Instagram : @peejburhan

dunhill yang ngeri~

kan sekarang kotak rokok dorang letak segala gambar2 ngeri tu..
keji gila weyh..nyampah aku..
tapi aku x pernah dapat...sebab noy selalu belikan kat duty free..xde gambar2 ngeri tu..
n aku x pernah pulak tgk pic2 lain..selalu aku tgk kat kotak rokok orang yg biasa2 aje..
jenis yang gambar baby tu kan..

sekali kali ni noy beli dah siap ada gambar ok..
kat kotak katon tu mmg la gambar baby..konon x ngeri la..
sekali dalan tu satu pakej penuh noy..huarghhhhhhhhh..
ngeri...ngeriii..x sukaaa...
ni salah satunya..

:: wtf la...kesboll sungguh ::

so aku x sanggup tiap kali nak kena hadap benda tu..
so aku kasi sedap mata memandang..so tukar dalam ni..haha..
lama dah ni..ada 10 thn kot..elok ke lagi..la la la..suke2..

:: thank u kotak..u made my day.. ::
boleh masuk sampai 18..ok la tu..
balance 2 je..2 batang tu kejap je habis..
so kepada sesiapa yg mengalami nasib yg sama..
sila la carik casing kotak rokok ke apa ye..

31 Comments:

darling8tabby said... [Reply to Comments]

baru akak nak cakap tengok kotak bole insaf...
tapi terus masuk casing tu..selamat la..heheh

nasaoji said... [Reply to Comments]

bos aku pun, aku ckp "dato tak tgk ke gambar kat kotak tu.." diyer reply aper..."cantik wat..u tak suke??"-smpai siap kc kotak tu kat aku...;p

shasha said... [Reply to Comments]

errrk...dorang letak kat kotak tu utk kesedaran peej...heheheheh...pasni casing rokok sure laku habis la ek...huhuhu

Syebi Burn said... [Reply to Comments]

hehehee..aku pun slalu tgk menda tu kat rokok bf aku...
seram okie...siap ada gamba baby la apelaaa....
harus aku belikan casing mcm ko utk dia....hehehhee...

KK said... [Reply to Comments]

aku pon penah pakai casing gitu tp pas 2-3 hari rokok masuk angin lah.. sib baik aku jenis cermat, tak komot2 kan kertas dlm kotak so aku load balik kotak 14 yg takde gambar2 yg mengerikan tu..

ngeri2 tu mmg ngeri tp apesal susah nau nak insap? sape nak jwb?? tegar sungguh la perokok2 nih!

Deqna said... [Reply to Comments]

yelah pasni permintaan terhadap casing rokok harus meningkat.. Ini bermakna gambar kat kotak tersebut tidak memberi kesan kepada pengguna..

dah cam 999 lah plak

Mrs.R @ Emi said... [Reply to Comments]

eeee..ngeri..nk cek kotak rokok laki aku aa lps nih..ada xgambo sebegitu rupe..

Ceera said... [Reply to Comments]

hahahahaha
tak berkesan jugak la seruan kerajaan nie..

makin laku la jualan kotak2 rokok nie.. =P

miDguRL said... [Reply to Comments]

1 idea yg bgs nie hehehe

opsss tumpang lalu ;)

Cikpid said... [Reply to Comments]

Aku ingat laki aku nk insap isap rokok lps tgk gmbr2 tu..mana tau die siap nk beli casing gak cam ko..die kata ngeri tp nk isap lagi..hahahha..ade org tuh siap die conteng ngan marker okeh gmbr tu..bg x rs ngeri sgt nk isap rkk..kehkehkeh

SJ said... [Reply to Comments]

hahahah... tak berkesan ah usaha mereka nak menyedarkan u.

kikikihhh.. you're smarter than them.


hahahahah

Zuraida said... [Reply to Comments]

hahahahaha....

patut la my sister pun carry casing sekarang ni. agaknya dia pun naik ngeri macam you!

*smile*

aku sudah lama tak beli kotak rokok,so rasa kurang guilty.hehehehe.

Dda Ly said... [Reply to Comments]

hihih bijak sungguh mengatasi masalah..:P

arpeggios said... [Reply to Comments]

konon nak bagi insaf tapi orang yang bagi idea tu ntah-ntah dia yang berasap lebih

arpeggios said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

laki aku takde perasaan jer dengan gambar tu semua. lagi ligat merokok ade. hehe.

nenekrock said... [Reply to Comments]

kakkk peej bentilaa
sian kat body akk
nanti nak kawankan x lama lg
kan apa sayangkan akak je
=(

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

hahahahahahahahahaha! aku speechless.. hahahahahahaha!

monamie said... [Reply to Comments]

huhu..abeh la lepas ni hubby i plak ikut mcm u.. boh dalam casing!! hihihi .. haritu dia pon dh mcm ngeri! harus takmo bg dia baca blog u (untuk entry ni ja laaa) ;D peace! heeeee

aleena said... [Reply to Comments]

hahaha..
len kali biar satu kotak tue adw gambo lak..
ngeee:P

Anonymous said... [Reply to Comments]

selalunye org pompuan merokok nak maintain kurus atau nak kurangkan berat badan...so ko rasa betul tak andaian tu? muahhahhahhahahaha

illa said... [Reply to Comments]

hmm i got many calls bout this, some negative n positive..
im happy to help anyone to quit smoking.. so pls do call tht my number..
n for ur info my dear peeja im ur silent reader n i like ur blog more than any other blogs in this malaysia..
n do love u so hopefully u cn take care of urself cos u r such a sweet gal ..

~cheers~

peej said... [Reply to Comments]

darling- akan diusahakan bab insaf tu yea..


nasaoji - betul hati kering tu..aku x sanggup tgk..


shasha - iye..tau..tp kena la pandai2 adjust..


syebi - supaya xde la kena ngadap je kotak tu kan..x sanggup..


kk - yang kau simpan rokok tu sampai 2-3 hari apesal nok..aku punya sehari sudah licin..so xde masalah masuk angin disitu..


deqna - macam2 ade kat luar tu..beli je..sebelum ni x laku..lepas ni laku la kot..


mrs. r - ada kot..depends rokok apa dia beli..ada rokok yg xde..


ceera - dorang kena work harder..


midgurl - haha..betul betul..


cikpid - mcm2 la..ada yg letak kertas la..ikut keselesaan diri..

peej said... [Reply to Comments]

sj - smarter tu tidak la..tp sendiri nak sedap mata memandang..kena la pikir jauh sikit..


zue - hhaa..tu la..bagus..nasib ada casing dah..kalau x jadi kerja jugak nak beli2 la apa la..


dda ly - harusss..


arpeggios - tu la..selalunya mcm tu la kan..


beautiful disaster - lelaki mmg mcm tu..aku tgk abg2 aku pun ok je..dah kebal kot..haha


nenekrock - sampai masa nanti berhenti la..jgn risau..


liza - hhaha..ke kau dapat idea??


monamie - selalu susah la nak berhenti mcm tu je..ade orang..dah berhenti lama..last2..hisap balik..so utk tidak ngeri sama..bg je la pakai casing..


aleena - sama la..rokok ni belah belakang half kotak kot..x boleh la 1 kotak..tang mana nak tulis brand tu..


anonymous - itu myth tu..kau ni kurang membaca..tp kalau betul pun..aku rasa kau xyah tanya soalan tu..sah2 badan aku besar almari 3 pintu nok..xda makna nak maintain2..maintain gemuk ada la..haha..mungkin kalau x isap aku lg gemuk..itu kita x tau..nanti kalau aku stop..kita tgk sama2 ye..


illa - thank u for ur concern..appreciate it..tp am happy as it is..someday..akan jugak quit..so jgn di risau ye..

Qaseh Qasturi said... [Reply to Comments]

en laki akk...berani amik gamabr kaki jerr...gamabr lain dia ngeri....

Nora Maney said... [Reply to Comments]

hehehehehe..mlm tadi pun baru i temankan bf g blikan casing tuk tmpt rokok tuh..die pun takut nak tgk pic tuh..ish2..ingtkan da tak nak merokok..hehehe..tp tak tau la plak kalo leh msuk angin kan..rokok leh masuk angin ker??

Musliha said... [Reply to Comments]

eeeeeeee.. ngeri ok..

peej said... [Reply to Comments]

qaseh - gambar kaki tu ngeri jugak..rasanya gambar baby paling ok kot..huhu..


nora - boleh..akan rasa sengal la rokok tu..kira macam isap kertas..tarik2..tp x sampai2..ish susah nak terang..tp yg pasti x sedap la if rokok sengal..


musliha - huhu..ngeri..tp x insap2..

Syima Syaz said... [Reply to Comments]

salam
hahaha...
bf saya punya tempat letak rokok tuh 2 in 1.tempat letak rokok+lighter.saya ada buat entry..bijak kan??

Anonymous said... [Reply to Comments]

berhentila awak

kami semua sayang awak..


slow 2 yer

peej said... [Reply to Comments]

syima - oh dah tgk..i ada jugak mcm tu..tp mcm x puas..


anon - thanks for ur concern..akan di usahakan..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...