Instagram : @peejburhan

kisah april fool~

owh kan pasal april fool tu kan..
selain kenakan korang..
kan aku kenakan noy jugak..
siap kene carut semua..

pastu time nak kenakan mama pulak..
aku dlm tido2 ..dgr jugak la dia seronok kenakan april fool kat papa la..noy la..
aku x kena la..sebab aku tido..heheh..
amboi..happy sakan noh..kau tungguu..

so before aku keluar..kejut la dia..
then sembang2..tanya dia nak kirim apa ke..
pastu start la aku buat gaya kat dia..

me : pija..*tunjuk diri aku*
mama : pijaa..
me : *rapatkan jari tunjuk kiri n kanan* - ni sign aku guna nak tunjuk kahwin ke..couple ke
mama : haaa..
me : benn..
mama : hahhh????

mama dpd baring terus bangun duduk..mcm spring kau..selama ni gigil2..miahahaha..
siap tangan 2-2 angkat..buat mcm gaya xnak tu..geleng2 kepala..tutup2 muka xnak pandang aku..

mama : xnak..xnakkk...
me : mama...*sambil nak pandang muka dia nak cakap*
mama : xnakkkk..mama x nak dengar..xnakkkk..
me : maaaaaaaaaaa..* sambil pegang bahu dia..buat muka kerang busuk* APRILLLL FOOOOLLLL~
mama : hmmmm...jahat pija ni..mama x suka..mama xnak dengar..*suara serious*
me : april fool la..
mama : tu bukan april fool..tu nak bg orang kena heart attack..

hahahah...gilo melampau..
pastu aku ejek2 dia gelak2..bengang je..
papa pun ada sama..papa siap tgh tido..
sambil mata tutup lagi..pun cakap, 'tak nakkkk..tak nakkkkk'

pastu aku kenakan kat blog pulak..
pastu aku keluar ngan noy..
pergi JJ..tgh shopping2..ice call..sembang la itu ini..

me : aku tukar no baru tau..nanti aku bg..
ice : utk apa kau tukar?? *suara tiba2 nak garang2*
me : sbb aku xnak la gangguan..x suka..
ice : kau apa cerita??
me : cerita apa??
ice : kau ngan ben la..apa cerita??
me : mcm tu la..dia call la..tp aku block..sms still dpt la..alu x suka..so aku tukar la no baru..
ice : abis huda bg tau aku..kau buat entry pasal kau bodoh la apa la..kau dah baik ngan ben la..
me : hah..baik apa? *time ni aku blur n lupa *
ice : dlm blog kau..
me : owhhh..hahahahaha..april fool la..aku dah cakap la..huda x baca habis kot..
ice : jahat kau..aku masa huda bg tau dah sentap ok..terus rasa xmo call kau ..

gagagaga..serious kelakar..
rupanya huda nak kenakan ice..tp huda lambat inform aku..ice dah call br huda msg aku..
aku pun satu kan..nak kenakan org x agak2 kan..

to lil^red799,
seeee...jangan risau..mmg x la aku baik balik..
org sekeliling aku xkan benarkan punya..
n jgn risau jugak..aku bukan buat keputusan ni sebab org..tp sebab aku sendiri nak..
sian kau siap tulis email berjela kat aku sambil tangan gigil2 type laju2 bg aku kan..
*lariksssssssssssssssssss*

23 Comments:

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

since i dont know u dat close so mmg xtau la sbb putus tu kan.yg tau pasal org ke 3 jek.
to me, if sampai org sekeliling x suka tu dalaaaamm makssuddnya..hehhe
x kesah la peej.yg penting ure hepi now.. :)

aNnAsUeJiE said... [Reply to Comments]

ohhh thank god ko dah bukak blog ko peej~!!! huru hara kat luar sana pasal ko~! hahahahaha~!

tp aku sedikit konfius ngan ko punye april fool tu? ko ngan ben? apekah??? ko main2 ke ape?? serius tetiba aku menjadi lembab kejap..hahaha~!

ko jgn marah aku lak tanye pasal die..

mrs.shaf.e said... [Reply to Comments]

am happy u bukak balik blog ko..and..pasal aku bagik message kat facebook mintak simpati ko invite aku..anggap je aku tak penah antar message tu please and to kawan ko tina jugak....because rasa malu sangat pulak mintak2 u invite aku...ko bukan kenal dgn aku sangat kan n aku bukan kenal sangat dgn ko.sorry n take care peej..

from now on aku just nk jadik silent reader ko k...taknak too attach to ur blog jadik macam bila ko terus block blog ko..aku rasa lain plak...macam bergantung sangat nk baca blog ko...

ai said... [Reply to Comments]

adoiiiiiii...sius wei, aku gelak sampai terkentut kau kene kan mama kau tu!! bongok betul la..kahhhhhhhhhhhhh jahat kau tau. paling aku takleh tahan papa kau tu. dapat aku bayangkan, sambil lelap mata sebut taknakkkkkkk..wakakakakakakaka...

Nurul Izza said... [Reply to Comments]

peej,
lawak la.tergelak aku bace entry ni.
hepi sakan kene kan org ye..

anyway,be tough girl.& hepi alwiz.
u deserve to get better man :)

darling8tabby said... [Reply to Comments]

ohhh *akak ketinggalan ketapi*

KK said... [Reply to Comments]

hi peej!

glad to c u again. :)

Nora Maney said... [Reply to Comments]

hahahaahaha..april fool..slamat mama u tak terkejut..hehe

pu3shidah said... [Reply to Comments]

hi peej...
dah ok 100% lum nie?

ogy said... [Reply to Comments]

huhuhuhuh pija nakal... suka kenakan mama dia... sian mama dia trus bgn mcm spring tu... sian mama awak...

Ceera said... [Reply to Comments]

kalau semua orang pun dah taknak kat ben tu..

lagila ko kuat taknak kat dia kan.. =D

nanti ada bf baru, jaja tau kat sini.. aku nak tengok, ewahhhhhhhhh

peej said... [Reply to Comments]

fieza,
haha..dalam ke??dalam jugak la..xpe..sekarang mmg happy pun..


annasuejie,
tu la..huru hara ok..pening aku..
mana ada la..april je tu kan..aku sekarang single..wahh...


mrs shaf e,
xde la..cuma if sorang yg x berapa rapat aku invite..kene jak semua pulak kan..kang ada kecik hati la apa la..so aku x invite semua..sorry yea..tp xpe..sekarang dah public..x payah pening2 ok..

peej said... [Reply to Comments]

ai,
haha..tu la..beriya2 dorang cakap xnak tu..kejam ok..


nurul izza,
tu la..saje nak hiburkan hati..xpe..lepas ni aku carik orang putih lak..wah over ok..


darling8tabby,
apa yg ketinggalan tu?/

peej said... [Reply to Comments]

kk,
hi..


nora maney,
mmg terkejut la..tp x kena heart attack je..


pu3shidah,
so far ok la 1005..kenapa??

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

hoih gile april fool melampau.. 1 dunia blog kene..
ahahahaaha...

tokojutt

kimpy kapadia said... [Reply to Comments]

Tulah kan. From personal experience... sometimes nak tak nak admit, family knows best.

So funny baca part pasal your Mom tu! :D

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

siap ade nota kaki untuk aku..........
hampeh!!! aku pergi kelas siapmerewang2 kepala pk pasal ko tau
kejiiiiiiiiii

tp... apap pon.. mama n papa ko sgt chomeyl
hahahhaha aku gelak2 tak cukop napas baca...
hahahhahahahha

shasha said... [Reply to Comments]

owhh...baru start baca blog peej hari ni..heheh...tak terkena la nampaknya aku ni

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

mama ko siap berspring bangun.. ahaha. kelakar ok. lenkali kalau nk prank bersama rakan2, ckp kat huda plan sekali sm2.. lolx

peej said... [Reply to Comments]

si gediks,
xpe..korang x kene..x sempat..


kimpy kapadia,
kan..tp dorang ikutkan aje..


lil^red799,
sorry la..x sangka sebegitu ramai risau..hihi..aku nak bergurau senda je..

peej said... [Reply to Comments]

shasha,
orang istimewa je aku kenakan..invited readers..


wani,
tu la..lambat sgt dia bg tau aku..akalu x boleh aku berlakon2 sakan..haha

chics said... [Reply to Comments]

Sampai mak kau pon kene hahaha. Nasib baikla takde heart attack ke apa. Kalau aku buat dekat bapak aku, komfem aku dah berkampung dekat CCU

peej said... [Reply to Comments]

chics - haha..tu la..kesian pun ada aku tgk mama tu..dah la x dgr..pun kena april fool..kau CCU..aku lak hampir jadi anak derhaka..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...