Instagram : @peejburhan

blogger dan ragamnya~

ok asyik2 entry daily journal je kan..kali ni nak tukar sikit..
topik yang sekian lama terpendam kat hati..
ok tipu la..sekian lama..x lama sebenarnye..
aku perasan sejak sebulan dua ni je..saje poyo lebih..

aku ni jarang nak blog hop ni..
sebab tu aku kurang sikit tau blogger2 ni..
sebab aku balik2 pusing tempat sama je..
sampai la sejak 2-3 menjak ni..
aku ada la menyinggah ke beberapa blog lelaki..
kira blogger lelaki la..
seronok jugak la..mostly mesti selamba je..
tp ada jugak yang merepek n pelik2..

x kisah la macam mana pun blog tu..
korang perasan x..komen mesti akan berpuluh2..sampai ratus pun ada..
tu xpe la..sebab maybe entry dia menarik..
ada pulak aku tgk..baru je jadi bloggerx sampai sebulan ke apa..follower berpusu2..
muka elok je tersusun semua perempuan..
pun xpe lagi..ye la..handsome mungkin..
biasa la..perempuan..handsome sikit..harus la terus terkinja2 lebih2..
macam Af ke Oiam ke...selalu perempuan yang rajin sms ni semua..
lelaki xde makna nak sms semangat2 ni..
kalau ada pun..saje je la main2..ade la dia sms sekali 2..

ok habis cerita itu..
aku pun kalau teruja,.baca gak la komen2..
pastu aku tgk..aik..muka2 yang sama je datang blog aku..
tapi mengapakah di blog aku menyepi..
di blog jejaka2..mereka riuh ...pelik..

ok aku bukan bising sebab komen ke apa..
itu hak individu..sebab bak kata orang ramai..
kadang2 x tau nak komen apa..
ok aku paham..aku pun kadang2 ada masalah x tau nak komen apa.. ;p
tp mengapakah kat blog jejaka2..mereka akan komen..??
walaupun kadang2 aku tgk xde motif je komen itu..hmmmm..

ok satu lagi..aku ni pemalash lipash..
korang pun ada yg dah lama baca blog aku..korang tau la..
so aku akan blog apa yang aku suka..ikut keselesaan aku..
walau bagaimanapun..selalunya akan akan entertain jugak la if la ada orang suruh blog pasal ni ke..pasal tu ke..eventho ada certain mcm berat je aku nak cerita..
aku buat jugak.sebab aku xnak orang kecik hati ke apa..

tapi jangan la sampai ke tahap pijak kepala aku..
suruh aku itu ini..
contoh..

-kau cerita la pasal basikal ni..aku nak kau cerita la pasal basikal...
- aku x suka kau letak lagu kat page kau..mengganggu...kalau nak letak pun..letak lagu lain..
- aku nak kau buatkan aku iklan ni..tolong la..

ok mcm ni..aku mmg suka cerita...
kalau aku rasa nak cerita..aku cerita..
contoh basikal..kalau aku nak cerita..aku cerita..xyah suruh2..
aku tayang2 lagi..tp kalau aku cerita 10%..so maknanya..sampai tahap tu je la aku nak cerita..
jangan la korek2 melampau..
cuba kalau kau aku korek2 pusat kau..telinga ke..hidung ke...kau suka??
(motif tiba2 nak korek2 orang??isk..mesti busyuk.. ;p abaikannn..)
mesti kau x suka kan..
kalau kau suka tu..kau mmg pelik..
ataupun kau mesti ada kena mengena ngan mr.bulu korek..hahah(siapa tgk cerita mat gelap dolu2 mesti paham)

satu lagi pasal lagu..
eh suka aku la nak letak lagu apa..
kalau rasa2 rimas or x suka..sila la tekan pause..
xde payah punya..aku letak aku punya player selalu kat atas..
so x payah nak mencari ke apa..senang sahaja..
n aku selalu letak lagu ikut lagu apa aku tgh suka..
or tgk mood aku tgh mcm mana..so aku layan la..
xkan la nak letak lagu ikut mood korang lak..
siapa yang tgh melayan perasaan sekarang ni..
aku ke korang ni...

ok pasal iklan..
aku ni walaupun baik hati..(wah sempat puji diri)..tp agak2 la ye..
aku ni xde la nak buat charity saja2..
selalu yg aku tolong iklankan..ade budi bahasa..
dorang tau..so selalu dorang akan mintak tolong..n cakap..akan bg aku something..
fair n square la kan..sebab ingat orang x rimas ke tgk iklan kat sticky mode tu..
aku hanya x amik ganjaran kalau aku kenal n rapat ngan org tu..
so kira special case la..aku xde lahap sangat..semua nak ganjaran je kan.. ;p

satu lg..benda yg nak iklan pun biar berpada2 sikit..
sales blog aku ok lagi..masing2 punya citarasa kan..
tp kalau product2 ni aku xnak la..
sebab aku x guna..xkan aku nak iklan kan
lain la aku dah try dulu ke..so aku tau keberkesanannya ke apa..ok la kan..
atau ilan jenis promo yg berbentuk..' kalau u iklankan..i bg u jadi member'
xnak aku jadi member..xde faedah..
kalau member..dapat tgk wayang sekali seminggu ke..seumur hidup ke..wahh..overnye.. ;p
makan seminggu sekali ..ok la jugak..
ni kau letak aku jd member kat situ..nak buat apa nok..

hishhh..cukup2 la ye..
terlebih luahan perasaan pulak aku ni..
oh ye..aku ni kan xde moderate komen..
so konsepnya..sesiapa boleh komen..
walaupun anonymous...xpe..aku bukan blogger yg nak menerima kata2 manis..
kalau ala2...keji je aku delete..xde nye...
korang pun ada hak nak komen..
cuma kalau komen kau tu berlebih2..aku cadangkan..buat blog sendiri..lagi puas hati..
apa jadah pulak kau nak buat pertandingan karangan kat kotak komen pulak kan..

walaupun kadang2 komen menyakitkan hati..
ye aku mengaku itu..walupun aku berbadan besar..tp hati very the mak limah ok..
tp aku akan amik dr sudut positif jugak..
tp ingat..nak kutuk ke..apa ke..sila la tujukan kat aku je..
sila jangan nak babitkan orang2 yg xde kena mengena..
kalau korang nak komen jugak..apa aku boleh buat kan..
kata anonymous..tp kalau ada hati terluka ngan kata2 keji itu semua..
aku sumpah..kemaluan kau kena urung semut x henti2..muahahahah..

p/s : harap maaf ..mood adalah keji n bermulut puaka di malam jumaat..maklumlah..orang xde laki..lain la tijah.."tijah..malam2 jumaat ni buat apa tu?"..miahahha..tetibe tijah..
tersedak kau dimalam hari nok..

38 Comments:

Che Sue said... [Reply to Comments]

hik hik hik..mama bosan dah bosan ka mlm2 jumaat ni? panjaaaang mukadimahnyer..takpe..takpe..meh men kuiz bengong kat fesbuk ek!

sd said... [Reply to Comments]

OMG.
*tembak diri sendiri*

i've emailed you mintak tukar lagu kak beyonce to auntie christina.
OMG OMG.

one word: sorry

Anonymous said... [Reply to Comments]

peej..i agree 100% wit you..love your blog.

n Z r A said... [Reply to Comments]

*goooooo peeej!!*

yg pemalash lipash letak comment walau diblog lelaki hensem pun,
nzra

Diva PariTs said... [Reply to Comments]

baiklah, lepas ni aku tema 'maal hijrah' sahaja nok..

(nyah, aku tgh imagine tangan ko gaya2 'karam singh walia' sambil caruts ni. MATIKERMAKKKKK) BWAHAHHA

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

aku setuju 100%.

Anonymous said... [Reply to Comments]

aku pun nak sokong gak....apa2 peej...stay the way u are.......
-watie

Tijah said... [Reply to Comments]

aku sumpah..kemaluan kau kena urung semut x henti2..muahahahah..
___________

walu pun diujung perenggan ko sempat cerca mak, tapi mak adalah takot nak balas blk. takottttt wooo...takot kemaluan diurong semut.

wakakakaka...keji kau pijaaa!!!

ms ct said... [Reply to Comments]

salam..
hai peej...saya setuju....by the way..lagu britney baru love me hate me..dah dengar...dengar lagu tu teringat kat blog peej...

yuyee cap limau said... [Reply to Comments]

kak jah..peeja xberapa nk keji lagi tu..wakakaka..kak jah mmg ptt dikeji..gurau je kak im corryy

Anonymous said... [Reply to Comments]

peej

aku lebih suke blog prmpn.
got lots of info psl foods..mkn..fesyan..
better rite :)

& aku suke blog sempoi ko ni..hikhik.. :)

-nurul-

Hazzel said... [Reply to Comments]

memang tak paham dengan orang yang suka suki request nak itu-ini kat blog orang lain.

dah mcm penglipur lara! :D

just stick to ur own style peej! go-peej-go!!

shasha said... [Reply to Comments]

errkk...aku baca blog lelaki pun cuma satu je...yg 13may tu..blog lelaki lain aku rasa cam poyo je..sebab tgk dari gambar2 yg dorang amik..hahahahah...lantak la kan..tu dorang punya suka..so kalo aku tak baca blog tu..takde la aku baca..habis citer..takde keje aku nak komen2 kutuk2 kat comment box dorang tu...

BeN`z said... [Reply to Comments]

hahaha! ado ke blogger lelaki ensem peej? apsal aku xtau? *wondering* muahahhahaaa..ala, letak je la lagu ape. dah blog sendiri suka suki la kn nk tepek ape pun.kot bising, tekan pause..kate ko ngulat lam opis. harusla silent2 gitu.. [aku xpe,opis leh bising2]
tags eat out ngn mighty pet fave aku tau peej. =P

Cikpid said... [Reply to Comments]

wah..nsb baik aku x terasa lgsg dgn entry ni sbb hahahhaha..
1.aku x g blog lelaki ensem n komen kat sana..aku selalu komen kat ko jek..hahahha
2. aku x suh ko citer psl beskal
3. aku x suh ko tkr lagu
4.aku x suh ko watkan iklan..
hahahhah..jadi aku dgn seronok tanpa terasa kene tembak di kepala..sekian..kalo bab2 tukar lagu tu..aku rase melampau permintaan camtu..blog ko, suke ati kolaa nk ltk lagu ape pon..yg dtg jenguk tu..pndai2 ko laa nk dgr ke tak..

Nora Maney said... [Reply to Comments]

hehehehehe..macam2 ragam orang..blog u femes sangat..tu la pasal..:)

atty's said... [Reply to Comments]

kty lak..mana blog besh kty masuk..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

biasa la dek, bukan senang nak please orang kan..but then it's our blog... so ikut selera kita la kan..hehe

~ mizzAmy ~ said... [Reply to Comments]

~ perenggan yg akhir tuh sangat tak leh blah. so, tak terasa maka tak kena hurung semut la. hahahaha... ~

SJ said... [Reply to Comments]

ah.. nampaknya u ni macam artis.

tu yang banyak orang request itu ini. pastu kan kalau orang jumpa artis, segan nak tegur. so macam masuk blog u, segan nak comment.

*kaulah blogger artis pujaan ramai* ;)

F A R Y N said... [Reply to Comments]

aku suka blog ko sbb byk makanan...
hahahahaa....


weih aku kelaparan...hohohohoh

Second Sanctuary said... [Reply to Comments]

Eh, aku pon perasan baru baru ni (chey padahal baru pagi tadi blog hop) pegi ke blog lelaki-lelaki,banyak je comments and followers.

Kalau aku menyamar jadi lelaki boleh tak? Aku pon nak femes gak...:(

Tpkan Peej, blasah je lah kau nak letak lagu apa, kau nak tulis pasal apa.

jyss said... [Reply to Comments]

hahahha aku suka yg p/s tuh :)

Musliha said... [Reply to Comments]

hahaha.. mus ketawa dulu..
berjela entry pagi ni..
mus xde rasa apa.. but it's true..
lumrah la peej..

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

standardla tu noks.. haha
normal bile perempuan tertarik kat lelaki :P
tp setakat ni blogger lelaki yg gigih kite bace adelah tunang sendiri..
tak sume tau masuk blogger lelaki nk komen berpuluh2 tu.. kdg2 dorg bace je..

ai said... [Reply to Comments]

aku komen, aku romen, aku komen, aku romen, aku komen, aku romen, aku komen, aku romen, aku komen, aku romen.. DAH!!! :P ailebiu bambam vougeh!

Mya said... [Reply to Comments]

aku baca je blog ko ni peeja. tp tu la, kdg2 taktau nk komen apa.. :-/

hOtMaMa said... [Reply to Comments]

aiyoo.. adakah mak termasuk dlm cercaan tersebut?? tak kan peej sbb mak tak der komen kat blog jantan2 genteng..hikhik.. mmg arr mak selalu baca blog hang.. tp tak tinggal komen jerk... tak sempat noks! blog mak pun sejak dua menjak nih jerk sempat nak update... kalau tak dah ala2 dan sawang dah!

Nazihah Adli said... [Reply to Comments]

hehehe. ur funny. take care ~

ShirVen said... [Reply to Comments]

aku sumpah..kemaluan kau kena urung semut x henti2..muahahahah..
--ni aku suke aku suke. padan muker sesapa yang kena sumpahan tu -- :D

peej said... [Reply to Comments]

che sue - x suke aku..tiba dia cakap fesyen ikon aku karam sigh walia..cilakak ok..


sd - hahha..xdak..xdak..aku bg umum..sebab bukan sorang dua aje..so sapa makan cili dia terasa pedasnya..hihih..jom main tembak2..


anonymous - 100% yeah..wah..very the sehati sejiwa..


nzra - huhuhu..panjang betul go kau..


diva parits - baikk..sempat kau carutskan aku kan..kata nak konsep maal hijrah..bg semut urung baru tau..miahahahaa...


beautiful disaster - ye..ye..mari setuju beramai2..


watie - iye lah..xkan tiba2 aku hendak menjadi orang lain pulak..kegilaan apakah itu. ;p


tijah - baik mak bg semut je nok..kalau mak bg kerengga..lg takut ok..tp kalau lelaki ok la kot..hukhuk *tgh membayangkan bengkak digigit kerengga..miahaha *


ms ct - ada ke??x tau pulak..dulu ada la..lady soveriegn..iyh mcm mana eja ni..xpe..nanti akan ku dengar..


yuyee - kan kan..kak tijah kita tu lagi keji kan..hahatiba2..


nurul - owh thank u..*mata kelip2* blog lelaki best sebab dorang kelakar n direct..xde coverline..

peej said... [Reply to Comments]

hazzel - ada ok ade..layankan aje..kadang2..x terlayan..isk keji aku ni..


shasha - betul2..aku x paham orang nak kutuk2 ni..dah la pakai anon..kalau ye nak kutuk..kutuk sesama sendiri je la..haha...


ben'z - ada la sikit2..sedap jugak mata memandang..kan..aku suka lagu..so suka aku la nak letak lagu kan..
oh kau suka itu yea..nanti aku letak2 banyak2 lg ok.. ;p


cikpid - sebab konsepnya siapa makan cili dia terasa pedas gitu..huhuhu..


nora maney - xde nye..banyak lg yg famous di luar sana..saya ini biasa2 sahaja..


atty's - kty tu apa weyh?? xpe..janji kira blog aku salah satu yg suka masuk..eyh betul ke tafsiran aku ni??


darling - tu la..kita asyik try our best to please people..tp tang kita..dirobek2 je hati ni..wah ayat..


mizzamy - huhuhu..ye ke..anda yakin??ke anda salah seorang..haha keji nak paksa2 orang kena urung semut.. ;p


sj - a ah yea..x terpikir ke arah tu..tp x kot artis..selekeh adalah blog aku ni..kadang2 tertanya2 jugak..aku ni x mesra alam ke sebab tu orang mcm xnak berkomunikasi ke apa..sekarang aku gigih try communicate..walupun lambat la kan..janji ado..


faryn - sebeb tuan blog suka makan..ho ho ho..

peej said... [Reply to Comments]

2nd sanctuary - kan kan..perasan kan..so marilah kita menjadi lelaki..haha tiba2..


jyss - aku pun suka.. ;p


musliha - tu la kan..adat kot blogging ni..cuma wonder je..


si gediks - tu la..tp mostly la..aku x kata semua..kebanyakkan nya..


ai - bawak2 bertenang sikit..awak tu baru baik sakit..jgn romen2 sgt..wah tiba2..ish ish..apa ni..x baik tau ajar aku benda2 mcm ni *sambil buat muka innocent*


mya - xpe...xde marah pun.. ;p


hotmama - i miss u bebeh..lama kau menghilang nok..blog kau bukan sawang je nok..silap2..x lama lagi jadi medan mat pit layan nok..kira ala2 rumah tinggal gitu..*lariksssssss*


nazihah adli - tang mana yg funny tu..apa2 pun thank u..


shirven - yaaa..mari kita lihat..siapa yg kena..haha

eL said... [Reply to Comments]

bagus gak kalo kekadang ko tulis cam gini pija. bleh tau gak ape perasaan2 luahan2 hati ko selain dr ko blog hepi kan org. tiap kali baca apa ko blog kan mesti nak gelak je.

tapi kali cam siyes plak. tapiii tak bleh blah tang kemaluan dihurunggg semuat. sedap garu tuuuu haha

tapi nok.. standard la kot ade kaum pompan suka pegi blog lelaki komen panjang berjela. nak2 plak laki tu ensem. aku tatau kebaikan utk dia. mebi dia rasa bleh dpt pancing laki tu wat stok bf kott.. alaa 'perhatian' tu yang penting kot

eL said... [Reply to Comments]

aku rasa ayat aku tak habis. aku suka gak gi blog lelaki2 yang aku rasa dorang tu blogger 'berkualiti'.

macam baca blog ko la. bleh wat gelak2. tp selalanya tatau gak nak komen apa. haha. kira simpan dalam hati pong bleh la kan

Anonymous said... [Reply to Comments]

blog anda famous ni mesti ramai gak lelaki yg tingalkan komen....

peej said... [Reply to Comments]

el - mmg la..asyik pendam je..kadang2 kena jugak amarah kan..tp aku selalu xde la marah2 x tentu pasal..masih lapik2 ni..heheh..


anon - xdo maknonyo..aku bukan la blogger cantik yg lelaki nak kerumun2..semut suka la kot kerumun2..haha..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

kite singgah lmbt sbb bz sket minggu ni. ahax. normal tu kalau girls komen kat page org2 hensem, motifnya adalah to get noticed walaupun komen tu xde point or xrelevan dgn topik :DD

psl org komen2 ko taruk lagu semua tu, think it's ur rights. diorg xde rights nk suh ko buat itu ini di blog ko sendiri. sekian. noktah.

:P

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...