Instagram : @peejburhan

wedding di taman~

sabtu tu mmg aku x bangun pun pergi wedding adik tina..haha keji gila...
bangun la around 2pm tu..
ingat nak pergi...
sekali tgk lebat melampau lak hujan..
terus cancel...

huja reda sikit..
around 4ish pm tu pergi habib jewel lagi..
sebab hari tu dapat voucher rm100...abis 15..so rugi la kan..
so harus la mama tu ade je dia nak membeli...
lepas tu pergi la sana sini..carik hadiah utk wedding..
tu lain entry aku buat..
x amik pic lagi..

sampai umah terus siap2..
gerak dpd umah around 8ish..
wedding kat taman pudu ulu..
area shamelin la..nasib familiar with that area..
so xde la sesat barat ke apa..
traffic pun okay je..

sampai..parking agak jauh..
so kene jalan la ke tapak wedding tu..
hujan pun dah berhenti time tu..
garden wedding..sangat cantik..
cuma time nak makan congested sikit la..
sebab malam kan..so orang dtg menderu je..
harus aku n noy amik makanan..tgk ade seat kosong je terus duduk..haha..


makanan adalah super sedap..
aku adalah lapar..harus aku amik banyak gila..
sebab selalu kan amik sikit..
so bila sedap..kau nak tambah mcm segan kan..
so belajar dpd pengalaman..amik terus banyak je..haha..
lauk2 ialah..dalca ketetel..sedap melampau..
daging masak rendang kot..pun sedap..
ayam masak merah, papadom, sambal sotong, acar timun nenas...owh i like..
serious x mengecewakan..

:: pergi bertemankan noy ::
:: muka xleh blah..bukan sebab aku ngantuk..tp segan..org2 tgk2 lak nak amik pic ni..segan i tau ::


:: amik daripada jauh je..sebab segan la nak naik atas tu semua..gila apa kan ::
::pelamin sangat lawa...me loike ::

x dapat la amik pic ngan pengantin..
x dapat tgk dekat2 pun..
sebab mcm jauh je..
ni pun dah habis zoom ok..
aku nak ajak noy amik pic ngan pengantin..
tp mmg segan la..
sebab xde org pun naik..

kami pun xtau ma dok mana..
org ramai..
hujan start renyai2..
so give up je la..xpe..nanti tgk pic wedding kat blog kak reen ke apa je la yea..

:: tgh makan beradap..so macam mana mau kacau tu.. ::

masa kat sana jumpa kawan aku..rolex..
kawan masa kat mrsm..
kakak dia jadi pengapit..so dia ada sama..
tp x dapat lepak lama la..
sebab dah renyai2 kan..
noy ajak balik..
so snap pic je..later gerak..

:: haha kelakar..dia xleh amik pic la..kene flash mata pejam..gilo..noy kata gambar ni mcm kite org pegang tgn..haha..tah apa2..mmg x la kot ::
:: cubaan kali kedua juga x berjaya..mata masih macam itu ;p ::
::antara yg menghiasa taman tu..cantik ::
:: aku nampak kecik duk sebelah benda ni..hahah..kewll ::
:: nonoy pun nak jugak..so layan ::
:: berjalan ke carpark...hujan renyai2.. ::

:: aku kelihatan seperti penguin..haha..pelik sungguh ::

elok je aku n noy gerak..
hujan lebat sikit..
hoh..nasib aku dgr cakap noy..
kalau x..mcm mana nak balik lak...

to kak reen..congratulation..
sorry sangat x dapat jumpa n amik picture.
segan sangat nak naik..
plus macam busy je lagi..
xpe..ade rezeki jumpa lagi k..

15 Comments:

nenekrock said... [Reply to Comments]

skang musim ujnkan
ciann lak pengantin hurmmm
bedebar-bedebar jek lencun abe hahaha

shasha said... [Reply to Comments]

peej...kamu pakai baju kurung nampak kurus sikit dari selalu laaa....heheheh...

darling8tabby said... [Reply to Comments]

ketetel tu apa yek...perut ek?

Che Sue said... [Reply to Comments]

kat tgn noy tu apa? ganti bunga telor ek?

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

kite mmg suka pergi wedding mlm2 camtu.. best gile. sejuk je, pastu byk lampu2 kan ^^v

capik said... [Reply to Comments]

aku mmg sgt suke wedding taman2 nih....

Musliha said... [Reply to Comments]

wow! pelamin lawa nak mampos.. haha..

sherrina said... [Reply to Comments]

Nampak peeja dok tunggu cari meja sambil amik gambar. Lepas makan nak gi tegur tgk peeja dah ilang. Kitorg pun lepak kejap je.

F A R Y N said... [Reply to Comments]

cantik siot pelamin tu...

Shazreen said... [Reply to Comments]

peeja....
napa tak naik amik gambar???
tahu peeja dtg pun sbb ada hadiah from u and noy....THANKS.....
Sorrylah mlm tu kelam kabut sket....
Hujan plak tu...
Dgn tempat duduk tak cukup...
Anyway, thanks for coming!!!!!

Nonoy said... [Reply to Comments]

pendek nye saya dlm gamba..
real life tinggi lagi lansing wooo..
ahahaha tetibe! mmg tak lah kan..

peej said... [Reply to Comments]

nenekrock,
a ah..sekarang musim hujan kan..bulan 4 nanti ok la tu..


shasha,
xde makna ok..sama je..


darling8tabby,
lemak2 semua tu la..kalau kedai daging..kalau potong2..dorang akan asing kan benda2 tu..ketetel tu sedap masak kari ke..asam pedas pun ye..minang suka masak tu..

peej said... [Reply to Comments]

che sue,
sudu n garfu..a ah..tu favors dia..


wani,
a ah.sejuk..x panas la..cuma hujan sikit la..


capik,
maknanya..wedding kau nanti akan bertema taman ke??

peej said... [Reply to Comments]

musliha,
a ah..lawa..sukee..


sherrina,
ye ke..x perasan lak..tp ade la nampak few senior batch akak..tp segan la nak tegur..


faryn,
cantik..suke kan..tp confirm mahal tu..aku suka kerusi tu..

peej said... [Reply to Comments]

shazreen,
segan la kak..sebab xde orang naik lg..xkan sesuka hati lak..tu yg amik dpd jauh je..


noy,
tggi ke nyah..berapa inci je dpd aku..wahh..nak jugak..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...