Instagram : @peejburhan

hantaran pertunangan~

sorry la pic x proper..
ikut hati nak amik elok2..setiap angle la apa la..
tapi aku kan jiwa kacau..malas lagi..so aku amik pic pun ala2 je ok..
sekarang ni menyesal je rasa..
sekarang ni aku harap pic dpd pro photog punya pic proper..

bukan apa..aku mcm plan nak jadikan ni side income jugak la..
buat hantaran..
ok xde la lawa meletup2..tapi aku rasa ok..xde la huduh sangat ke apa..
x tau la kalau dpd pic x lawa ke apa..
tp life serious lawa..hahah..gila puji diri nok..
tah la..semua puji je..
x tau la puji ikhlas ke x kan..
maybe terpaksa cakap cantik sebab takut kene sepak laju2 dpd aku ke apa ke.. ;p

ok ni la hantaran yg aku buat..
of coz la dicampur idea mama n noy..
kalau harap aku sorang x menjadi jugak..
owh, tema ialah pink, beige n gold

:: ni pic x pakai flash..tp pic sireh junjung x nampak lak.. ::
:: ni pulak pakai flash...sorry ..ni la hasil org pemalas amik pic..ni aku snap pukul 3am kot..hihi kes x boleh tido sebab minum kopi sampai 2 cawan..::
:: cuppies..aku buat mcm ni..malas nak letak luar..sebab nak travel semua..leceh la..so gunakan saja kotak nye ::
:: ni pulak kain lace n lining nye..omg..kain ni ada la 2-3 kali bukak kot..kejap dlm kotak..kejap design mcm ni..kejap mcm tu..ada je x kena ngan mama tu..last2 ni la hasilnya.. ok la kan..::
:: aku amik pic semua dpd atas..so x nampak la design2 yg aku buat..lantak la kan..owh ni buah..kene sound je..sebab semua buah kita org pilih masam2..ceh..mana la nak tau kena manis..aku ngan noy pilih2..supaya nampak colourful je..boleh?? ::
:: ni perfume set..aku balut macam aku buat utk cupcake tu ::
:: ni pulak kasut n handbag...tempat sandar handbag tu lawa sangat..tp aku x snap la..ish rasa rugi je.. ::
:: ni pulak tempat cincin n bunga rampai..cincin simpan la..so xde dlm pic...xde pic dpd angle lain la..sebab ni antara yg aku suka jugak..macam lawa je aku rasa..wah..puji lagi.. ;p ::
:: ni sireh junjung....pakai artificial flowers je..mula2 ingat nak pakai fresh flower..tp tiba2 kami menjadi malas....owh ni mama buat..sebab aku x reti gubah bunga.. ::
:: ini pulak duit iringan..duit tu aku buat jadi bunga ros..gubah mama buat jugak..sebab aku x reti nak susun2 ni..tapi nampak kosong je..nampak span hijau tu..so aku tambah la riben2 tu..nampak plan je..so tambah lak kilat2 kat muncung bunga tu..hasil..menarik....no serious menarik..maybe meranik sebab duit kot..juling2 mata tgk ::
:: owh ini chocolate..ni bukan aku buat..sebab tu design dia lain..ni acu aku sponsor..tp xpe..masih masuk tema.. ::

so itu lah hasil2 nya..
rasa2 boleh ke aku start buat hantaran kecil2an..
belajar la sikit2 kan..mana tau lama2 nanti jadi pro ke..wah berangan.. ;p
korang rasa mcm mana??

29 Comments:

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

not bad :D at least u reti la jugak gubah2 ni.. bagi kat i, hancur hantaran tu ok! tu sbb hantaran i masa bertunang buruk giler :D mcm bukan hasil kerja tangan seorang pempuan aje..

ai said... [Reply to Comments]

Aku suka bunga duwit yg kau buat tu. Nampak 'segar' je..yg lain leh blajar lagik. Kau dah pro nanti kita buat bisness skali. kita bukak butik kat area setapak ke, wangsa maju ke..tak pon kat rawang ke.. eh! lari tajok yek?

dazzledalie said... [Reply to Comments]

cantik..

org melaka mmg macam ni ek, hantaran tunang cam dah lengkap sumer..masa kawin ada hantaran lagi tak?

Kak Red said... [Reply to Comments]

duit iringan tu camne?

separuh dari duit hantaran ke camne ek?

Tijah said... [Reply to Comments]

pergh!!! ko kena cas ayol nihh!!! kurang2 20hengget sedulang...

peej said... [Reply to Comments]

liza,
simple aje..x pakai fresh flower pun..eh..lawa apa hantaran u buat masa kawin tu..i suka..


ai,
haha...tiba2 kan kau..tiba2 bukak kedai..kau ingat aku ni kaya..kecil-kecilan boleh lah..


dazzledalie,
xde la jugak..ni mak aku berbesar hati nak bg sepersalinan..sebab dia kata masa tunang dulu bapak aku bg dia macam2..so ikut la..

peej said... [Reply to Comments]

redmummy,
duit iringan dia orang mintak..kira dpd hantaran la..bukan half..bulan 12 nanti bg half..so x paham jugak la kenapa duit iringan tu..dah org mintak..kita sedia kan aje..


tijah,
20 hengget..sedih jugak tu..tp ok jugak..dpd xde kan..boleh jugak pergi joli2.. ;p

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

ouh melaka kene gune duit iringan yek? maybe utk cover majlis belah pompuan x? hmm mcm2 ek adat..
ok peej..
kite tempah thn depan leh?
hehehehe..
kosong tak?

peej said... [Reply to Comments]

si gediks,
entah la..xde lak org melaka duit iringan ni..maybe kot utk cover kenduri..aku pun x sure..apa2 aje la kan..majlis dah selesai pun..
hahh??serious ke kau ni??aku belum buat proper lagi..nanti aku tunggu pic..pastu aku buat blog proper..aku kecoh2 ok..tp aku punya biasa2 ok..xde la ekslusif ke apa.. ;p

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

hmm aah..
skrg ni mmg tgh plan sikit2..
sbb tunggu habis grad for good dr Korea then nk buat majlis suma lah..
next year 2010.insya Allah..
copp peej utk blan 5-6 thn dpn!!
ngahaha..

BeN`z said... [Reply to Comments]

duit iringan tu menarik la peej. lawa aku tenguk..aku mmg dilahirkan tgn kayu..hehe.xde seni langsung!
buatla biz kecik2 dulu..kang esok2 sure leh berkembang punye. org kalo ade bakat tinggal asah jd sharp berkilau silau..

=)

Nora Maney said... [Reply to Comments]

cantik..u patut cube mulekan business...mmg cntik..

nasaoji said... [Reply to Comments]

very de kretip ooo ko nih ehh..baguihhh...mujur aku dah kawen, klu tak, mintak tulun berbayo ko wat, buley?.... ;p

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

cantek weh ko buat. sib aku da kawin. kalo x suh ko buat jer. heheheh.

cik_mila83 said... [Reply to Comments]

cantik² hanratan u peej... lah saya wat contoh utk hantaran saya nnt... :)

darling8tabby said... [Reply to Comments]

cantik..mmg berseni la tangan awk dek.. harus leh buat side ni tau...

YuNaKo :) said... [Reply to Comments]

u...
duit iringan mmg sgt CHANTEK :)

luvmum said... [Reply to Comments]

pandai peej buat.cantik2 hantaran tu.pas ni leh la buka bisnes.moga berjaya..

Tny said... [Reply to Comments]

Ko yang lipat2 duit tu ke? Cantek.. sungguh mata duitan!!! :D Tapi suka lah tgk.. kembang je bunga duit tu.. paling aku suka.. **tetiba plak

Ros (shawati_05@yahoo.com) said... [Reply to Comments]

hai peej..

wahhh...teruja tau tgk hantaran2 ni....nasib baik i dah kawen tau...tp duit iringan yg peej buat mmg mannnnnntttttooooppppppp!!! ( curik ayat shamsuk ghau2) hehehhe....nnt bolehlah bukak biz kecil2an...heheh..tambah side income...

shasha said... [Reply to Comments]

ok peej...bole dipertingkatkan lagi...idea dah ada dah tuh...huhuhu..cakap cam terrer je aku ni...tapi overall simple but elegant...

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

makdatokk berbakatnya tgn!!
ape lg, mulakan bisnes skang! xD

peej said... [Reply to Comments]

si gedik,
haha..nanti akan dibincangkan ye..aku kena buat proper..


ben'z,
mmg geram betul nick kau ni kan..bg jiwa kacau betul..tu la..kenea asah bakat lagi..ada ke kelas benda2 ni??


nora,
thanks..bayak lg nak belajar ni..nanti dah set up betul2..aku nak start la..

peej said... [Reply to Comments]

nasaoji,
xpe la..nanti adik beradik kau ke..sedara mara ke..wah..over kan..


beautiful disaster,
tu la..cepat sgt kau kawin..


cik mila83,
sila sila..

peej said... [Reply to Comments]

darling8tabby,
akan cuba utk mencantikkan lagi di masa2 akan datang..


yunako,
kan..suka sangat..


luvmum,
terima kasih..akan dicuba ...

peej said... [Reply to Comments]

tny,
ye la..sapa lg nak buat..x sangka i ada bakat terpendam nok..


ros,
haha..harus..terrrrrmannnntopppppp..
sakit hati je tgk shamsul cakap..tp seronok lak mengejek2..hihi..


shasha,
ye la kan..nanti kalau dah banyak2 kali buat..lg elok la..kata ni first time kan..kira ok la la jugak kan..

peej said... [Reply to Comments]

wani,
slow2..banyak kene buat ni..
aku dah la xde contoh ke apa..kene buat few..snap2..buat blog..baru la boleh start..kan kan kan..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ha a, ko kne rajin2 baca majalah berunsurkan pengantin skang, byk teknik2 design hantaran dlm tu :PP

peej said... [Reply to Comments]

wani - kan..dalam tu banyak gila ajar macam2..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...