Instagram : @peejburhan

Happy birthday papa~

16th april 2009 genap birthday papa yg ke 56 tahun..
so kami buat celebrate kecil kecilan..
ok xde la celebrate apa pun..
just nyanyi2..tiup lilin n potong cake..
n snap la sikit2..
so enjoy the pictures...


kami order butter cake..
sebab bosan jugak asyik makan kek secret recipe je kan..
sekali sekala nak jugak tukar selera..
so ada bakery baru bukak kat keramat permai..
so kami order situ je..
ok la kek dia..tp aku lg prefer butter cake utk birthday noy yg ke 21 tu..
beli kat w.maju seksyen 2..
lg moist n sedap..3 kg..pun licin ok..sedap..

my lovely daddy..me loff u daddy
papa adalah excited tgk kita org bawak balik cake..
sebab dia ingat xde apa2 kot.. ;p

mama yang gila baca blog orang..
sampai berebut2 la nak guna pc..
balik2 dia..balik2 dia..haha..
apa2 aje la..janji happy...
sebab tu la kalau aku x update je..bising..
e eh..duduk serumah pun sibuk nak mengikuti blog aku..
pelik2 ajo..

:: edan gigih nyalakan lilin ::
:: nak jugak snap muka sendiri..walaupun muka mcm minyak sapi ::
:: nyanyi2..edan semangat lebih sampai tepuk2 tangan..haha..PG gaya apa pulak tu?::
:: happy betul makcik ni..lawak pulak tgk dia pakai mcm ni..mcm ustazah dah rupanya.. ;p ::
:: hohoh..papa tiup ngan penuh perasaan..muka dah seperti ikan buntal ::
:: amboi..feeling american nampak.. ::
aku x berapa nak paham konsep minah ni..
baju tulis no pictures please..
tapi kau tgk betapa getiknya dia time aku nak snap ni..


papa teruja dapat perfume dpd noy..
mulut dah mcm mulut elyas time buat Oooooooo.. ngehhh...

one happy family at home..
tgk minah tu lagi..masih x paham konsep baju dia..
bukan main terlentik2 bagai..over nye kau nyah
nway..apesal aku paling ketot..
saje je bg korang tumpu kat soalan tu..
supaya korang x perasan..aku yg paling lebar disitu.. ;p

:: anak2 sapa la nii...yg mama excited lebih sampai ke depan tu apesal? ::
:; si caps ::
:: acara memotong cake ::
:: perfume yg noy bg..sedap bau dia.. ::

lepas tu papa pakai sebab ada meeting..

me : sedap bau dia..pija suke..
papa : papa pun dah lupa bau dia..dah lama time pakai ni..thn 90 an..
noy : dia bau mcm org2 lelaki tua..
me : macam lelaki tua gatal kan..
noy : a ah..hahahaha..
me : tapi daddy jangan gatal2 tau..
papa : hahahahaha..
mama : kenapa gelak2 ni..
me : *bg tau mama*
mama : xde lah..mana ada...tapi kalau dia gatal..mama hentak dia.. *sambil tunjuk siku nak hentak*
papa : hahahahha...

amboi..nak hentak2..
larat ke makcik??

:: aku pun x tau motif aku snap pic muka dia ni dekat2 apesal.. ::
:: memotong cake utk bekalan bakal mak mertua dia ::
:: sms sapa tu khai??? ::
inilah sebabnya kenapa mama kedepan lebih masa amik family photo tu..
sebab dia nak duduk balik depan laptop ni nok..
takut aku or noy merampas tahta kot..haha
tgk la tu..muka gila kusyuk baca blog..
macam2 blog la dia pergi..
paling x thn.. minggu lepas..

mama : pija..meh sini..
me : apa??
mama : tgk ni nak..handsome..umur 30++ x kawin lagi..
me : haah..kenapa?/
mama : kau xnak??

e eh mak aku ni..
boleh main click2 je ke?? terus boleh bersama gitu..haha..pelik2 aje mama ni tau..
kalau aku ni hot ala2 megan fox ke..boleh la kot..la la la~
wah sempat verangans megan fox..

eh ok la..dah melalut dah ni..
ni entry birthday ok..
focus..focuss..
ok byeeeeeeeeeeee..

29 Comments:

cik_mila83 said... [Reply to Comments]

hepi jer tgk family peej.. :D

::moi:: said... [Reply to Comments]

hehe mama anda sangat kelakar... siap nak jadi match maker pulok.... hehehe

@rrY said... [Reply to Comments]

happy besday!!romantic lagi....wah...xtahan.......(aku xtahan??abaikan...wawawa..)

peej said... [Reply to Comments]

cikmila83 - happy..happy..sebab tgh happy birthday..haha..ok tiba2 aku ceria di pagi hari..gilo


moi - tu la pasal..dah la ngan orang x kenal..lawak aje..

jyss said... [Reply to Comments]

sweetnye ur parents hehehe i loike :)

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

mama ni comel laaaa.. hehehehe happy tgk mama peej pun da happy balik :)

eL said... [Reply to Comments]

tapi aku rasa ko cam comel la.

Daily Dose Of My Ramblin' said... [Reply to Comments]

YOu have the funkiest and sporting mom in the whole wide world!!! Best giler!~

Nonoy said... [Reply to Comments]

pija giloooooo

ai said... [Reply to Comments]

EPI BESTDAY UNCLE!! SEMOGA SENTIASA DIBERKATI ALLAH HENDAKNYA...

~cantek pulak kek tu...

Anonymous said... [Reply to Comments]

happy birthday papa peeja!!!

eh aku perasan adik beradik ko kan.. berselang selang.... sama ade dr segi saiz mahupon rupe....hehehhe comeyl!

~saya si lilred pemalas log in

F A R Y N said... [Reply to Comments]

makcik...
sila la cari laki untuk anak makcik ni...hahahhahaha


ko kena paksa mak ko baca komen aku ni tau.WAJIB!!!

Che Sue said... [Reply to Comments]

mama pija pandai donlod gambo tak? heheheh kalo dia fandai, sure gambo anda dah slamat verada dlm ruangan kembang setaman kan..hik hik hik!

ladyhermanas said... [Reply to Comments]

kenapa mak mak kita sebuk je baca blog org ek?mak lady pun mcm tuh gak..berebut laptop sehhhh

Ted Baker said... [Reply to Comments]

tak lama lagi ko kena buat rambot baru aku rasa.

Anonymous said... [Reply to Comments]

selamat ari lahir to papa pija...
ehhh anyway ur mom so kelakarla... tergelak i baca... best tgk ur parents sgt sporting abis :)

green apple said... [Reply to Comments]

heppi besday uncle!
besday saya bulan ogos tau.



**peej, ko suruh bapak ko baca wish aku ni ye, ko jgn ngelat*

Mrs.FHM said... [Reply to Comments]

happy besday to papa peeja....
semoga pjg umur dan murah rezeki serta sihat2 selalu....

Anonymous said... [Reply to Comments]

elo peeja..luv 2 read ur blog..how about ur mom create her own blog???mesti coooollllll.....

Diva PariTs said... [Reply to Comments]

nasib piahzadora dah takde kan peej.. kalo tak musti pitam mama ko membacanyer! haha

peej said... [Reply to Comments]

jyss - dorg mmg mat n minah over.. *ayat dengki*


si gediks - dia mmg happy2 aje..xde stress2..sbb dia kata..kang kalau nangis je..dpd pekak jd buta pulak..gilo ok mak aku..


el - e eh..apa kau ni..tiba2 aje..jgn la bg aku tersipu2 malu kat sini..


ddomr - kata dia dpd zaman funky nari kaki ke belakang2..ok la..me love it too.. ;p


noy - sapa gila??sapa gila *marah2 sambil orang tahan2 aku*


ai - terima kasih..cea..mcm kau bg ucapan kat aku pulak kan..


lilred - yaaa..betul tu..yg pasti..paling cantik aku kan..wah tiba2..


faryn - xyah paksa nok..mmg dia suka bertenggek kat blog aku..


che sue - entah la..rasanya x tau kot..tp apa yg kembang setaman..mcm x berapa nak paham..


ladyhermanas - sebab buhsan kot..tu je la hiburan yg ada..mcm kita2 ni..


ted - kenapa??


anonymous - sebab semua dah besar2..zaman kecik2..garang ok..


green apple - *buat2 x nampak komen kau* ;p


mrs. fhm - terima kasih..


anon - time baca ni rasa nak gelak je..sbb mmg time tu tgh proses nak buat blog dia..dia pun nak blog jugak..mak sapa la nii..


diva parits - tu la pasal..piah zadora dah terjun bersama labu2 nya..haha

darling8tabby said... [Reply to Comments]

one happy family @ home ;-)
happy besday lagik sekali uncle!

kelakar ok noy..hehe

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

happy birthday papa peej!!

shasha said... [Reply to Comments]

heheheh..kelakar mama peej..lepas ni dia leh jadi blogger tegar cam anak dia gak laa...

peej said... [Reply to Comments]

darling8tabby - suke..nanti dah kawin2..xde la hari2 jumpa lagi..


liza - thank u


shasha - tu la pasal..aku nak update blog pun payah ok..

Musliha said... [Reply to Comments]

hepi besday pakcik..
moga panjang umur, murah rezeki..

nasaoji said... [Reply to Comments]

mama ko, rupenyer, dlm diam dia duk surf tenet tu, diyer crk gak pasangan tuk ko tu...;p

nasaoji said... [Reply to Comments]

eh, luper, hapy blated birthday tuk papa peej...;p

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

kite suggest utk hari ibu nex month, korang belikan mama korang laptop sebijik dengan celcom broadband 1 ;]

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...