Instagram : @peejburhan

ayol & zeity's engagement~

akhirnya..baru la reti nak update pasal ni kan,..
aku ni mmg pemalas lebih..
kalau ada award..paling lembab n malas update..sila la bg aku ok.. ;p

ok sampai je sana..org dah start majlis..
aku sesat selatan katanya kan..
sampai je..umah full..
kami berdiri kat luar..keji betul..
dah la penat set rambut ni..gagaga..
harus la nak over2 kan..

:: ni cousin aku belah mama..anak2 acu..syamel, nina baju pink..n anun yg baju purple tu..yg baju biru ni mak long belah mama ::
:: ni yang sebelah papa..yg x dapat masuk..duk luar ::
:: main snap je ni..dapat pic sipi2 ::
:: ni mintak tolong anun snap kan..tgh nak bincang2..tgh kedepankan duit iringan n cincin ::
::pic kami bertiga yg lambat..tp gelap pulak..lupa bukak flash..xpe la..ala2 teaser la konon..haha..teaser la sangat :sapaaa la yg besar sgt tu..:
:: tgh bincang2 lagi..teruja tgk hantaran yg i buat nokk..walau xde la lawa mana..tp best ok perasaan itu..hihihi..ok sile menyampah n sepak aku laju2 please ::
:: mama ma'am besar..dok atas kerusi..sebab x boleh nak dok2 bawah katn.duduk bukan main depan..mcm paham je apa org tgh bincang..haha..matiklah kutuk mak sendiri..i'm corry mummy..u know i lap yew ..pwh itu ialah adik papa..pak apis n pak pian..::
:: papa cape lah yg encem tu..suka tgk org pakai baju melayu kan..mcm kemas je..n segak ::
:: owh mak zeity request semua pakai baju melayu..mula2.risau jugak..ye la..nak menyuruh org pakai kan..takut org x suka pulak..tp semua ok..hasil dia..nampak cantik je kan..sedap je mata memandang ::
:: owh tukang cakap kita org uncle mahmud..yg baju merah tu..baju hijau tu pulak bapak uncle mahmud..atuk dollah..mereka ni sangat la awet muda..suka aku tgk ..gaya hidup sihat kot..aku ni..muka x boleh blah..haha::
:: noy - acu - anun...amboi..happy betul acu..hihi..::

tp sedih la..kalau arwah maktok ada..mesti dia seronok..
masa melawat kat hospital..sempat cakap kat dia..
kata ayol nak bertunang in march..
me n noy pulak on may..
siap cakap..maktok tahan tau..haha..keji..
maktok siap jawab, ' insyallah..kalau umur panjang'
x sempat..maktok pergi dulu..
n aku pun siap dah break bagai..haha..
ok..patut sedih..tiba2 aku rasa kelakar..
tah apa2 je aku ni..

:: ni mak long n mak ngah belah papa..snap2..ye la..sebab mak ngah dah bising sebab aku x snap pic dia..so layannnn..owh mak ngah ni mak cousin aku yg izza tu.. ::
:: awww..siapa yg baju merah siap set rambut tu..sakan betul.. sorry la..aku ni mana la selalu pergi saloon semua..rasa membazir je..so sekali sekala ni..harus excited lebih..la la la! ::
:: uncle bor siap pakai sunnies dlm rumah..over ok..uncle bor ni cousin papa..nanti time noy tunang..uncle bor yg jadi tukang cakap ::
:: cincin..sorry x ambik pic proper..sebab time ni nak sarung..xkan la nak snap berkali2..lupa aku nak amik earlier ke apa ::

ini adalah zeity..officially tunang ayol la..
kira bakal kakak ipar aku la..
walaupun dia muda dpd aku..baya noy je..
so jgn la berharap sangat aku panggil kakak..
zeity aje..ok ke xpe??haha..jahatnya aku..
ke nak aku panggil zei..kira nama glams la..
sepadan ngan nama baru ayol..KHAI..
so jadilah khai & zei..miahahah..
sumpah geli celahan buntuit ok..

acu yang sarungkan cincin..
sebab mama mana lah boleh tunduk2 kan..
plus acu nak sarungkan..
sebab masa kecik2..masa ayol dok umah arwah maktok..
acu still budak2..n anak dara lg..mama cakap..dia la jaga ayol..
mmg anak buah kesayangan gitu..
so sesuai la dia ganti sarungkan cincin..

ok time ni kelakar..
orang suruh buat sarungkan lama2..sebab nak amik pic..
yang zeity ni pakai cincin banyak..sampai confius acu..
so time aku snap ni..acu pegang jari lain..padahal yg dia sarung tu kat jari manis..haha..cho punnyyy...
weeeoww..tunang pun pakai inai..
meriah kau ni zei... ;p

jahatnya aku..xpe..gurau2..kena biasakan diri..kami ni mmg mcm ni..
utk pengatahuan korang..kami ni semua x pernah sembang pun ngan zeity ni..
ye la..kata meraka ni percintaan jarak jauh..
zeity lak jenis x reti keluar2 rumah ke apa..so bagaimana nak jumpa ke apa kan..
so if jumpa pun..nanti time noy tunang la..zeity dtg sini..so boleh lah sembang2 ke apa..

::majlis selesai..makan time..semua muka berseri2..paling ketara..mak ngah n mak long..hihi.. ::

haaaa..tu dia pahlawan melaka dah sampai..
hang khai..hahahha..
siap cium tangan lg..mcm pengantin lak dorang ni..

:: amik pic ngan uncle bor n untie badar.. ::
:: me - jijah - adawiyah..dah besar dah dia..dah kurang tembam..tp aku still geram ngan dia ::
:: nonoy pulak enterframe ::
:: wah bersanding..amboi encik ramlee..senyum lebar nampak..owh kita org suka ejek ayol encik ramlee..sebab bila badan dia naik..nampak macam p.ramlee..haha pakai pulak baju melayu mcm tu..lg ketara..::
:; nak tukar2 hantaran..dorang pun bg pink..so susah nak beza di situ.. ::

owh aku time tu mood amik pic kurang la..
sebab dah ade official photog kan..
so tgu pic dpd sana je la..
so aku amik mana patut je la..

:: makan..makan..makan..meriah..tu abg fauzan..anak mak long eton aku ..yg baju biru tu maklong eton la..::
:: pic adalah gelap.. ::
:: me n anun..kami sebaya..dulu kecik2 rapat..dah besar2..jadi segan2 pulak..gilo..sekarang dah ok balik..hihi ::
:: syamel - noy - nina ::
:: haaahh..buat apa tu..gossip sakan ke??siap muncung2 mulut tu acu..hahaha..saje pedajal..acu suruh delete ni..xde makna.. owh btw..acu pun baca blog aku ni ;D ::
:: mama menyengih je..dia bukan tau org sembang apa ke..PG apesal muka mcm tu??masih feeling rambut lembutss ke?? ::
:: pasangan pengantin feeling makan beradap ::

seronok aku dok bahan2 ayol ni tau..
macam2 lagi la bahan..
tp malas pulak aku nak menaip sini..
gigih update ni tau..buat auto publish..
berpa hari aku private kan..
so sekarang..sila la baca sampai muntah ok..

24 Comments:

KK said... [Reply to Comments]

cinicn bunga tanjung habib! kalau tak silap aku, sama ngan cincin kawen ceera. aku pon nak cari cincin tu buat tunang tp masa aku nak g beli, dah abis. tinggal yg sekali tiga kuntum on one ring. meriah sgt so x jd beli. huhuhu.

congrats to ayol. btw, umur ayol brp ek?

KK said... [Reply to Comments]

eh peej. xde ke gamba ayol dan tunang dr pandangan depan? asik sipi2 jer?

(ye, aku sebok nak tgk. aritu noy meroyan kata korang kecik ati x ramai org komen, so, arini aku komen 3-4 dassss. zassssssssssssssss!!!)

darling8tabby said... [Reply to Comments]

cantek ok pija...cun melecun gittew..noy pun cantik juga...

meriah betul majlis ayol..suka tengok..

ogy said... [Reply to Comments]

congrats to ayol...
wah xlama lagi nk dpt akak ipar mesti lagi meriah la umah bila semua berkumpul...

Cikpid said... [Reply to Comments]

yg gmbr ayah ko sorang tu peej..dh mcm die plak pengantin aku nengok..lagi2 pakai bj melayu putih..huhuhuhu

Ceera said... [Reply to Comments]

ni bertunang ke kawin dah nie, hehehehe

lain kali suh zei pakai satu cincin saja okey.. sebab kat gambar tak cantik bila semua cincin ko sarung. kang dah abis, ko nak pakai semua jari pun boleh..

zuera said... [Reply to Comments]

pija..nak tanya sket la..duit iringin tu apa ye..??
duit hantaran ke..??
musykil la..

peej said... [Reply to Comments]

KK,
a ah..time aku beli banyak je..kat habib klcc..ayol 30 thn..n kau silap ni..mana ada aku kecik hati org x komen..aku x suka org yg terlebih2 komen ni..pastu komen menyakitkan hati..nak pic dpd depan..tggu pic dpd official photog..kan aku dah mention tu..


darling8tabby,
meriah..dah mcm kenduri kawin dah pija tgk..


ogy,
x jugak..nanti dorang kawin..dorang dok melaka..tsk.tsk

peej said... [Reply to Comments]

cikpid,
hoih jangan..bahaya tu..kang x pasal, 'butang baju melayu abang mana pah?'


ceera,
tu la..tp dah dia pakai..xkan aku dok tepi tu nak cakap, 'kau bukak sekarang..kau bukak' xpe..time kawin aku akan suruh dia x pakai apa2 kat tangan kanan tu..biar kosong je..


zuera,
dah ada dah terangkan kat entry hantaran tu..cuba baca kat komen..penat jugak nak type berkali2 kan.. ;)

F A R Y N said... [Reply to Comments]

pompuan!!
baju kurung ko lawa siot....
merahhhh...aku suka

ai said... [Reply to Comments]

dah macam majlis nikah lak meriahnya ha..best!! wei, tekejut aku tgk adawiyah dah beso. Ingat lagi kat pp labuh dia tu..geram!!

~wei, aku sius bapak ayam nk bagitau kau ni. Kau sangat2 le cun grooming camtu peej! (adoii...makin kembang lak buntuiut si bambam ni kang ;P)

zuera said... [Reply to Comments]

ooo..ye ke..
nnt saya korek2 entry tu ye..??
thankss..

Deqna said... [Reply to Comments]

sama cincin tunang aku... memang simple dan cantik.. anyway majlis tunang yg meriah sekali.. aku tak taulah kalau kawen nanti lagilah super meriah..

Iekan78 said... [Reply to Comments]

peej....
sgt cantik la rambut ala latina ko tu!!! make up tang mata tu sgt la aku berkenan....nnt kalau aku ade dinner ke or nk pi wedding ke...leh arr aku upah ko dgn noy make up aku!! mak tk reti make up, noks!!!

noy pon lawa dgn baju kurung pink!!!

kimpy kapadia said... [Reply to Comments]

Gedebasssss noksss.... akak skerrr that Latina diva look.

The best revenge is looking great kan? And you do! ;)

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

waaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhh gile meriah... ni baru tunang nih...
hmmmm mari peeja kite plak tunang... pasti lebih meriah... hahhahha gile lesbo!

tgn ko posing dgn handabg tu tak menahan weyh... mak datin sgt kan!!!
huahuahuahuahuahu

shasha said... [Reply to Comments]

meriahnya..rasa cam akad nikah lak..ni baru bertunang ni peej...kalo kawin nanti mesti grand nih...

ladyhermanas said... [Reply to Comments]

mcm majlis kawin dah ni ha.tunang noy agaknya nanti mcm ni jugak ya?bes bes

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

betul2, org lelaki pakai baju melayu adalah super dashing! sgt segak!! xD

terkejut ok bila ko ckp pakcik baju hijau tu bapak kepada uncle baju merah. like.. diorg nmpk sebaya!! sungguh la tu awet muda~ ^^v

hang khai?!! what the--- HAHAHA!! :P

peej said... [Reply to Comments]

faryn,
thank u..baju lama tu..dah berapa kali repeat tu..sebab suka punya pasal.. ;)


ai,
xpe..sebab kau puji lebih..nanti aku raji2n selalu buat..haha..masalahnya..rajin kah..


zuera,
iya..sila korek ok..

peej said... [Reply to Comments]

deqna,
tu la pasal..ni pun dah gaya majlis kawin aku tgk..


kimpy kapadia,
haha..tu la..melawa nak sedapkan hati sendiri..sebab org ketiga itu very vogue the vass..tsk.tsk..


lil^red799,
kita ke tunang??aku ingat kau suruh aku tunang..sedih weyh..aku mana ada bf..haha..
tu la pasal..aku pun x paham motif aku pegang bag mcm tu..cacat gila..

peej said... [Reply to Comments]

iekan78,
aku pun x reti..tp kalau selalu try2..lama2 makin terel la.. n selalu if orang make up..tgk2..pastu try..1 lg..go for natural colors la..so xde la ketara sgt if salah ke apa..okies..


shasha,
tu la..agaknya kawin ni 3 hari 3 malam kot..


lady hermanas,
xde la..noy punya kami buat simple2 aje..

peej said... [Reply to Comments]

wani,
kan..gila smart..i loike..
a ah..awet muda kan..mesti ada petua ni..nanti aku tanya..wah tiba2..berani ke kan..

Nurul said... [Reply to Comments]

kemain mak aku wei siap bising2 suro ko amek gmbr dea.heee.ptt ar dr last wik lg sblm aku balek melaka hujung minggu br ni, asik msg kol tanye pija dah email gmbr,dah tgk ke pija bg gmbr, mcmane ape la,rupa2nye inilah dea.hahaha.ish napela aku takde ek.ni sume gara2 audition oo la la tu ar.ish.kalu tak dpt tgk abg khai dan zei.haha.mcm merpati dua sejoli lg2 part cium tgn tu.congrats abg khai!~ (takpe insyaallah noy ye tunang dpt g, amin siap berdoa hah)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...