Instagram : @peejburhan

terima kasih kerana menceriakan hari ku~

semalam aku komen2 kat blog tijah...
sekali tgk nama aku keluar..owh sesuatu..tertanya2..
maka harus la nak tau kan..

so tuan punya yang sebut nama aku pun update la blog dia...
aku perasan la blog dia..x silap aku..
wina * aku letak nama kau wina..sbb aku tgk kau tulis wina kat cbox tu ;p * ni kawin ngan pak sandy..*kan??*..so sejak tu dia mmg menetap kat indonesia la..
so tadi dia update la kisah nama aku keluar tu..
aku tepek sini je la wina..
aku nak letak direct link x boleh click pulak..
so mari la membaca..
........................................................................................................................................


Aku dah terlepas cakap di komen cik tijah, ada cerita lawak yg berlaku kira-kira seminggu lepas.
Kalau aku tak cerita sini nanti apa pulak orang pikir sebab aku malu-malu nak cerita situ.

Btw, aku memang selalu jugak baca blog dari blog-blog kawan tijah atau sesapa pun cuma aku jarang-jarang tinggalkan komen dan jejak.
Apapun, aku cukup senang hati baca blog orang walau memang natijahnya (wahh bahasa aku...natijah ok!) aku tak pernah bookmark dan main hentam click jer.

Cerita macam ni, di suatu kedai jual kebab dekat rumah.
Aku tiba-tiba minta permission nak pegi kedai seberang beli something.
Bila patah balik PS tanya aku:

PS: Beli apa?

Aku: Beli sabun mandi...

PS: Dettol?

Aku: Bukan, kali ni beli LUX. LUX Peach! Bosan laa dettol..

PS: Peach? Peachburhan?

Aku: Hahahahhaha...apa plak ni tetiba sebut nama blog org...

PS: Love me or hate me kan?

Aku: Ya ampunnn...sejak bila la pulak menghapal nama blog orang ni...

PS: Tau tuh..ada di mozilla...kalau click ada love me hate me trus ada lagu...

Aku: Hahahhahahahahha..giler la...ingat sampai cemtu...bukan peachburhan la..PEEJBURHAN kot!!

PS: Tak tau laa..


Haa...amek...nampak sangat masa dulu2 aku takde keje, dok click blog org. Dulu aku selalu la singgah situ,
kadang baca aku biarkan lagu tu play terus, lama2 maybe ada url tu di mozilla.

Same goes to Cokolat..dan nama-nama bloggers lain pun kadang-kadang PS tersasul.
Cuma aku rasa sabun mandi LUX peach dengan Peejburhan tu agak jauh larinya.
.......................................................................................................................................

hahha..kelakar kan..
korang x rasa kelakar lantak la..
aku rasa kelakar je..
plus ..aku mcm sedikit suke sampai terkembang sikit buntuit ni..
ye la..ada orang ingat blog aku..la la la~

owh..dulu tina panggil aku peach..
tapi dah ramai panggil peej..tu yg dia pun ikut sama..
akhir kata..buah peach sedap..wah tiba2..

10 Comments:

Tijah said... [Reply to Comments]

siriyes laki dia mmg memory 16G. semua benda dia bleh ingat. yg wina tu plak takat 256kb jer.

wakaka...larikk!!!

~ilyanie_usyuk~ said... [Reply to Comments]

Wakakkakakakaka...

xsangka brand sabun pon bley tersasul nama PeejBurhan.

tergelak baca weyh.

Love me or hate me

=)

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

buah peach mmg sedap!
faberet!

hahah hrus kembang buntuit peachburhan! :)):))

Musliha said... [Reply to Comments]

jauh peach ngan peej..
tapi ada juga depan pe2 tuh.. haha..

KK said... [Reply to Comments]

ko cute la peej! :D

dazzledalie said... [Reply to Comments]

peej,
percayalah yang ko mmg mcm selebriti internet. adik aku baca blog ko, bila nampak ko and nonoy cam excited cam tgk artis muahaha

darling8tabby said... [Reply to Comments]

peach? comel!

ai said... [Reply to Comments]

keh keh..peach! ok ape..

wei, aku selalu ingat blog kau ni tau. dah lama aku membontoti kau! mak suke nyah!

shasha said... [Reply to Comments]

huhuhu...kalo peach aku dok bayangkan katun2 jepun yg comel2 tuh peej...

~ mizzAmy ~ said... [Reply to Comments]

~ sangat kelakar okeyh.... sampai ke nama blogger dia nak sebut. ~

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...