Instagram : @peejburhan

kedai lampu dan kipas~

petang sabtu tu kami ke kedai lampu kat setapak..
sebab nak tukar lampu..
lampu yg ada ni sebelah problem lak..
ingat mentol aje..rupanya dah patah2 la pulak..
so tukar aje yg baru....

masa pergi tu..sebelum masuk kedai..

mama : nasib noy tau kat mana nak carik lampu..mama simple je..mama x memilih..

sekali kau..apa yg aku n noy pilih..ade je x kena ok..

mama : mama x suka sebab ada silver tu..rumah kita mana ada silver..

mama : entah la..mcm x mariiiiii la design tu..belum ada yg mari lagi..

ewahhh..simple la sangat kau ni kan..
jenuh ok..
ada la yg lawa2..tp kita org nak yg simple nak jaga..
xmo jenis crowded or mcm bentuk mangkuk..
semua kumpul habuk tu..
so amik yg simple design..
so maka kami pilih ini..


:: ok la kan..simple aje..masa tgk ni rasa biasa n kecik aje.. ::
:: sambil2 tu..masih jalan2..tgk..apesal kau bergaya mcm tu noy??over ok ::
:: candid ::
:: motif pose mcm tu???tu namanya pose nak tunjuk handbag baru..la la la~ ::
:: termenung apa tu ::
:: omg..apesal la pulak aku mcm tu ..pelik2 aje..tgk al tu..kalau cakap ngan mama kena ngan gaya2 tangan sekali..baru faham..heheh ::
:: inlah lampu tu..sampai 7 mentol..apa kau ingat rumah kau banglo nak banyak2 mcm ni.. ::

time kat sini x rasa ok..
maybe sebab dia pakai mentol biasa..
kita org beli energy saver punya..
sampai umah..serious terang gila ok..dah rupa stadium dah umah aku..
bagaimanakah itu???


::kesian kau syok sorang2 noy..edan tu main psp je kejenya ::

lama gak la kat situ..
later on beli kipas lak..tu noy beli la..
nak sangat tukar kipas..

omg..masa kat sana ada kipas lawa gila ok..
bila tgk..dia nampak mcm lampu je..
bila on..tiba2 bilah dia tu terkeluar macam kepak ok..
terus berpusing2..gempak gila...
tp mahal la kot..rm1299..tp serious lawa gila..
hampir terjebak nak beli..
tp aku tau perangai mama..dia xkan nak beli 1 je..
dia jenis x suka kalau belah sini lain..belah sana lain..
nak tukar..biar tukar 2-2..
tp kalau dua2..mahal melampau la pulak kan..
so beli yg lain aje..
pun lawa jugak..
lupa lak nak snap pic kipas2 tu..

lepas beli tu ingat nak balik rumah..
tp org tu x jadi nak pasang on saturday..
so kami ke tempat lain la pulak..

15 Comments:

mylife said... [Reply to Comments]

i bought the lampu just like urs tp different shape sket lah and cuma ada 4... bagus tu mmg bagus, keterangan mmenuhi piawaian, tatapi, panas ok lampu ni... n makan letrik.. walau energy saver...hiks

p/s kipas tu mmg 1st2 nampak, wah!... aku panggilkipas transformer... heehehehe

Cikpid said... [Reply to Comments]

huhuhu..lawo laa lampu..bior laa cam stadium pon..kipas yg dasat tu harus di bbeli tuh..

Syebi Burn said... [Reply to Comments]

hahahaaa...bile part ko cite pasal mama mesti cam keji okie ko kenakan mama ko...
siyut aje.... tapi mama mama org mmg camtu...hehehehee..
gaya style model terkemuka tu sgt mengkagumkan okie? hahahaa

Diva PariTs said... [Reply to Comments]

mak2 mmg camtu kan, ngaku tak memilih tapi dia nyer cerewet kemain lagik!

KV said... [Reply to Comments]

peej, kipah yg blade dia boleh mengembang menguncup tu kah? Hihi.. rumah akak ada satu. Tp akak beli rm 500 jer (jenis murah kut) kat kedai kawan akak.

Nazra~ said... [Reply to Comments]

totally chantek ^_^

Dda Ly said... [Reply to Comments]

copping2 lampu, lawa2 ek lampu dier...

-inay- said... [Reply to Comments]

kedai yg sama aku bawak mak aku beli lampu.pening sey byk gilo lampu

ai said... [Reply to Comments]

Dapnye eskem nonoy!!! sllllrruuuuuuuupppppp

Tny said... [Reply to Comments]

Ha'ah Peeja.. tangan ko kaku je.. hahaha.. handbeg baru :)

Errmm.. simple lah sangat yea.. hikhik ;)) Layan jelah.. bukannya selalu nk pegi pilih lampu :)

MsRahah said... [Reply to Comments]

i loike ur new handbag
suits u best!

peej said... [Reply to Comments]

mylife - ade ke yg 4 mentol je..x nampak lak..nampak yg 7 je..so amik aje..haih..dah terang terlampau..


cikpid - mahal weyh..lain la kalau kau nak belanja kan..haha..


syebi - kan..mak2 suka over2..konon simple..sekali..amik kau..terlampau betul..


diva parits - i knowwww...mcm time tunang la..me n noy nak simple aje..dia pun kata la nak simple..sekali..ade je dia nak tambah ok..over betul..


kv - dia ade 2 kak..1 tu design mcm bunga..menguncup la..ni ade design baru..lg canggih..x tau mcm mana nak describe..tp gempak la..tp kalau betul sama..mmg murah kot rm500 je..


nazra - apa yg cantik??simple aje..


dda ly - lawa2..kelabu2 mata tgk..


inay - banyak kan..konfius nak pilih yg mana..tp ok la..xde la mahal melampau ke apa..


ai - jilat ice cream je yea..jgn lebih2..haha..


tny - saje je di kaku2 kan begitu..nak tayang hand bag baru.. ;p


ms rahah - thank u ;)

Musliha said... [Reply to Comments]

peej.. naper kamu nampak mcm lain?
berseri ker? sapa punya seri ni?
tapi sungguhla, nampak lain..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

ye...kalo nak beli lampu mmg susah kan.nak kena tengok padan tak padan, nasib la akak pindah umah skrang semua dah ada..heheh..pasal umah mertua dulu kan..selamat akak..

cantik baju ngan henbag..;p

peej said... [Reply to Comments]

musliha - apa nya..biasa aje..seri apanya..maybe hati senang kot..;p


darling8tabby - kan..senang kalau mcm tu..padan 1 hal..nak pikir harga lagi tu,..xmo la mahal2 melampau kan..fungsinya sama aje..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...