Instagram : @peejburhan

hujan lebat dan ribut~

mood dah ok sikit..
thanks to lil^red..
terluah jugak apa yg terasa di hati ini..
thanks for ur time dear..
n to kak zue jugak..
kerana memberi aku sinar2 harapan n berangan lebih..heheh..
i heart u people..

oh ni entry tertangguh..
biasa la kan..korang pun dah paham sangat..
kalau jiwa kacau bilau..tambah pemalash lipash lagi..
jawabnya tersadai je la kat pc gambar2 ni semua..

ni masa aku amik noy balik kerja monday hari tu..
selalu aku keluar rumah dlaa pukul 3ish am..
depends..kalau pecut..umah aku ke traders hotel 6 minutes je..
kalau bawak biasa2..dlm 10-12 minutes la..
alaa..pukul 3 pagi kan..bukan ada kereta..
kalau ada pun yg nak balik umah kot..balik dpd lepak or clubbing ke..
kalau ke arah kl mmg boleh kira la..

masa keluar pagi tu..
tgh hujan renyai..
sampai area trader's...terus menderu2 hujan..
so aku snap la pic ribut2 di kl..


ribut2..
dalam pic x nampak la..
tp time ni..kira macam segala daun2 semua banyak gila datang ke arah kereta aku..
dah la kereta aku je terkonteng depan tu..
aku seperti biasa suka pikir merepek2..
aku bayangkan..tiba2 yg terbang itu bukan daun..
tp ranting ke..lg teruk if dahan..
tiba2 terbayang..dahan tu pecahkan cermin..
tiba2 tercacak kena aku..lalu mati sambil lidah terjelir..
scary ok...ok kelakar la jugak..apesal pulak dahan besar nak terbang2 kan..x logik betul..
tp aku suka je..daya imaginasi merepek2 ni..


:: x puas hati ngan gambar tadi..makan snap sambil turun kan half cermin..ngan lebat2..hujan2..tempias..haha..gigih..kuat ok angin mcm feeling tepi pantai dah ::

muka sesuka hati comot2 keluar umah..
pakai baju milo..seluar pendek uzur..x pakai bra..
mama marah je..ye la..kalau tiba2 kereta jadi apa2..x ke keji aku kena keluar pakai mcm tu..
oh time tu jugak aku terbayang..if la accident (simpang malaikat 44)
tiba baju aku tersingkap ke apa..
oh tidak..terus nampak ( . )( . )..
oh takutnya..

:: dah pukul 3.37 am..noy masih x muncul ::
:: daun2 bertaburan ::
time ni kelakar..
aku nampak dua orang arab ini keluar lepak ngan muka teruja..
mcm keluar terlari2 sikit..excited muka..
nampak kereta aku baru coverline..
rupanya teruja tgk hujan lebat nok..
siap dorang berjalan2 kat hujan2 itu..
mungkin mereka nak feeling hindustan kot..

tp time snap ni terkejut ok..
memula dorang tgh pandang sana..tiba2 dtg ke arah aku..
takutss..x tau la dorang nampak ke x aku snap..hah..
lepas tu terus aku simpan camera..
mcm2 la ada..ada tgk perempuan pakai sexy baju half..mini skirt..
turun taxi..dgn mat salleh..confirm malam tu jadi malam yg hangat kot,.haha..


:: sudah sampai..naik sikit..tp bas besar gabak ::
:: noy yg menutup kepala itu..jalan laju2.. gegar2 ::

lepas tu terus balik loh..
itu ajo..
ok byeeeeeee..
sindrom malas buat penutup semakin kronik..

10 Comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

Peej,
dulu aku pun selalu gak masa belajar kat uitm..klu nak kuar supper...sure malas nak pakai bra....sampai kan housemate dok ckp klu jadi apa2 kt kete mcm mana....hehehheh pasrah je lah kan........
-watie

shasha said... [Reply to Comments]

hoh...betul peej...masa tu pun aku terjaga..sebab dgr bunyi angin kuat sgt...masa nak tutup tingkap nampak semua pokok bergoyang macam nak tercabut je akar..dah tu bila angin kuat kan masuk celah2 lubang ada bunyi...aku dah la sorang2..tido sambil tutup muka ngan bantal...uwaaa..takut!!

lily lotus said... [Reply to Comments]

uish..tinggi betul imaginasi mlm itu..hehe

Diva PariTs said... [Reply to Comments]

hahha aku ingat aku je yg suke kuar rumah ngan tak semenggah camtu! ada gengggggg! hihhi. yg penting kondifen kaaaannn!

darling8tabby said... [Reply to Comments]

kui kui...akak pun sama..kalo dah kuar time2 ginie harus la muka selebet..bra pakai la tapi yg jenih buruk..pastu pakai baju koyak2...ada sekali kantoi pi umah in laws... ingat takde orang datang umah dia..sekali ada..kantoiiii..dengan baju koyak nyer...terpaksa la pose2 ayu. FIL jeling2 je..maluuu...

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

eh.. ko tak pernah kacau aku tau
am happy to do whatever that am doing except kene menaip 10k words nih ngan lagi satu report hari ni submit! hahhahahahha

mlm td siap celebrate bday kawan farhan lg...hahah skang ni baru gigil1 nak siap kan keroje :P

btw, arab tu kenapa? negara die takde hujan yeh? hahahha lawak lawak...

aku nampak ko dah kurus sket la
ke impak sbb ko tak pakai bra?
hahahhahahahhahha

nasaoji said... [Reply to Comments]

skang ni, bl ujn, mmg angin kuat gilesss...

tp, bayang2an ko, lg advance tu,,siap rantign pun leh terbang2...;p

peej said... [Reply to Comments]

watie - haha..malas je kadang2 kan..rasa free..huhu..tp takut jugak la if jadi apa..


shasha - aku kalau dlm umah even sorang2..aku x takut..sebab rasa selamat..tp if kat luar ni takut sikit..pokok tumbang ke,.kereta terbabas ke..scary la..


lily lotus- tu la pasal..nasib aku tak terimagine lebihh jauh..ngeh..


diva partis - tp aku keluar aku dok dlm kereta je la..so aku rasa buang masa nak lawa2..lain la if nak pergi mana2..aku pakai la elok2..


darling - sama la..tp pija xde la sampai keluar..tp if dok umah..bila org dtg baru la reti nak kelam kabut2..kadang2 x sempat nok..tp sekarang byk baju koyak2 dah buang la..kalau x..pija rasa bibik jiran lg vogue kot..


lil^red - tu la..aku rasa dia x pernah rasa hujan..tp kwn aku murshida yg dok uk tu pun jakun hujan lebat..sebab dia kata kat uk hujan sikit2 aje..
haha.buduh ok..nampak kurus sebab x pakai bra..x suke ok..


nasaoji - cuaca x menetu la kan..kalau panas tu..mmg bahang gila la..nak keluar pun x sanggup..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

bahaya tu keluar rumah tak pakai bra.. ahaha. kalau hal2 emergency berlaku la :P

Cikpid said... [Reply to Comments]

gile ko kuar umah x pki bra..ahahhahah..kalo jd ape2 camne?hahahha..mana tau kene lari2 selamatkan diri ke..ape ke..over jek gegar2 (.)(.) ko bile lari laju2 tanpa bra..hahahhaha

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...