Instagram : @peejburhan

the wedding fairies & kak yan~

last tueday..noy ajak teman jumpa jaja from the wedding fairies..
nak bagi deposit n bincang pasal concept pelamin & hantaran..
nasib baik TWF nak buatkan pelamin..
noy dah duk pening2 mana nak carik pelamin yg similar to that..

gerak around 2pm..
kami ke the curve..
jumpa kat dome..
jumpa for about 2 hours..
aku adalah sedikit segan..
sebab jaja tu cakap dia baca blog aku..
aku kan kalau org x kenal..baca blog aku..
pastu jumpa2..aku mcm segan je..
tu pun banyak kali aku break the silence..
sebab rasa awkward ..la duduk..pastu semua terdiam.. heheh..


:: jaja - dira - noy - me ::

dorang sangat la nice ok..
dira tu lagi la..sangat la bersopan santun..suara pun aku x dengar..
jaja pun sangat best..kira boleh la masuk kepala..
owh..korang check out la website dia.. the wedding fairies
lawa ok..suka..bg aku harga sangat2 la berpatutan..

lepak sampai pukul 4ish..
sebab jaja tu ada appoinment nak jumpa client lain pulak..
so dah alang2 kat area sana tu..
terus call kak yan..cakap nak jumpa..
ye la..lama x jumpa..
last before noy pergi kuwait..
kak yan merajuk ngan aku..kata aku sombong..
aku mmg mcm ni la..paling la pemalas balas msg ke apa..
kadang2 nak balas..tp tangguh..last2 lupa..
x pun time org tu msg..aku xde creds..bila ae..lupa.. ;p
cea..byk alasan betul.
tp ye la..sapa rapat ngan aku tau sgt la perangai aku ni..

memula ke rumah kak yan..
noy ingat nak order pizza ke apa ke..
tetibe kak yan cakap..
baik karok je...
so apa lagi..on ajeee... ;)
maka kami ke redbox the curve...

:: edan cuti..so dia ada sama ::
:: ikan buntal ::

:; paling gembira..of coz la makanan kan..buffet spread kat sini lagi best daripada pavillion..paling suka duck ..harus la..amik banyak2..n bertambah2 ::
:: kau tgk la noy tu..so sila la percaya bila aku cakap dia sewel.. ::

owh kak yan mengandung..
dah 8 months dah..mid april due x silap..
kak yan tu preggie pun masih slim ..jealous aku..

owh kak yan ni ex house mate aku masa kat KJ..
kak yan ni penyanyi..dpd zaman asia bagus..
kira antara finalis la..
lepas2 tu dia kerja la nyanyi kat hotel ke..club ke..function ke..byk la..
tp 2 thn aku dok ngan dia..x berpeluang dgr dia nyanyi..
setakat nyanyi biasa2 kat dapur la...
sekali dia nyanyi ni..terus aku rasa xmo karok ok..
sedap nak mampos weyh suara dia..
dia lak nak nyanyi duet..harus la suara aku mcm itik je..x dhr langsung.. ;p
ni pun dia kata ..perut penuh..so x dpt tarik napas dpd perut la apa la..
ckp sorry x sampai la..
hek la weyh..suara aku ni lg apa weyh...
kalau suara tgh mengandung sedap mcm ni..kalau ok mcm mana la agaknya..


:: me & encik edan ::
:: noy seperti biasa..suka over excited tgk ibu mengandung ::

serious weyh..
terus semua lagu x menjadi je nyanyi..
segan pun ada..rendah diri pun ada..
ye la..x pernah aku karok ngan orang suara hebat macam ni kan..selalu semua standard2 aku je la kan..
ni sedap melampau....
kan indah kalau suara aku menarik mcm ni..
harus la nyanyi 24/7 je..wahh..over...


:: sushi ::
:: lamb chop & mashed potato..sedap..me loike ::
:: dessert ::
:: ice cream ::

haa..amik kau..semua aku amik..
tah la..aku jenis kalau dah buffet tu..harus semua aku nak amik..
sebab kalau x rasa rugi...
kalau makan..tp x best..tgglkan aje...pedulik..
janji x rugi kan..biar berbaloi ngan duit yg bayar tu..

around 8ish tu ke rumah kak yan..
ingat nak singgah kejap je tumpang kenc..
tapi kata dah lama x jumpa kan..
sembang x ingat dunia la..
terus tersangkut sampai 11ish...

:: wah sempat tu snap2 kat cermin ..haruslah kan ::
:: xde siapa nak snap..so aku snap je muka aku banyak2..biar korang muntah tgk k ::
:: kak yan kesayangan..dgn dia la banyak aku belajar masak.. ::
:: x sabar nak tunggu baby kak yan keluar ::

owh abg saiful..suami kak yan kerja UN..
so sekarang dia kat Sudan..dah lama kot..dah 3 thn kot kat sana..
sebelum ni kat acheh..
so kak yan tggl ngan anak2 dia n adik dia sorang..
sian je kesepian..
nanti 1 April abg saiful balik..cuti 2 bln..
rindu jugak tu..
kak yan & abg saiful ni sangat2 la baik..

xpe..nanti kak yan dapat baby..
kita melawat lagi..

12 Comments:

Ceera said... [Reply to Comments]

pengsan jugak kalau suami asik merantau nie.. tak sukeeeeeeeee..

tapi kalau dah ada anak2 ok kot..

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

aiyokkk. peknen da 8 bln leh nyanyi? kagum aku. sbb slalu org peknen cpt mengah.

F A R Y N said... [Reply to Comments]

jaja!! slalu jumpa dia kat kolej dulu...jaja tu sweet n baik ati...

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

aku tak nampak ape dah
lamb chop aku tatap puas puas
haprak ok sini
lamb die banyak lemak n daging keras semcm
kalau ko nak tumis daging ke hapa
tetibe jadik lamb kuah minyak...amacam??? pelik aku... ntah dr celah mana minyak die keluar ntah

hishhh nasib kau tak pose hari ni
kalau tak..sumpah aku g dapur bukak pose
walaupun bukan dgn lambchop
hahhahahahha

Musliha said... [Reply to Comments]

giler.. jauh..
xsanggup.. hahaha..

mrs hafiidz nadia said... [Reply to Comments]

salam..hi peej..saya silent reader kamu sebenarnye..nonoy nak tunang ek??datangla jenguk pameran pengantin kat the mall (depan pwtc tu)..7-9 march 2009 atau info semua tentang event pengantin kat www.urbanvibe.com.my...kamu pun leh survey jugak..heh

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

hoahh sungguh bervariasi makanan2 itu!! xD hohh kalau penyanyi tu mmg semulajadi nyanyi sedap, pregnant pun nyanyi still best ^^

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

lamb chop ngan mashed potato adalah kombinasi yg cukup.. cukup.. *sigh* tak tau la nak ckp camne dia punya sedap!

peej said... [Reply to Comments]

ceera,
tapi duit melimpah2 weyh..kalau aku suka aje..hari2 joli..hahaha..keji,..


beautiful disaster,
tu la pasal..sedap melampau lak tu...dia cakap la mengah la x sampai la..tp sedap melampau ok..haiihhh...


faryn,
kan..she is so sweet...

peej said... [Reply to Comments]

lil^red799,
owh aku suka je lemak2 tu..tp kalau dah penuh lemak je aku x suka la..
minyak tu keluar sebab lemak tu la..dia mengeluarkan minyak..


musliha,
ye ke?/ok kot..bersusah2 dahulu..bersenang2 kemudian..


mrs hafiz nadia,
thanks for the info..i dah tgk dah..bulan june ada lg kan..
maybe p0ergi yg tu..buat masa ni nak concentrate tunang dulu.. :)
thanks again..

peej said... [Reply to Comments]

wani,
tu la kan..org mcm aku ni yg badan mcm org peknen..tetap suara tah apa2..haha..


liza,
kan..sedap..tetibe teringat chili's... ;P~~~

darling8tabby said... [Reply to Comments]

yan tu peknen pun selim melim yer..akak kalo peknen..ya rabbi...lari shape semua..hehe

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...