Instagram : @peejburhan

hadiah yg memberi makna~

sejak dua menjak ni mmg mood aku berpusing2 la..
mcm2 rasa ada..mcm2 nak deal..
x abis deal ngan kesedihan itu..
datang lak mood lain...
pastu ngan blog lagi...
tah kenapa rasa campur aduk mcm ni..
sampai nak tgk blog pun rasa emo aje..

tiba2 liza call..cakap kak darling8tabby nak my hp number i..
ada benda dia nak hantar...
aku ni jenis pemalas layan2 call ke sms ni..
tp dah org mintak..xkan x bg..n dia beria2 nak..nak hantar barang..
lepas few minutes..received sms from kak darling..
cakap nak hantar something..from kak vimmi..
ok la..apa2 aje..bg aja alamat..
then kak darling pun sampai..
x sempat sembang lama ke apa..
sebab hujan lak time tu..

oh suka..
aku dapat ini dpd kak vimmi..
dan agak terkejut..apakah tiba2..
lepas tgk je..terus tersenyum jeee...

:: so comel.. ::

n terus rasa terharu ..
ye la i mean never thought things like this can put a smile on my face..
from someone i only knew in cyber world..
mcm2 rasa la ada..bercampur2 rasa..
sedih ada..happy ada..segan pun ye jugak..
mcm susah2 aje..siapakah la diri ini untuk dapat mcm ni kan..*wahh..tiba2 mood merendah diri la piulerr..* heheh ;p

:: kucing2 pun ada jugak ::
cupcake dgn note 'i'm sorry' from kak vimmi...
mcm ni..aku tau kak vimmi dpd facebook..
dia add kat situ...x tau lak dia ada blog ke apa..
so 1 day dia tanya pasal ben ada berlakon..dia nampak kat tv..
aku cakap ade la..mmg betul..
pastu kak vimmi suruh kirim salam..
so aku cakap la aku dah break...
so sorry itu ini..habis la cerita..

kebetulan..time tu aku kan mcm mood swing aje..
emo2 lebih..ala biasa la kan..tibe2 sedihhh aje..
sekali kak vimmi cakap dia rasa bersalah sebab sebut pasal ben ke apa..
eh xde la aku nak marah ke apa..
sebab mmg bukan sebab tu..aku x rasa apa pun..


maka..hari berganti hari..
tiba2 datang la cupcake ni..keh keh..
apa la kak vimmi ni..saya xde apa la..
sebab tu rasa segan aje... ;p
tp apa2 pun..thanks kak..
serious happy masa dapat..sebab x sangka betul..
bila dapat ni terus rasa sayang balik kat blog..heheh..
esp kak vimmi cakap..sorry tu sebab dia pun tumpang sedih aku dah break..
sebab lama jugak dia mengikuti blog aku..
xpe kak..lepas ni ada bf baru..hantar cupcake happy lak..haha..
matiklah demand nak cupcake lagi.. ;p

oh cupcake adalah di buat oleh riznas delight's..
semoga berjaya n bertambah berkembang..
kalau berminat..boleh la order kat number itu ye..

muka adalah happy dapat cuppies..
terus mood menjadi kegembiraan...
apa itu kedut2 di tepi mata..oh tidak..
acik dah tuo ni..help..help..help (tercungap mcm nyawa2 ikan)

lepas tu terus aku paksa2 semua orang amik pic ngan cupcake nama masing2 haha..
siap aku call dzaza suruh datang..sbb nak amik pic..keh keh..

:: mr e.. ::
:: PG yg mula2 malas nak layan pun bg pose menarik..haha ::
:: noy ni mmg gedik lebih..so dia pose ngan 2 terus ::
:: papa lg xleh blah..x suruh terus dia amik..n pose tepi tu..haha..mcm tau2 je.. ::
:: dzaza yg gigih blk kerja terus datang.. ::
:: ni lagi la over...siap buat pout..haha..mak sapa la ni?? ::

perasan x ada kekurangan??
ye..gambar ayol xdok..
sebab mcm mana nak amik..
dia tu asyik la dok bilik layan ps3 ok..
tension aje..turun kejap..pastu keluar..
so hari ke hari..
jadi lupa terus..
n konon nak amik pic ngan kucing2..pun malas.. ;p
kang ada gak dorang nak makan cupcake tu..
bau sedap sangat...

suke sangat2..
bukan aku je suka..
semua kat umah pun happy..
noy lg lawak..
dia balik je tgk ada cupcake ...

noy : apa ni??
mama : blogger bagi pija..
noy : kenapa dia bg??
mama : nama semua adaaaa...mama pun ada.. *mama ni kan x dgr..so dia suka main cakap apaa je..dgn nada kuat..haha*
noy : kenapa pija?? siapa bagi?
me : x kenal..sebab dia nak bg la...
noy : ish scary..jgn la makan..tah apa2 tu..
me : kak darling8tabby yg buat la..dia hantar..
noy :oh..takutnya tiba2 dapat mcm ni..

lepas tu aku dah cerita baru la dia paham..
bukan apa..kita org pernah pesan kat noy if org bg makanan apa2 ke..jgn amik or makan..
esp dpd org x kenal..takut kena santau..
sebab adik uncle aku..kena mcm tu..
terus meninggal..
tu yg tiba2 dapat makanan dpd org x kenal..dia cuak lebih..heheh..

ok itu aje..
happy n out..

25 Comments:

sHwEeT ByAtcH said... [Reply to Comments]

wah!!!

besh siot!!..

cun pulak tu..
Sodap haruslah kan..

sHwEeT ByAtcH said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
~salwaredzuan~ said... [Reply to Comments]

pose PG plg lawa seh...leh laa jd model cupcakes..nmpk cm PG hepi gila dpt cupcake tu..

aunty pon mpk excited..hihi..comel je family korang ni lahhh

Diva PariTs said... [Reply to Comments]

konsep hurung semut mana nokkkk

LARIKKKK

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

BERLAKONNNNNNNN????

apekah betul ape yg aku baca nih???? **gosok gosok mathe**

adekah die akan berlakon menyerupai aksi tonggek die sebelah sidebar blog ini??? maka dgn segera aku pitam!!!!!

ehem ehem,
kak vimmy... saya pun sentap gak nih... akak tak nak hantar cupcakes kat saya kah??? hahhahahah obvious muke tak malu kan... suke la! mana adil... aku nka jugak!!!! hehehhee

sebelom baca caption kau, aku dah nampak dah mama kau punye pout tu....baru ku tahu mana dtg nye peel ko tuh... hahhahahaha ko plak kekecik dulu ade kene geget dengan anjing kat bontot tak? hahahha Ya Allah...derhakanye aku.... baik aku lari cecepat...

eh...sebelom tu nak ckp lg... noy itu garang! hehehhehe
walaupun die adelah cuak... die adelah tetap garang

liza said... [Reply to Comments]

sume gbr cute2. j'adore!

peej said... [Reply to Comments]

scweet byatch - sodapp..berkotul2 den tolan..


salwaredzuan - PG tu mmg suka amik pic lebih2..mama lak mmg suka excited lebih..kami kelaurga lebih sana sini..


diva parits - konspe apa nok??apa yg hurung semut??mak ni blur2 ubi keledek..lg pun sekarang mak amalkan konsep maal hijrah yg uolls ajar tu..haha..


lil^red - betul la tu..mmg begitu la..berlakon jadi samseng n perogol..keji betul nokss..
haha..sangat kambing ok kau..apesal lak aku kena gigit anjing lak..aku cantik ok..anjing x gigit..gagaga..


liza - j'adore..hah?? nak bg perfume j'adore??haha..motif tiba2 feeling org nak bg j'adore..kah kah..

irdawatys said... [Reply to Comments]

best nyer....so sweet lah kak vimmi tu...bertuah nyer ko dpt rakan blogger yg begitu amik berat psl ko peej.....aku sbg silent readers nie.....pun doakan yg terbaik tuk ko....aku terpaksa jadi silent readers sbb aku x de blog..hahahahaah so ketinggalan..insyallah..satu hari nnt aku nak gak ada blog mcm ko.....
apa2 pun take care beb.....

CT NORAMIZA said... [Reply to Comments]

tiba2 di pagi2 buta yg hening ni teringin nak makan cupcake plakkkk tolonggggggggggggggggg

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

woh best gle dia dapat cupcakes xDD kite yg xbrape nk ada mood pg ni pun terus kegembiraan tgk cupcakes yg colorful itu.. haha. tengkiu! ^^

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

woh best gle dia dapat cupcakes xDD kite yg xbrape nk ada mood pg ni pun terus kegembiraan tgk cupcakes yg colorful itu.. haha. tengkiu! ^^

puterikurekure said... [Reply to Comments]

okla tu pija. dapat set cupcake lagi. takmo sedih2 lagi ok.

best kan dapat kawan blogger memahami camtu. rasa dihargai...
:)

jangan malas update blog tau.

Syebi said... [Reply to Comments]

mpak sedap + cantik gile cupcake dia!!! seyes teruja!

nasaoji said... [Reply to Comments]

"manis" kak vimmi tu..nnt nak kc ko smething gak ler..biar ko terharu..peh tu, ko leh senyummm....

alalalala..mmg mkn ms nak luper mender tu...sabar jer harus tebal lam diri ko, ek..

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

comel la korang sumer :D

Ceera said... [Reply to Comments]

harus hepiiii orang bagi cupcake, nak nak plak secara tetiba kan...

=D

darling8tabby said... [Reply to Comments]

hehe..suka akak awak enjoy the cuppies dek. tak sempat nak sembang2 lebih. hujan tetiba lak lebat kan :)

Tny said... [Reply to Comments]

Waaahhhh....
Syioknyaaaa korang!!!! :D
Pandai akak tu.. kasik personalized utk suma org & kucing2 kt umah tu.. tp cupcake meow2.. sape plak mkn? Xde pose pun.. =p

Korang anak-beranak geng pompuan..sumanya pandai buat pout g sexy!!! :)

vy said... [Reply to Comments]

pija

tergenang airmata baca n3 ni.
siyes akak sedih tau pasal tuh

akak suka pija happy!

take care!

Musliha said... [Reply to Comments]

sedap ok cupcake lapar2 ni..
tensennya.. hiahaha..

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

cup cake nama sendiri pun belum makan lagi. dok tersadai lagi kat peti es.

shasha said... [Reply to Comments]

heheheh...suka tgk gambar PG yg excited!...tak penah tgk dia layan gambar gitu!

peej said... [Reply to Comments]

irdawatys - aku pun x sangka..so mmg surprise betul la..tu la..happy sangat..mcm x sangka kan..ada org yg actually care kat luar tu..


ct - heheh..payah jugak tu kan..tp xpe..sekarang cupcake byk je jual ..


wani - tu la..dah la aku ni payah je nak makan cupcake..selalu beli utk orang aje..sendiri x rasa..so kali ni puas la makan..


puterikurekure - tu la..x sangka..terharu je rasa..hari ni adalah bukti rajin terlebih..sekali lima entry bg.. ;p


syebi - teruja..suka sangat..


nasaoji - tu la..so sweet..mmg x sangak..sebab selama ni kalau ada pun msg2 kat facebook la..tu pun sekali sekala aje..sekali dpt mcm ni semua..suke sgt..


liza - paling comel tuan blog kan..kan..


ceera - betul2..suke sangat..


darling8tabby - tu la..tiba2 lak lebat..kalau x boleh bermesra ngan lulu n hannan kejap..


tny - tu la..buat masa ni ada lg cupcake kucing tu..x lama lg aku la yg bedal..heheh..


vy - its ok la kak..nak buat mcm mana..life..kena la terima..walupun mmg sedih pun..xpe..sikit2 adjust2..lama ok la tu..nanti ada penganti..pija tepek kat sini banyak2 ok..kah kah..


musliha - sedappp..sedapp..


spirit fingers - cupcake ni comel..nak makan pun kadang2 sayang kan..


shasha - tu la..dia suka pose pelik2..

Nonoy said... [Reply to Comments]

thank you from nonoy & edan & hannan & sucre & lulu... :D
cakap tq on behalves of them :D
we like it!!!

mrs hafiidz nadia said... [Reply to Comments]

saya sungguh teringin nak mendengar suara nonoy.sebab gaya diolog dia selalu cam kelaka sikit.hehehe.apakata amik video kamu sekeluarga..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...