Instagram : @peejburhan

session luahan perasaan~

seperti yg sedia maklum..
semua jadi on wednesday..25th of march kan..
sapa sangka kan boleh jadi macam ni..

of coz orang pertama tau..noy..
sebab dia yg kantoi..ngeh2..
tp aku xde la nak berlandaskan noy je..of coz aku jugak nampak ngan mata kepala aku sendiri..
lepas tu terus call tina..
ye la..dia yg banyak tau kisah aku semua..
then mama nampak aku semacam..
maka aku bg tau la mama.
mula2 mama tanya la..xkan aku nak give up mcm tu je..
so aku cerita la dpd a-z..
sorry..aku ni x reti nak sorok2 kat mama..
semua kalau boleh nak cerita..

then aku bg tau la family aku..
dorang ikut je decision aku..
time tu aku still kuat..
aku x rasa aku rugi ke apa..
n aku rasa mmg betul apa yg aku buat..

tp tipu la kalau hati aku keras mcm batu kan..
of coz la ade masa aku lemah..
aku xmo nangis depan parents aku ke apa..
xnak nampak aku mcm tu..

so haruslah text ice ajak jumpa..
lepak2 ngan dia..mula la sessi luahan perasaan..
kami ke suzi's..pilihan yg salah..
sebab dah tentu aku selalu ke sana ngan dia..
dalam tabah2 aku..aku tgk org angkat steak..aku teringat dia..
aku nampak ah thai jual dvd..aku teringat dia..
fuck betul la..

tapi emo2 aku pun..makan harus ye..ngeh~

:: bubur..otak x center sgt..makan dah makan half baru teingat nak snap ::

:: ice yg menjadi pendengar setia..xpe la ice..zaman2 kau emo 24/7..siapa yg layan kan..aku jugak..so sekarang..kau layan la aku ni ye.. ::
:: walupun emo..pic aku harus ade ye..ice kene bahan ngan noy..sebab..noy nak snap je..dia buat muka feeling handsome..hihi.. ::

muka sembab sedikit..mata jadi sepet..
sessi luahan perasan menjadi emo lebih..
so adegan lelehan air mata berlaku lite2.. ;p

masa lepak ni.,haruslah bertalu2 sms n call...
aku x layan..
boleh lak kau buat biasa mcm xde apa2 yg berlaku..
dah xde makna la..cinta2 ni..
hati aku dah sakit sgt..x rasa apa..

cukuplah aku cerita sini..
punca adalah org ketiga.. :|
aku ni simple..
kau layan aku elok..
aku hormat kau..aku hargai..
tp kau salah langkah je..silap la..
selamat tinggal..sorry aku xleh terima..tiada maaf bg mu..
lantak la kau nak sms lapan juta kali sehari ke apa..
kau call la sampai lebam..x dapat..
aku manage call aku..so sampai sudah xkan dapat la..

hmmm..ntah la..xleh berpikir la..
tetiba jamm..xtau nak sambung apa..
aku xmo la nanti..type2..terlebih2 lak..
so cukup2 la yea..
sorry aku x dpt nak cerita lebih2..
sebab mcm aku pernah cakap..
of coz akan ada benda yg aku nak keep to myself..

p/s : tu la..siapa suruh x rapat ngan aku..kan x tau the hot details.. ;p..

33 Comments:

Diva PariTs said... [Reply to Comments]

gosh peej, u are so calm. be strong k, im sure u deserve someone better.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

xpe, take time for urself. time ni mmg family&friends akan selalu ada utk ko :] *hugs*

Hana-Ni-Mo-Nai2 said... [Reply to Comments]

kuat peej ekk..
enjoy your single life dulu..
jgn sukahati ko nak stay sensorang

make sure ko dikelilingi ramai,so that tade la pk sgt

syahnaz said... [Reply to Comments]

aku tak tahu nak cakap apa.
aku boleh kasi pelukan shj sebab itu je yg aku pandai *pelukpeluk*

apa2 pun, aku respect sebab ko berani mengambil langkah seterusnya.

Syebi Burn said... [Reply to Comments]

third party mmg menyusahkan....
**anti gile**

tape, ko chill selagi bleh k??
shuh..shuh..kat semua benda tu dulu.
Be strong k? fighting!!!

ps : tak tahan btul ayat last tu...chehh, terlepas aku cite hot ni okie sbb tak bpe nk close dgn ko!

ted 3 sixty said... [Reply to Comments]

ko bawak bersabar je.
ko akan jmpa orang yang lagi baik daripada die okeh :>

::moi:: said... [Reply to Comments]

miss peej.... dirimu adalah lebih berharga!!!

leeya said... [Reply to Comments]

peeja,be strong...so, time kita jumpa last week tu u mmg tgh sedih la ek...gosh, u're so calm i cant tell u baru lepas go thru that phase...wish u all the best dear...

Anonymous. said... [Reply to Comments]

babe, orang ketiga memang sangat melemaskan dan menyakitkan hati to the center core.

stay strong, babe. jgn mengalah dengan pujuk rayu dia. once a player, always a player.

Anonymous said... [Reply to Comments]

Peej,
baru 3-4 hari tak baca ur blog......tp dah ada citer sedih.....apa2 peej..be strong ya dear.....klu i jadi you...sure i mcm nak pengsan...apa2.....kami ada di sekeliling you tuk bagi you sokongan......i doakan yg terbaik buat you....
-watie

~ mizzAmy ~ said... [Reply to Comments]

~ kalau dah masuk bab2 org ketiga nih yg menghancurkan hati n perasaan nih. kalau reason lain, leh dimaafkan lagi. apa2 pun, be strong okeyh. pastinya ada la hikmah disebalik apa yg berlaku ni. ~

|| The Moron || said... [Reply to Comments]

sis Peej, I believe you are the strongest person. dont' worry, Tuhan punya perancangan yang lebih baik untuk kamu =)

darling8tabby said... [Reply to Comments]

adik be strong ok..ada hikmah di sebalik...one day u'll fine someone better...

*peluk kuat2*

yuyee cap limau said... [Reply to Comments]

saye pahm kak peej dulu pon pnh kn cmtu..kt kn kuatkan semngat jgn lemah sgt..mmg perit nk lupakan sidia tp percayalah walau pahit walau perit kite kena tempuhi gak..
be strong k

swit@kon said... [Reply to Comments]

KOOL BABE!!!

aku tau ko kuat!! sabar eh peeja. ice ada dngr tu..noy ada :D

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

lepas ni mesti kurus macam Hanis Zalikha. Wah! apa kes? i'm corii!!

puterikurekure said... [Reply to Comments]

ala...ala...nak tau....

takpe la pija. kitorang faham. tak semua benda nak kongsi kan? takat bagitau tu pon, dah kire bagus dah.

pija jaga diri ok. skang ni baru lagi, memang akan cepat tersentuh hati dan terasa. nanti lama2, okla tu.

p/s: akak dulu putus cinta, 2 bulan dok berkurung dalam bilik. memang saiko gak aaa....

shasha said... [Reply to Comments]

ganbare peej...~!

pu3shidah said... [Reply to Comments]

peej..
b strong k....
u khilangan dia but u x khilangan family kn...n pastinya ur family akn 24/7 with u kn?skrg nie pastinya support dr family sgt penting..
mmg pedih sgt bila putus nie,tp sbgi pmpn kita kna kuat n jgn muda terpedaya ngan pujukan dia k...

~ilyanie_usyuk~ said... [Reply to Comments]

be strong kak Peej!

kitorang sentiasa sokong u.
Chill!

=)

dazzledalie said... [Reply to Comments]

peej,
cheer up! maybe it wasn't meant to be. take care ok.

BeN`z said... [Reply to Comments]

peej,

chaiyorrkkk! dont give up k? aku penah go thru benda ni jgk dgn 'nama' yg sama gak.
so, be strong. ramai org suke & syg ko..

p/s:mtk ampun la, nama aku ni mmg xleh nk diubah..huhu

nsa said... [Reply to Comments]

kasi bomb rumah dia!!!!!

KK said... [Reply to Comments]

mcm tu pun ada third party?

*aku tgh pikir, nak gelak ke nak marah..*

*maafkan aku kalau mulut aku super kurang ajor*

aNnAsUeJiE said... [Reply to Comments]

sabar peej ye..
aku pon penah kene mcm nih..lama2 ko ok la tu..ambik masa sket nak sembuh~ saket hati tetap saket hati tp buat rugi je pening2kan kepala..byk lg choice kat luar sana~! cewahhh~! ;)

dot said... [Reply to Comments]

Kau tau kan dia parking kat mana?
Jom kita pegi calar keta dia nak?
Take care

nieza said... [Reply to Comments]

alamat tak kawin le mamat tu sampai tua.. kan mak dia cakap kalau org lain dia tak kan pinangkan.. peja je dia nak pinang kan.. hhehhehe..

anyway peja.. you deserve a better person.

lieya orange M.I. said... [Reply to Comments]

...sis peej...
...be strong k...
...ramai org sokong sis...
...caiyokkk...
...=D...

ai said... [Reply to Comments]

ohooooooo..begitu rupanya. huhuhu..takpe, disebalik kantoi tu musti ade hikmahnya..

Che Sue said... [Reply to Comments]

hmmm..pija adalah super strong..me dulu pun pasai org ke-3..
tapi ada hikmahnyer sume ni..
tak bermakna kita bercinta 3-4 taun ngan org tu, it will end up with marriage...mula mmg sedih laa, sb tmpt jatuh lagi d kenang, nikan pulak teman berkasih sayang..

tapi life have to go on..
"cinta tak semestinya bersatu"

Anonymous said... [Reply to Comments]

very da tragis..sape yg nakkan Ben tu..ikhlas i cakap, ben tu tak sesuai ngan u...u deserve better...mak i pesan,kalu nak carik bakal suami, kt sbg pompuan perlu mencari bakal suami yang muka nya sedap dipandang dan senyum manis...peej, walaupun u berbadan besar, tapi u ada komersil value...( kira ok ar)

LiLa said... [Reply to Comments]

Peej,
Jangan sedih2...kalau sekarang dia dah boleh pasang lain...tak tahulah macam mana kalau dah kahwin nanti. Orang manis macam Peej deserve a better person than him... Take care my dear!

xoxo

Ceera said... [Reply to Comments]

pasal orang ketiga?

kantoi depan mata la nie..

wpun ko citer lite2.. takpe la.. yang penting ada la jugak ko citer kan..

anywayssssss, hidup mesti diteruskan..

=P

makan tatap makan, hehehe

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...