Instagram : @peejburhan

jangan la sampai macam ni~

ok la..fine..aku bukak balik blog aku..
x boleh aku nak berehat sikit tau..
aku mmg la ingat nak tenang kejap..
tapi sampai jadi macam ni..
email2 yang datang aku boleh lagi deal..
walaupun serious aku rasa x sampai hati sangat tau..

tapi ni sampai dah kutuk2 ni..
ok aku nak betulkan salah faham ni..
aku tutup bukan bengan orang x komen..
kan aku dah cakap..mula2 cakap hi pun xpe..lepas tu nak sepi ke apa..suka hati la..
hari tu aku tutup sebab aku kecik hati sebab orang yg terlebih rajin komen ni..
pakai pulak anonymous..so sebab tu je..
part mana yg kecik hati tu..korang baca la kat previous2 entry tu..

sorry la kalau ada yg bengang ke apa aku private kejap tu..
see..aku jugak say sorry...
aku mmg mcm ni..aku x suka la nak gaduh2 ke apa ni..tolong lah..
satu lg..kalau x puas hati ngan aku..sila kutuk aku je boleh x..
jangan la libatkan orang lain..
sampai tiba2 cakap mak aku cacat la apa la..apa hal weyh??
apa kene mengena dalam ini cerita..
tp xpe..Allah maha adil..jangan riak..
esok lusa..kalau Allah tarik semua tu dpd kau..atau kelaurga kau..baru la kau rasa..
sian mama..x pasal2 dia kena..
kalau dia jenis x baca blog aku xpe la..ni dah tentu dia baca..
sedih aku tau..
mintak2 la Allah balas kau kat dunia jugak..baru rasa..

serious bila jadi macam ni..
rasa mcm nak private selamanya tau..
geram n sakit hati sangat..
tp mcm aku cakap..x fair pada orang lain..yang xde buat masalah ke apa..
so sekarang..no more cbox..sebab cbox ni medan org nak tulis sesuka hati..
walupun aku boleh je delete..tp penat jugak kan..
plus aku dah set balik comment moderation..
kalau aku rasa2..komen menyakitkan hati je..jgn mimpi aku nak publish ok..
mmg la boleh aku set..anonymous x boleh komen..tp ade je reader yg xde account..pakai anonymous..aku dah kenal..
apa kata..korang2.register je account boleh x..xyah ada blog ..
utk comment purpose je ke apa ke..
bolehkah???

62 Comments:

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

ho yeaaaahhhh!
*lompat lompat sambil goyang buntuiitt*<--pinjam ayat faveret peej jap..;P

saya sesungguhnya sangat gembiraaaa sbb boleh baca balik!!
seyesly i will try to comment in each n every post u have..

ure such a great blogger and to those lalats, biarkan dorang.im as blogger dari kch kat cni sama2 mendoakan mereka2 tu kena balas d dunia ni jugak.

Anonymous. said... [Reply to Comments]

babe, i'm anonymous too ;p but i never left any nasty comment to anyone, ever. bukan budget baik gila, tapi memang tak suka huhu.

anyway, i'm glad that u sudah re-open blog. like i said in one or two or three of your previous entries before, walaupun tulisan u simple, just makan-makan dengan family etc, tetapi sungguh menghiburkan sekali, babe. keep it up, and jangan sedih-sedih lagi ye!

peej said... [Reply to Comments]

fieza,
haha..dah lama x goyang buntuit ni..harus pergi ni..x perlu la sampai semua entry kan..
aku boleh abaikan lalat ke what so ever..tp org2 lain yg terguris tu..


anon,
kau la..apesal guna nick ni..
sama la..aku x pernah kot tgglkan nasty comment..x paham apesal ada orang boleh buat mcm tu..hati dorang tu penuh sgt syaitan kot..haha..

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

alaa seb baik da bukak balik!!
pasni janji akan try utk beri comment setiap entry peej eh??
huhu..

bia la ape org nk kate..
bak kate org..
anjing ni kalau penat menyalak.. berenti la die :)

contoh anjing sebelah rumah.. haha

-tokey brooch korea :P-

eisya layyinan said... [Reply to Comments]

welcome back peej..

peej said... [Reply to Comments]

si gediks,
loh..sila baca betul2..kan aku cakap aku x paksa komen2 la..jgn la bg aku serba salah mcm ni..
sama la..kalau aku aku mmg x layan..sebab makin di layan..makin menjadi2..


layyinan,
thank u..u too..selamat datang.. ;D

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

eh xyah la rase bersalah plak !!..
miahaha..
tanpamu.. tiadelah Sorority Life dlm fb ku..
ngahaha
kerane mu..ku sudah level 41..woootwoot..

gila addicted main sorority life tuh..

peej said... [Reply to Comments]

si gediks,
serious??aku dah lama x main..fb lembab melampau2 ok..tension x leh bukak..suka tau potong stim aku nak main game..grrr...

syaza. said... [Reply to Comments]

hey hey.
good to see your baccck ;))
everyday kot masuk ur page to see dah di un-private ke blom.
but its okay, m sure semua org faham u need time kan.
blog nie tmpt kita tulis our feeling so suka hati lar nak tulis ape kan.
yg dengki tuh sebab blog dierang haramm org nak tgk. hehe.
anyway good to hav u back :O)

sHwEeT ByAtcH said... [Reply to Comments]

pnjnggggg umurrr.. td br je tnya si greenapple tu nape kak peej privete blog..

Sowilah.. xrapat ngan kak peej.. so xthu hawt story..

Pape pon be strong with ur relation.. ade lbh baek menunggu.. and for comments all tu.. mmg patut moderate.. cian mama.. xsalah pon kena.. kim salam kt fmily kak peej

lin said... [Reply to Comments]

yeay! dah open. i'm a silent reader. e-mail add u pon takde. kalo u private, mmg tak boleh baca dah. nice blog

n Z r A said... [Reply to Comments]

yeayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy....yeayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy..
hidupku kembali ceria. thanks peej. sedikit yang kutuk2 tapi banyak yg doakan kebahagiaan mu. i know easier said than done...tapi ho yeah bertabah yo sista!!

RubberGURL said... [Reply to Comments]

Salam peej,
gumbira dapat baca balik ur blog
emm regarding the comment kat nonoy cbox
I hope u n ur family sabar je n doakan yg terbaik utk mereka
ok..
smile to you...:)

Nora Maney said... [Reply to Comments]

hehehehehe..suke..suke..u da bukak balik..mm..tp ade jugak orang busuk ati sampai mgutuk ur family kan..ish2..biar la tuhan balas kat die..die jeles kot sb blog u ramai orang bace..sabar eh peeja..

Diana said... [Reply to Comments]

HI Peej...
Sukanyer dpt baca blog u balik...
I tak sangka ada plak reader yg sanggup nk kutuk2 ur family pasal u privatekan blog u....
abaikan je mereka2 yg busuk hati tu....
Be strong k...
Anyway salam kenal dari I...
Selama ni just jd silent reader je....

dilla said... [Reply to Comments]

thanks peej....terima kasih...hehhehe tak tau ape nak ckp..

viruspadu said... [Reply to Comments]

akak pun sedih kalau sampai menghina keluarga akak, disamakan dengan bab* la apa la

paling akak xleh terima kalau nak hina2 arwah anak akak pulak

takpe peej

kita sabar jer, nanti orang yang suka menghina2 gitu akan dpt balasan jugak

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

sungguh KURANG AJAR la kan bila dah masuk bab mak ni. kalau jadi kat i la kan peej, i ajak jumpa. meh aku lempang muka si mulut jahanam tu! i said KALAU JADI KAT I. kang tak pasal2 ada orang gila yg terasa pulak. bodoh!

~ mizzAmy ~ said... [Reply to Comments]

~ ingatkan tutup sebab nak menenangkan jiwa. rupanya ada kisah jugak. nih susah jadi org glam nih. tutup blog pun dah ada org yg bising2. sampai kutuk2 tuh tak seharusnya lah. uish.... tak per la, dia kata time dia tak dek cacat cela. tuhan nak tarik tuh bila2 masa jer. BO layan jer sis peej. ~

Syebi Burn said... [Reply to Comments]

Alhamdulillah, peej.
Ko publickan blik..
Nnti ko mesti add aku k if ko privatekan dia...

Aku cuba memikirkan, yg mana aku tergolong dalam...
~ yg over comment ke?
~ yg malas comment ke?
~ yg so-so comment..

tapela, tak kisah la aku dlm golongan mana, tapi sgt gile suka baca page ko.. aku comment yg mana aku bleh bersuara.

Ko sabarla k? tc sana...


ni email aku k? nanateddy25@gmail.com. tenks peej ko buka blik blog ko. **terharu**

nasaoji said... [Reply to Comments]

huarghh..sedisss tb2 lak wat privet...skalipun tak rajin tinggai komen, tp, ku totap bc bl d updet ooo...

jgn le tingai daku... ;(

jiejah said... [Reply to Comments]

haaaa buka pun pintu ekekeke.

ada ker komen hanching kat sini?
ker akak x pasan?
huhuhu ini blog pija la , suka hati tuan punya badan la nak tulis ape..

ntah hapa² komen mcm bagussss tuh!
panggggggggggg!!!

ai said... [Reply to Comments]

setan mana la yg ckp mama kau cacat..kuang ajar! jgn melampau ok!

~eh..terover lak dari anaknya mama ye..;P

Mrs.R @ Emi said... [Reply to Comments]

i sayang sama u la peeja..
tp if u nk privatekan pon its up to u..happy la kwn aku kat US nun..
smalam emel aku bgtau die sedey sbb xleh baca blog ko ni ha....

Tny said... [Reply to Comments]

Yeaaaayy!!!
Peeja is back!!! Tau pun unfair untuk readers yg dtg sekali sekala dan suka komen in bucks/selambak!!!

Apapun, take care Peeja.. n Noy too :)

ogy said... [Reply to Comments]

SALAM PEEJ.....

YEYEYEYEYEYEYE DH BLEH MASUK BALIK BLOG NI.... SYIOK NYA......

MUAHKSSSSSSS....

TAKE CARE YE....

JGN HIRAUKAN LALAT² TU..... LANTAK LA NGAN LALAT TU...

puterikurekure said... [Reply to Comments]

la...akak mati2 ingatkan pija private blog sebab pija nak menyendiri pasal patah hati. rupa2nya, ada orang lain wat dajal ek. cian pija and family.

hari2 ku mandom tanpa blog mu untuk dibaca ok! miss ya!

Ima said... [Reply to Comments]

hi peej, i pun silent reader x penah say hi sbb mmg mls komen or ape2..sowi ek...but i suke bace ur blog..yg byk mulut gatai tgn tu pedulikkan je depa...mmg jeles thp gaban kut...anyway hi n hope u sabar ok..

Tijah said... [Reply to Comments]

aku baru baca kat blog noy. mak aihhh!! menyirap darah baca ok!

takpe la pija. aku rasa anon tu spoil brat tu. dr broken family mungkin...jeles la tu tgk korang happy.

NuRuL AiNA said... [Reply to Comments]

sian peej.. menggelupur sat bile dua hari bukak tak blh masuk.. nak tny kat tina rasa segan la plak wpun blh masuk kat blog die..

mmg dh agak sebab comment 'jahanam' peej tutup blog.

abaikan ajer org tuh.. nnt daptler balasan plak lepas nih.

erlyda said... [Reply to Comments]

yeay!! best² dpt baca balik...

hUdArLiNg said... [Reply to Comments]

yey!!hari ni gembira terus peej bukak balik blog.oh indahnya dunia.hehehe.anyway peej, i sokong u moderate ur comments. sbb kita mmg takleh puaskan hati semua orang. and yeah, hati kita n org2 yang kita sayang yg paling penting untuk dijaga.u take care tau.

p/s:kalau u tak bukak blog ni sampai bila2 pun agak sedih. tapi, it's ur own choice kan. i cume bole doakan u sehat sejahtera je dari jauh. *ok, busuk gler comment ni,macam apa je* haha.

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

ala peej. dorg ni ckp sume xde otak agknye. biarkan aje org2 cmni. mmg lar rase skt ati. tp kalo melayan lg lar dorg mjd2. neway, welkam bekkk!

arpeggios said... [Reply to Comments]

hi peej...
sebelum nih pernah gak tegur 2-3 kali tapi u tak balas pun..
tapi tetap jadik pengunjung setia gak...

lisaOlisut said... [Reply to Comments]

la kesian..sbr je la..

rileks..rileks.. ;)

dyan . said... [Reply to Comments]

yeay...
goyang..goyang..goyang kepala..goyang..goyang..

terima kaseh peeja sebab bukak kan balik blog..

kami risau jer kalau peeja hilang terus dalam arena blog ni.. mesti sunyi..

yer.. kepada yang lain.. register la nama yer.. so that boleh la peeja set anonymous takleh komen..
kalau tak nanti dia private lagi.. huhu.. sedih dan terkejut tau..

tapi takper.. kita bagi chance peeja rehat.. hehe..

A Retired Playette said... [Reply to Comments]

hoh..leganya dah bukak balik..lepas ni jangan la tutup2 lagi okeh..your blog is my morning fix everyday!

yanie said... [Reply to Comments]

huh lega.. bukan aku jek lega ko dh bukak blog ni.. satu rumah aku lega, betapa ko tak bukak blog ni.. menjadi topik satu rumah aku.. punyelah peminat setia ni weih...:)
aku suke baca blog ko ni.. even ko tulis sebaris 2 ayat jek pun.. aku suke, tak kire lah balik2 ko citer psl g makan ke apa ke.. sbb ko nampak selamba je.. cool.. :)hope ko terus happy2 ngan family ko ek..

Cikpid said... [Reply to Comments]

aaa...aaa...aaa...peeja..akhirnye ko buka kembali blog ko.owh..girang rasa atiku..aku try2 jek buka tadi..skali tgk ade..owh..haruslaa aku sengih smpi tinga..
bgs gak ko wat camni..kasi gelabah sket kat peminat2 ko..barulaa rase thrill sket..ko tau, aku smpi mlm tadi nk tido terkenang2 blog ko..eceh..nsb baik ko berfikiran matang n unprivate blk blog ko..ececece..byk plak aku bebel..
Bgs gak ko wat comment moderation ni..leh tapis..yg x perlu x yah display..

FIERA said... [Reply to Comments]

YEAH... kak peeja dah bukak blog, kesian kat kak peeja, harap kak peeja sabar dan jangan tension2 k....

..tora.. said... [Reply to Comments]

peej,
melampau okeh sape2 yg kutuk family ko tuh...takder sensitiviti langsung..

aku doakan jugak sape yg kutuk family especially kutuk ur mom tuh Allah balas dan2 ni gakk..

grr..aku lak emosi!!

darling8tabby said... [Reply to Comments]

pijaaaaaaaaaaaaaaa...akak rinduuuuu *gedik dak*

neway..petang ni akak nak plan jumpa liza kat setiawangsa kopitiam ..jommmmmmmmmmmmmmmmmm.....kalo free eh..

Ann GreenStrawberry said... [Reply to Comments]

Hye peej..
suka baca blog peej sbb best,...
jgn pvt lagi....sian we ouls nak baca..
may Allah bless u n family k....
wink2!!!

Anonymous said... [Reply to Comments]

salam peej,

selamat kembali menceceh spt biasa yerrr...tiap hari aku jengah kot2 la ko dah un-private, kupujuk hati *takpela, bior ler dia rehat satu hari nanti dia pasti menulis balik* so pagi jumaat ni hati ku gumbira skali bila tengok ur back!!

ko buat derrkk je lalat2 yg busuk hati...manusia ni bermcm2 jenis ni salah satunyer tak bole tengok org lain lebih dari dia...

sorry aku pun takder blog

kasih_8953

Anonymous said... [Reply to Comments]

leganya peej buka balik..
hari2 blog neh su masuk baca...
~suri~

Dils said... [Reply to Comments]

heh... sudah open.

Glad that you open it back. Ekceli igtkan nak emel jugak mintak tolong invite tapi segan plak. Nanti you pikir, "aphal lak minah ni aku tak kenal pon"

Hehehe...

Anyway, I hate anonymous comments too especially bile anonymous jeee mesti ade mende tak baik nak cakap. Tak best tul...

|| The Moron || said... [Reply to Comments]

sis! omg! nasebla da bukak balik. tolong jangan bikin april fool lock blog lagi yeah? saya sentiasa suka membaca blog anda walaupun tidak meninggalkan banyak komen. *segan*

::moi:: said... [Reply to Comments]

hi peej... beins silent reader for the past few... memang singgah tapi segan nak say hi... maklumlah baca curik2...
n pada aku kita pilih blog yg kita nak baca, kalau rasa x suka tak payah baca btol tak?... kalau tak suka itu bukan ticket ko nak tinggal kan nasty komen, nak hina org... btol tak?
n aku rasa jugak gak kita kena selalu berbaik dengan org, apatah lagi kat dunia blog ni, dah lah ko tak kenal org, just baca blog dia jer tak payah lah jadi judgemental btol tak?... kalau ko tak suka ke apa ke 'simpan sendirilah'...

kepada cik pija;

be strong!blog anda suka hati anda lah... kalau org tak suka gila apa yg dia org still nak baca... be true to yourself... jika ada org hina keluarga anda 'dush! dush!' kan jer... selamat berkenalan...

:: hAsmAt :: said... [Reply to Comments]

peeja..aku br nk tunjuk kat kak roxie anak si tina..sekali ko privatekan...kesian roxie...hahaha...

tp...aku phm la..kite kekdg nk carik mase tuk diri sendirik..no hal...

ko ingt kak roxie tak? selalu ngan tina...

Ann said... [Reply to Comments]

yeeeehaaaa,

welkam back peej :):)

Ann

YuNaKo :) said... [Reply to Comments]

peej :)

finally x private pun...

sape yg bgk comment bkn2 2 mmg cinabeng lah kan... tah pe2 tah.. cam x de keje pun ye gak...

IM HAPPY DPT BACE BLOG U BLK :)

~salwaredzuan~ said... [Reply to Comments]

pheww..akhirnya peej, ko buka balik blog ko.tanpa peejburhan.blogspot.com, maka kelamlah setiap pagi ku peej.

so tulun laa jgn prvt lg blog ko.terseksa jiwa raga aku.

wahh ayat aku..telebih sudah

Tina Najib said... [Reply to Comments]

weyhhh, sapa yg kata mak ko cacat tu? gila kurang ajar!

sueN said... [Reply to Comments]

yipiee..dh ade bahan bacaan balik..
tima kasey sbb dh bkk balik blog ko..aku pn xde blog..aku hanye tau bace je..agak bute IT aku ni..

nway..mmg kurang siuman bg mrk yg mengutuk famili kite..dh la xkonal..sesuke je nk kutuk..ko persetan mereka Peej..Allah tu Maha Adil..

p/s: jgn privatekn lg ek..(^_^)

kimpy kapadia said... [Reply to Comments]

OMG... ada yang sampai keji macam tu nak komen pasal mama Pija bagai? Aiyo... so very the sakai-minded.

-- akak drama a.k.a. Kimpy Kapadia :D

ladyhermanas said... [Reply to Comments]

thank u so much for reopening the blog:).the he he..tgk..aku komen pakai url n nama betol tau.eheheh tepuk tepuk.

welkam back peej:)

atty's said... [Reply to Comments]

peej..bagus ..ko bukak balik..selama ni kty silent reader u..

exchange link ye..
http://attyfir.blogspot.com

hanna said... [Reply to Comments]

haiii peej, wahhh sonoknyee dah bukak blk dahhh blog nih... hopefully ko dah feeling better dah...
biar jek orang yg kutuk tue. diaowang dengki tue sbenarnye..

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

aku join liza....
meh sini aku tolong lempang kan sekali
berpadu tenaga... biar kuat sket kan...
biar sampai muke die herot
lepas tu kite tgk plak sapa yg cacat
suke suke nak hina org ni kenapa???
perfect sgt ke dia tuh
ntah ntah jalan pon kengkang!

mrs hafiidz nadia said... [Reply to Comments]

:) tak sangka bukak balik blog ni..ingat private sampai bila2..anyway,banyak orang dengki memang jadi ceggini..sabar ye peej..memang tak lama lagi,sampai balik masa orang tu..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

sape pulak yg keji gile tu mengutuk2 org.. xtaukah dia bahawa doa org yg teraniaya tu senang makbul. ignore je kalau camtu.

Anonymous said... [Reply to Comments]

kesiannya kat u....harap dapat tingkatkan iman, solat jgn lupa..jgn terlalu asyik ngan hiburan duniawi saja ok

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...