Instagram : @peejburhan

berseri2..suke..suke~

hari ahad tu around 11am org tu datang pasang lampu n kipas..
datang sorang aje..bagus betul..selalu kan berdua aje..
tp kesian la..buat kerja sorang2 aje..
so papa rajin la bantu2..pass2..haha
dah la yg datang ni cina jambu..siap bergaya sakan..
siap rambut ala2..n pakai kemeja la..siap ade bluetooth kat telinga tu..over betul..ngeh..

:: memasang lampu ::
::dah siap satu..lawa..suke ::
::bukak sana punya lampu pulak... ::
::dah siap..tp x berseri je..kipas lama la katakan..kipas tu dpd mula2 masuk umah ni..1989..dah 20 thn ok..xde masalah..ok je..jenama national..barang dulu2 tahan lama kan..oh n kipas ni bukan kita org buang..simpan elok2..boleh dipakai..mungkin akan bg orang ::
:: ting..cea siap ade bunyi tu..konon..sekejapan dah bertukar kipas baru la..padahal..jenuh budak tu tukar..heheh..lawa kan..berseri2 u..sebab kipas tu warna lebih kurang mcm frama lampu tu..sukeeeeee ::
:: kipas ni..x la secanggih kipas rm1299 itu..tp kipas ni ada emergency light..kira kalau tripp je..terus la menyala..bagus kan..so xkan bergelap la mencari2 lilin ke..torch light ke.. oh sejak pakai kips ni..kami dah x pakai a/c..bagus kan..sebab angin dia kuat gila..sangat bagus..jimat betul..ye la..yg lama dulu 3 bilah je..yg ni kipas dia 5 bilah..sebab tu angin lebih kot::

:: pasang yg belah sana pulak..so sedondon la ::

makin berseri2 rumah ok..
org selalu kata seri pengantin la..seri bertunang la..
so kali ni..seri rumah pulak..
apa ingat umah x reti nak berseri2 ke..
huhuhu..wahh suke2..

23 Comments:

atty's said... [Reply to Comments]

memang cantek lampu tu..ingat nak pasang lampu camtu..dr tau lepas..tak pasang2

SJ said... [Reply to Comments]

cantik. cantik. ingatkan 7 je. rupanya 7 kali 2. memang stadium melawati ahh..

Anonymous said... [Reply to Comments]

wahh cantik nyer... mmg btul la matching lampu n kipas tu... kipas tu cantik... brand apa??? nak beli gak satu :) hehehe... seronok la nak dok umah bila tgk umah berseri.....

nasaoji said... [Reply to Comments]

a ah..brg lamer2 n ih, mmg berkualitinye tinggi bebeno ooo...hehehehe,....

puterikurekure said... [Reply to Comments]

clap, clap.

cantek la kipas tu. sejuk ek? nak carik kipas camtu gak ahhh...
hehehehe.

(tiru takpe eh?)

Ceera said... [Reply to Comments]

wooooooo

memang berseri2 terus umah ko..

baru perasa ada 5 bilah.. kipas umah aku ada bape bilah eh. tak pernah nak amik tau..

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

rugi tak ajak ah chong tu menari feng tau hari tu. oh! ah chong..i miss u alleady lor...

KK said... [Reply to Comments]

kalau buat plaster ceiling siap sure lagi berseri2 umah ko! :D

dyan . said... [Reply to Comments]

orang sekarang ni buat benda semua nak cepat siap dan murah jer..
orang dulu pentingkan kualiti sebab nak pastikan orang ramai nak beli barang dia.. tu yang jadi tahan tu kan..

tapi itu kipas canggih la..
siap ada emergency light lagi..
best2..
nanti tambah la seri2 lain pulak ek..
hehe..

shasha said... [Reply to Comments]

wahhh~~ ni bersemangat nak kenduri ni...tuh yg bertukar semua baru ek..

Anonymous. said... [Reply to Comments]

suka lampu simple-simple macam tu, nampak sangat young and modern ;p

haa bukan setakat berseri-seri je, siap young lagi tu huhu.

Leen AshBurn said... [Reply to Comments]

Er ni tiada kena mengena dengan entry kipas innew. Tapi memang tomyam kat Kak Mah tomyam (kat depan DBKL) tu best gila. Masam pekat semua cukup. Medan ikan bakar tu harap mahal je. Tak best sangat pun.

peej said... [Reply to Comments]

atty's - simple la design dia..x pening time nak basuh ke apa kan..


sj - tau xpe..maybe time tunang tu bukak 1 je kot..satu pun dah terang sepelusuk dunia..haha


anonymous - x sure pulak brand apa..xdak tulis lak kat kipas ni..tp yg pasti made in malaysia la..


nasaoji - kan..tv2 lama elok je boleh thn belas thn ke apa..yg baru2 ni..thn 2004 beli..dah ade prob sana sini..


kurekure - ok la..sejuk..xde masalah bangun sambil peluh2.. ;D


ceera - kalau kau punya yg baru tu jugak..x silap aku 4 bilah..


my spirit fingers - hahha..berani ke nyah..try la..


kk - ikutkan mmg mama nak buat..aku x bg..semua dia nak la..cat 1 rumah la apa la..aku x bg..sebab nanti kancah la..dia dah la x larat..nanti balik2..aku jugak yg kena sana sini..kosser ok..aku ckp kalau nak tgu thn depan..time nak buat wedding..ni baru tunang kot..kalau semua buat..time wedding dah xde benda baru.. ;p


dyan. - cukup2 la tu weyh..melampau2 mama n noy ni kalau di biarkan..ade je dorang mereka...kipas sebenarnye aku x bg beli..tp dia beli jugak..


shasha - tu la pasal..haha..


anonymous - iyo..walaupun rumah aku sangat la x konsep moden..huhu..


leen - ye ke??ish..harus try jugak nanti..xpe mahal kalau puas hati..ni mahal..tp tah apa2..

Musliha said... [Reply to Comments]

peej.. lawa la..
sedondon kipas ngan lampu..
moden look.. lawaaaaaa..

CT NORAMIZA said... [Reply to Comments]

cantek cantek, 2 thumbs up 4 u!

miss dinza said... [Reply to Comments]

peej berapa harga lampu ngan kipas tue?

miss dinza said... [Reply to Comments]

peej berapa harga lampu ngan kipas tue?

Cikpid said... [Reply to Comments]

Eh lawa laa...ni entry dh mcm citer ape yg eric leong tu?/casa impian eh?eh..ape haa??ilang ingatn aku..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

cantek meletop va va voom! seri segala seri dah ni..hehe

kHairie said... [Reply to Comments]

those lamps n fans..
-NOICE!
XD

syntheare said... [Reply to Comments]

Peeja, aku pun nak tanya bape harga lampu tu. Aku nak tiru gak hehehe...

Zuraida said... [Reply to Comments]

waaaa...
cantek cantek.
aku soka.
tak sabar nak tengok nanti noks!

peej said... [Reply to Comments]

musliha - sedondon je..suke..


ct noramiza - thank u..


miss dinza - kenapa??


cikpid - xde makna casa impian..tukar lampu n kipas sahaja..


darling8tabby - haurss..


khairie - thanks..


syntheare - hadoi..macam2 korang ni..kipas 1 = rm399..lampu campur buld 14 ketul..2 = rm880


zue - iya..iya..nanti tgk ye..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...