8tabby said... [Reply to Comments]

bestkan berkumpul ramai2..kira malam tu pija jadi centre of attraction la kan..semua orang tunggu pija buat hantaran gittew

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

hah kite ingt lg dulu kite telah dikerah oleh makcik kite utk membawak dulang tembaga berisi kek berat nak mati, dgn kasut tinggi naik bukit ke rumah pengantin. pastu siap kene berenti tgh2 bukit nk tggu pengantin. whattttt. sok kite kawen, harus la kerah anak2 dia pulak angkat dulang2 kite.. lolx

peej said... [Reply to Comments]

darling8tabby,
tu la..all eyes on me..x suka betull..buat keja rasa serba x kena je..


wani,
tu la..mama mula2 nak pakai tembaga..tp berat melampau..so kita org beli je dulang2 murah tu..janji ada dulang..jalannn...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...