Instagram : @peejburhan

blog anak beranak..~

kan entry birthday papa tu..
tgh kegigihan mama membaca blog orang..
banyak gila ok blog dia baca..
yg x pernah aku dengar je semua..

so sebab dia macam dah suka je blog ni..
aku ingat nak buat segmen bersama mama..
i mean kat blog aku la..
sebab ngan mama ni macam2 aku share..
so i learned a lot from her..
salah satu sebab yg buatkan aku kuat ..eventho baru break ke apa..

mama pun ok je..
sekali semalam..tah angin apa dia dapat..
dia kata dia nak ada blog sendiri...
dia mula dahh..
naik syeikh lak makcik sorang ni..

tp aku x kisah la..
sebab ye la..all this years..dia kerja je..
24/7 kerja je la..so ni berapa bulan ni x kerja..
dok rumah je..of coz la dia buhsan kan..
plus aku ingat lagi..last 2 years..dia kata teringin nak buat novel la apa la..
tp x reti...so biarkan je mcm tu..

so kira ni je la yg termampu..
xpe..xde novel pun..blog pun jadi la ma ye...
so here it is..
presenting my mummy's blog.. *clap clap*


hahaha..mcm kelakar lak mak aku ni..
nak ber blog la pulawq..
xpe..layankan aje..
dah la nama xnak kalah kau..sikit punya glamour..miahahaha..
kalah nama aku nok.. ;p

tp mama xde la jadi blogger tegar sampai nak update banyak2 kot..
tgk mcm mana..
aku tgk tgh semangat lebih tu..
aku nak tido..dia depan laptop..
aku bgn tido..dia jugak depan laptop..
balik2 dia..balik2 dia..haha..
lepas ni berebut2 la pakai pc..ngehhh...
lepas ni kena beli laptop baru kot..
wahh..mcm kaya2 je kan..

ok la..so itu je nak cakap..
semoga bergumbira membaca blog me mummy..
ta-ta

32 Comments:

Syebi Burn said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
Syebi Burn said... [Reply to Comments]

comelnya mama ko peej...
okiee...harusla aku pegi baca, bagus2..ko ada blog yg glam ni, pastu noy pastu mama...
waaaaaa...impressed okie!!!

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

aku dah follow!!! yeaaaaaaaayyy

hehehhehe tp masih segan nak bersuara...
kalakar la peeja... mama guna marina monroe... keh keh keh... terus terbayang bayang wig ko buat untuk mama ko...

aku masih busy... till 10 days before need to submit this report... menaip sambil bercucuran air mathe.... waaaaaaaaaa sodeyh mak tau!!!
tp makan tetaaaaaaaaappppppppp
siap bakig baking lg... hahahhaha

aziezainal said... [Reply to Comments]

hehehe..

Mama kak peeja dah ada blog jugak..

Best nye...tapi bagus jugak for her to kill her time kan?


p/s: dah lama baca and link kan kak peeja nie..tapi tak penah tgl komen kat sini..so saya tglkan jejak lah...

=)

BeN`z said... [Reply to Comments]

hye aunty! sweet la korang sefamily.. :p

SJ said... [Reply to Comments]

welcome to the blogging world aunty!

hihihi.. keluarga ber-blog. niceee!

Anonymous. said... [Reply to Comments]

I support u, auntie!! Chaiyok chaiyokkk ;p

Caya la babe mama you celik IT ;)

Syafiqah Othman said... [Reply to Comments]

hahahaha..cool lah auntie!!

first time commenting. hehe :)

dah lame bace blog ni actually. seperti orang lain juge, saye rase blog ni best!

Diva PariTs said... [Reply to Comments]

nokkkk
jgn lupa suh mama ko join facebook okk! ble kita main sorority life sesame aunty!! hihihhi

F A R Y N said... [Reply to Comments]

bagus ar mak ko ada blog...
aku tak kasi ayah aku ada blog...
aku kan anak yg kejam...ahhahahaa

linn said... [Reply to Comments]

wahhh..mama peej dah ada blog nih. harus follow! hehe.

ai said... [Reply to Comments]

FUYOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!! Go Auntie Mama! Go!!

nieza said... [Reply to Comments]

wow... best ni.. will support ur momma peeja....

Tijah said... [Reply to Comments]

woiiiii!!!

asal x ckp awal2 marina monroe tu mak koooo! merasa aku terpanggey akak taw. maklum la sgt terharu berada dlm list gittew. nak la appreciate blk kan....hahhahah!

*aku dah gelak sampai gegar2 lemak dah nihhhh!!!!

Anonymous said... [Reply to Comments]

pija...i love your mum's blog..mcm blog u juge

peej said... [Reply to Comments]

syebi - apa yg impressed nya..biasa2 aje...tp xpe..harapnya akn bertambah2 glam..hakhakhak..


lilred - tu la..gedik betul..mak sapa la tu..nasib kau busy..kalau x meleleh je air liur aku tgk kau baking2 tu semua ok.


aziezainal - hi..tu la..biar la dia nak berblog..sebab mesti dia boring je..berpuluh thn kerja..sekarang dok rumah je..so sekarang ada la aktiviti sikit.. ;p


ben'z - aku la yg paling sweet tu *lariksss*


sj - thanks for the support *feeling ucapan terima award..haha*


anonymous - iyolah..katanya dia kerja kan..mmg ngadap pc je..cuma blogspot dia x pandai sgt lg la..sikit2 dia dah paham la..


syafiqah - thankss ;) welcome on board..


diva parits - 3-4 hari lepas dia nak ok..dia kata sebab dia nak tgk gambar anak2 kawan dia..huish..agak2 la kan..bahaya..bahaya..so aku ckp..jgn nak mengada.. ;p blog xpe..boleh..



faryn - kijam..aku x kisah kot..cuma aku risau je la..sebab dunia blogging ni kadang2 kejam kan..tp rasanya dia ok kot..so..semoga dia bergumbira la..


linn - tu la pasal..over kan..gedik sungguh..haha


ai - hohoho..kau x abis2 ngan auntie mama kau..


nieza - thanks.. ;D

peej said... [Reply to Comments]

tijah - tu xpe lg nok..masa dia nak balas tu..aku dok tepi..punya la teruja kau first komen..dah dia suka blog kau..terus masa reply tu dia pun nak bahasakan dirinya akak nok..terus aku membuat muka tapir..pastu dia coverline cakap..' dia yg panggil akak' *muka senyum simpul* pastu baru la reti2..nak tukar auntie..hiahiahah...
*gelak2 tetek gegar2* nak jugak tetek kan.. ;p


anon - like mother like dauther gitu..tp dia ejaan melayu lawak la..ayat pun skema je..fail sikit melayu dia..haha..tp ok la kan..kata org lama.. ;p

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

go mama, go!!

Nurul Izza said... [Reply to Comments]

peej,

suruh mama u update selalu eh. :)

farah said... [Reply to Comments]

peej, komen aku ni x related dgn entry...cuma nk ckp ni 1st time aku access blog kau sbb last month aku nk masuk kau private kan...tp aku tegar x buang pn blog kau dr list bookmark...ekekeke...arini sj try test kot2 dah blh :)

darling8tabby said... [Reply to Comments]

go mama..go mama! cayalah!

Cikpid said... [Reply to Comments]

gud news..hehehhe..akan bertmbh laa blog akan aku baca tiap2 ari..

Daily Dose Of My Ramblin' said... [Reply to Comments]

Good job! Keep up the spirit and maintain the positive motivation .. =)

Saje nk share tips.. ari tu ade tengok Oprah nye show.. pastu dier nye guest speaker for that day was Dr.Oz.. dier kasik tips nk kurus is to eat whole meal bread cicah ngan olive oil before your meal... I don't know sedap ke tak ghase nye but ramai yg dh try and they said it worked tremendously ... tak yah nk diet bagai..

tapi tak yah je buat kalau it doesn't sound good to u .. =)

~ mizzAmy ~ said... [Reply to Comments]

~ wah... ni nak kena g jengguk nih. ~

Daily Dose Of My Ramblin' said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
Daily Dose Of My Ramblin' said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
Daily Dose Of My Ramblin' said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
shasha said... [Reply to Comments]

cayalah mama peej...!!!

*clap clap!!!

peej said... [Reply to Comments]

liza - hoih..semangat betul..haha


nurul izza - Insyallah..dia bukan sihat sangat..so kasi slow2 la..xleh la gigih melampau ke apa..


farah - hye..kejap je aku privatekan tu..3 hari je dapat..lepas tu bukak aje..siap bookmark..terharu mak nok.. *kembang2 hidung*


darling - huhuhu..semangatnyer..


cikpid - tu la..kesian dia xde aktiviti nak buat hari2..so ada blog ni ada la benda mama nak buat kan..


ddomr - oh tau kot..kalau makan kat italian punya restoran selalu dorang bg tu ..sedap jugak la..dia bukan olive oil semata..ada letak2 lain..sedap jugak la..syok gak tu kan..nanti nak buat la..


mizzamy - sila..sila..


shasha - tu la..hrapnya gigih mc aku la..jgn jadi blogger hangat2 taik ayam mcm noy tu..*larikssssssssss*

Musliha said... [Reply to Comments]

congrats makcik.. clap.. clap..

nasaoji said... [Reply to Comments]

to mama peej;- go go chaiyok..kalahkan blog peej...hehehhehee....

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

wah ini namanya mama mengikut jejak langkah anaknya.. ahax. semoga success di dunia blogging yg penuh cabaran ini, auntie! *mencabarkah? ahax* :]

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...