Instagram : @peejburhan

fresh look~

aku dah plan nak color rambut lama dah..
tp asyik la tertangguh2..
noy bg as birthday gift...aku nak duit ajo..
tp di paksa2 untuk color..
so layan je la..

so last saturday..pukul 10am noy dah kejut..
sebab ada sorang kawan PG ni..wife dia pun nak color jugak..
so kami pergi bertiga la..
pergi awal..ye la..sebab process kan lama..

so pergi ke area section 2 wangsa maju..
mula2 breakfast dulu..
then around 11am pergi la saloon tu..
saloon biasa noy pergi..
so orang dia pun dah kenal..senang kan..
plus dorang ni jenis x banyak complain..
mcm certain2 tu..sebab tu aku menyampah je nak pergi saloon..
ada je la x kena..
tp kali ni best..

so ni aku snap..banyakkkkkkkkkkkkkkk..gila pic..
sila tgk sampai muntah ok..


:: itu kak siti..tgh pilih2 color..dia first time color..tu yg mcm cuak lebih je.. ::
:: aku kena gunting rambut dulu..sebab kang bawah2 rambut aku tu masih ada inai dulu..so color mmg susah nak masuk..so kasi potongggg... masa snap ni malu2 je..aku x pandang camera..perempuan tu lak yg pandang..haha ::
:: noy pun pilih2 color ::
:: start color.. ::

:: dia orang dah siap color semua... aku baru nak start ::
:: lama bebenor..time ni dorang color roots je..sebab dah tubuh tu kan..so that nanti..color sekata la..ooooo..selama ni aku color je semua sekali gus..patut la..belah atas terang lebih..mcm tumpuk2 tahi unta.. pasang benda tu panas la..berpeluh2 aku..x suka betul.. ;p ::
:: yeay..siap color semua..tggu pun berjangguit jugak ::
:: rambut2 aku yg dipotong..tsk.tsk..belah satu lg pun penuh ngan rambut ::
:: suka lampu bola2 tu..so snappy2 ::
:: noy tgh basuh rambut..gila sangap ok..so snap la apa yg boleh ;p ::
:: time highlite pulak..dua org gigih meng-highlite rambut ku..sukeee ::
:: noy dah rupa zombie kg pisang dah ni..ni dia cakap..bukan aku ye ::
:: ok motif buat rambut aku mcm ni?? siap terjungkit atas..mcm nak carik radio transmission pulak.. ::
:: rambut dorang xde lak jungkit2 tu..adakah kerana aku istimewa ?? ::
:: aku blow curl..suka..suka.. ::
:: kak siti dah siap..muka teruja betul..noy baru nak start blow..itu pun dia suruh stop awal..ikutkan dia nak highlite tu putih..tp tgk kita orang dah siap..dia stop terus..tah apa2 ::
:: baru lepas blow..so nice meh..me love it..tp ni belum siap.. ::

pic dah siap semua lain entry ok..
settle semua around 3pm..gila lama..boleh thn kematu bontot ni hah..
owh coz semua ni ialah RM 212...murah kan..
bg aku murah la..dulu aku color biasa je..rm200 ok..
dah la..x reti color..siap atas je terang la..
ok ni list cost dia..

color - RM 160
highlight - RM 30
cut - RM 22

ok start dpd sekarang..
if aku beli apa2 ke..
makan mana2 ke..
aku tulis harga ok..
ni noy suruh..bukan nak berlagak yea..
sebagai guide..mana tau ada yg teringin ke..
so boleh la korang budget harga ok..

ok tu je..ta-ta..

28 Comments:

Tny said... [Reply to Comments]

Hahaha :))
Kelakar je.. zombie kpg pisang laa.. antena radio lah sumanya ada!! =p

Waaahh.. result cantek.. feeling latina lah ni.. sesuai ngn jiwa ko Peeja =)

~BEE~ said... [Reply to Comments]

Peeja...cantik la rambut baru u...so nice...berkenan la...curl2 tu cantik betul...

Anonymous said... [Reply to Comments]

Chantek, Aku suka! [macamlah kau kesah aku suka ke tak kan haha]

-chics-

aku malas nak sign up, tatau apsal firefox ni cam babi sket

Anonymous said... [Reply to Comments]

peej, nampak lain sangat...
nampak fresh laa..
err, peej...
aritu masa threading kening apa nama kedainya?
~suri~

sHwEeT ByAtcH said... [Reply to Comments]

ehh kak peej..
mcm ade satu pic k.peej yg makeover dlu.. klu xsilap la..

me very da loike2

along said... [Reply to Comments]

layaaaaaann, jawab lak pasal threading haha.

cun lah kamu, peej!
feeling feeling wat camtuh gak bleh tak?

kekdahnya along neh pakai tudung yo, hee.

Mrs.FHM said... [Reply to Comments]

wah fresh look....
membuatkan aku rasa nak potong rambot lak..ish srabut2...

shasha said... [Reply to Comments]

owwhhh..kaler tu cantik..nampak muka kamu fresh...teringin nak kaler..tapi ada org tu tak kasi...haihh~

Anonymous. said... [Reply to Comments]

Yang pic Noy ala zombi kampung pisang tu kan, oh my God memang tersangat la zombi kampung pisangnya haha ;p

Anyway, u look good with the new hair-do, especially gambar yang last tu, ala-ala artis pun ada gak hihi.

chics said... [Reply to Comments]

Chantek. Aku suka [macamlah kau kesah aku suke ke tak kan hehe]

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ohha result yg lawa! x] tp pergi saloon mmg makan masa kn. wonder camnekah artis2 semua nk bersiap2 utk konsert ke, malam anugerah ke.. lagi kematu bont*t agaknya. haha

bb7ady said... [Reply to Comments]

hai. saye ade bace blog kamu.....kadang2. hehe. slalunye jenguk utk tgk gmba2 aje. ;)

nway klakar lah gmba yg rambut kamu terjungkit atas tu. hik hik.

BudDybadyriah said... [Reply to Comments]

ok..hahahaha!!
time bace blog ni tgh xde mood..
tp tgk je gmbr kak peej tu n yg laen, trus tgelak..
lawak :)) mood pn dh ok.
but chantek curl tu.i love it!

arryyusuf said... [Reply to Comments]

fuyooo....tranformasi habes2san...huhu..eh,mcm AF7 lak..

btw...cantek tu rmbt gulung2..npk laen bangat...

AMY SENSEI said... [Reply to Comments]

CHANTIK LAA...NAK GAK SINI MAHAI LA, BTW PEEJ, I NAK LINK U GAK..RELEASE SKET TENSION READING NOY AND YR BLOG. PEACE FROM JAPAN!

Iekan78 said... [Reply to Comments]

beb,
aku pon nk gi la saloon tu.
aku nk straightkan rambut jer....
agak2 mahal tak utk rambutku yg dh cecah paras ketiak nih???

~salwaredzuan~ said... [Reply to Comments]

cun meh..i loike...nmpk cam lain gilaa tp cun...ni yg buat aku teruja nih peej

syaza. said... [Reply to Comments]

nice nice.:)
i likke ur hairrrrr.
nak color gak but tak berani. HAHAA

Ceera said... [Reply to Comments]

tak sabar plak nak tengok rambut yang dah siap ko ngan noy..

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

oh, sungguh fresh! i like :D

Zuraida said... [Reply to Comments]

i heard from tina u colored ur hair....the cut and color is nice, i like!!!!

darling8tabby said... [Reply to Comments]

cantikla..puas hati tul..kat melawati ni banyak yg hampeh la..sakit hati je kadang..melainkan beutirium *tapi dah tukar nama* ...tapi manjang penuh ;'(

ai said... [Reply to Comments]

Keh keh..chomel oo ade arial (betol ke aku eja ni?) kat atas pala kau. Aku rasa budak yg buat rambut kau tu geram ngan kau kot peej. Dia buat kau cam teletubies tu..ngeh ngeh.. tp mmg nampak class le bila siap tu. gulong2 lagik..

swit@kon said... [Reply to Comments]

nice locks babe..serius cunz!!

nasaoji said... [Reply to Comments]

ko blow curl rambut..chhntek.muker matured jer..acewahh...(nak kte muker ko b4 ni cam budak ker?..heheh...)

kler musti lg lmer dr highlight kan?..pernah highlight...lmesss je rase...paneh buntut...;p

peej said... [Reply to Comments]

tny - tu la..sebab aku rasa muka aku x seswai la rebonding..lg melekat n bulat..plus latina ni sexy2 sikit.. ;p


bee - curl2 lg lawa..sebab mcm volume sikit..haha


chics - haruslah kisah..kembang2 buntuit ni kau pun suka..


suri - x silap lavinas kot..cuba check kat entry tu bahagian comment..kak darling ada sebut..


sweet byatch - yg mana eyh??x ingat la..


along - x semestinya pakai tudung xleh buat rambut lawa2..kalau dah kawin utk suami..tukar2 la..baru la mlm2 ala2 latina style..miahahahah


mrs fhm - seronok..sekali sekala kebek2 ni kan..syok lak..so sila la potong yea..baru tgk muka lain sedikit.. ;p


shasha - kita suka ikut cakap orang kan..keji tau..dorg tu nak kita comot aje kan..keji..


anononymous - gila apa kau tiba2 artis..tp mcm sesuai nak pergi wedding or dinner kan..me loike..


chics - tiba2 kau komen 2 kali kan..tiba2 boleh log in ke acc kau?? ;p

peej said... [Reply to Comments]

wani - mmg la kamatu..tp bila tgk hasil tu..suka betul..dah la kita duduk je..org buatkan semua..


bb7ady - owh hi..sama mcm noy la..pemalas baca..suka tgk gambar je..xpe..apa2 pun boleh..nway..welcome on board..


buddy - seronok kau gelak2 yea..xpe..janji menceriakan hari anda..


arryyuuf - tau xpe..over betul kan..


amy sensei - hello..welcome..xpe..balik malaysia ni..pergi la salon puas2 ok..


iekan78 - x sure pulak..sebab x pernah lak rebonding ke apa..dia ikut kepanjangan rambut la..tp still area tu murah la dpd lain2..sebab area tu berderet2 salon..so semua nak promosi je... ;p


salwa - e eh..kau lak teruja..haha..


syaza - mengapakah x berani??tp kalau selesa rambut hitam..xyah la color..color ni maintenance tggi la..bila dah start tumbuh nanti buruks je.. ;p


ceera - sabar separuh dpd iman..


liza - haha..me loike toooo..

peej said... [Reply to Comments]

zuraida - betul2 punya lepas geram ni.. ;p


darling8tabby - try area tu kak..macam2 salon ada..pilih je mana suka..puas hati n x cekik darah sangat..


ai - haha..teletubbies kau kata..gilo..tu la pasal..aku sorang je..aku pun suka..lain la sikit..balik2 rupa itu je kan..


swit@kon - thanks babe.. :D


nasaoji - wah..selama ni muka budak2??teruja nye aku dgr..selalu org cakap muka aku ni muka mak budak ada la..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...