Instagram : @peejburhan

tag mengenai kemontines ku..~

aku belum tido lagi ni..
noy baru call..dia baru gerak dpd KLIA..
kejap lagi nak ambik dia kat traders..
tgk chics update blog..
bergegas ke sana..
dia buat tag yg menarik..
ingat nak tag diri sendiri..
nasib dia tag aku..
so kurang la malu kan..hihi..

so here it goes..

Rules:
Here’s a chance to see how well you really know your husband/boyfriend/lover. Cut, paste and fill in the answers, then shoot, you know what to do. The real challenge is to send it to your husband/boyfriend/lover to see how right you really are.

1. He’s sitting in front of the TV, what is on the screen?
ben selalu akan tengok cerita2 merepek yg kelakar2 macam jutawan fakir, otai ke..yg pelik2 tu la..x pun dia akan tgk discovery channel tgk binatang..pelik2 betul la dia tu..

2. You’re out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?
xdonyo ben makan salad2 ni..joriang(jering) dia makan la.. ;p

3. What’s one food he doesn’t like?
ikan keli..dia geli..dia kata macam ular..tah apa2 tah..

4. You go out to eat and have a drink. What does he order?
milo suam or banana smooties

5. Where did he go to high school?
hmmm...serious aku x tau..mcm tukar2 je..teknik pernah..selayang pernah..maxwell pun pernah..tah2 asyik kene buang sekolah..haha..x pernah aku selidik..dah kata aku darjah 1..dia dah tingkatan 3..so mmg jurang kami berbeza..wah..ayat.. ;p

6. What size shoes does he wear?
12 1/2...or 13...WeeOOW..BESARNYA!! hahahha... tapi serious payah nak carik kasut dia ni..

7. If he was to collect anything, what would it be?
macam2 la..dia ni pembersih..semua dia nak kutip..

8. What is his favorite type of sandwich?
dia x makan la sandwich semua ni..die ni bukan jenis reti makan2 ni..

9. What would this person eat every day if he could?
sambal goreng...sambal goreng..n sambal goreng..hari2 ok..everyday aku call..tanya makan apa..samballlll je la memanjang..

10. What is his favorite cereal?
ntah la..xtau pulak..dia ni tekak melayu la..xtau la kalau dah kawin tetibe die gedik nak feeling org putih pulak..tapi bolehkah..??sebab u know..kulit dia kan..uhukk-uhukk..

11. What would he never wear?
dulu dia x suke jeans...tapi aku paksa2..ye la..asyik2 pakai slack je..x sukee..x casual langsung.. ;p

12. What is his favorite sports team?
none..he's not into sport..game dia suka la..

13. Who did he vote for?
Nobody. haha..gile x bertanggungjawab.. ;p

14. Who is his best friend?
kawan kecik2 dia..geng2 selayang..scary..

15. What is something you do that he wishes you wouldn’t do?
clubbing..n keluar malam2..haha..x dapat la weyh..aku ni degil orangnya..

16. What is his heritage?
minang & jawo..

17. What is his favourite colour?
ok..this is tough..x tau plak favourite colour dia..tapi banyak baju n seluar dia biru..so birukah?? ben ni simple la..semua pun dia ok je..

18. What is his habit?
main game overdose..n membuat muka geram kat aku when nobody is looking..sumpah aku x suka ok..bila aku marah..dia merajuk...grrrr...

19. What is he proud of?
his family kot..dia jenis mmg sangat2 akan lebihkan keluarga dia..x pernah aku tgk orang yg sangat sayang family mcm dia..pelik betul...eyh..ni kire ok ke jawapan aku ni??

20. Lastly, do you think he will read this?
i don't think so la..sebab sepuluh kali aku bg url aku pun..dia asyik la lupa..


so here orang2 yg aku nak tag..

  1. tina
  2. ceera
  3. green apple
  4. dalie
  5. tijah
ok cukup la tu ok..
bagi sesiapa berminat..
sila la tag diri sendiri tanpa perasaan malu.. ;p

11 Comments:

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

peeeeeeeeeeeeejaaaaaaaa..... apekah yg besar itu??? haip haip!!!size kaki je yeh!!!!! :P

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

yoshh jeans adalah casual. halang dia drp pakai slack kalau keluar jalan!! :P

Sexy.Chewbacca said... [Reply to Comments]

Aku nak buat tag ni tanpa perasaan malu. HAHAHA

Musliha said... [Reply to Comments]

huhu.. slacks.. macam pi opis lak..
ekekeke..

shasha said... [Reply to Comments]

walaupun muka garang...tapi hati penyayang...huhuhuhu....

lily lotus said... [Reply to Comments]

mak aih! besarnya size kaki..hiksss

Che Sue said... [Reply to Comments]

ben adalah sama pendapat wit my hubby on IKAN KELI...my hubby adalah geli ngan ikan keli n ikan2 pelik rupa..asik2 nk ikan keeembung je! dia kata ikan tak serupa ikan (contoh pari) adalah weird!

peej said... [Reply to Comments]

lil^red799,
ye la..size kaki la..ke kau yg berpikiran jauh??huahuahua..


wani,
malas la..kang dia kata aku asyik complain je..so suka dia la.. ;p


sexy.chewbaca,
sila sila..jangan malu..

peej said... [Reply to Comments]

musliha,
tu la pasal..kadang2 nak keluar biasa2 pun dia pakai nak pergi kerja..pelik2 je dia tu tau..


shasha,
mmg pun..tp bila angin garang mai..serious x sanggup nak melayan..


lily lotus..
kan???hhmmmmm....haha tetibe hmmmm..gile apa kan.. ;p

peej said... [Reply to Comments]

che sue,
tu la..pastu ben x nak belajar makan benda baru..so mmg dia akan makan benda yg sama je la..payah jugak kan..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

akak nak buat gak la nanti..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...