Instagram : @peejburhan

rose's engagement~

sunday pulak ada engagement kawan mrsm aku..
rose ni kire geng masa kat sana la..
cuma lepas abis sekolah jarang jumpa n hang out..xde langsung kot..
tahun lepas la baru jumpa..

so ahad lepas dia tunang..
aku lupa..nasib nysya text..
mula mcm berpikir2 gak nak pergi ke xnak..haha keji..
tapi nasib aku terjaga kul 10ish tu..
sebab hannan kacau2..
so harus la siap2 terus lepas tu..
nysya dtg amik around 12pm ...
maka bergerak la kami ke subang perdana..eyh ye ke....x ingat aku..

tunggu kat bulatan before airport subang..
then konvoi ngan ziha n ayam..
sampai je elok lepas rose' abis make up..


owh..sebutan nama dia bukan rose..as in bunga rose..
sebut macam baku.. ro..se..eyh mcm mana eyh..kire 'se' tu bunyi lebih kurang mcm 'say/sei' la..
eyh betul ke??apa2 la..apa jadah aku nak terangkan lak ni..

then kami lepak2 je..
gelak2 la..sembang2..lama x jumpa..
rombongan lelaki sampai after zohor..
yg bestnye umah rose ni..
die suruh makan dulu..
kire org rumah semua dah kenyang la..
so later..xde la rebut2 makan ngan rombongan sana,.owh me loike..

owh masakan adalah masak sendiri..marvelous..

:: ye kami sopan makan sambil bersimpuh ::

mmg x la kot..aku ni mana reti simpuh2 ni..
aku bersila ajo..
siap tatang pinggan lagi..
sebab x reti la nak makan sambil pinggan kat bawah..aku rasa jauh je..haha gilo..

:: pun sedap makanan..ade masak lemak cili api daging..ikan masin, sambal udang petai, sayur campur, ikan masin ..owh ada jugak ayam rempah n ulam2..tu aku x amik ::
::wah nysya..ayu kau bersimpuh..very the perempuan melayu terakhir ::
:: ziha & ayam..aku xtau apa masalah ayam..maybe dia pun ada masalah flash mcm rolex kot..huhu ::

lepas makan lepak atas balik..
amik2 pic lagi..
haha itu je la keje aku kan ;p

:: hantaran drp rose'...9 dulang ::
:: amik pic sendiri dpd cermin..sedih kan..cea poyo..aku saje je gedik..kalau nak mintak org amikkan boleh je..tp aku kan penyegan..haha.. ::
:: rose bersama hantaran2 ::

pihak lelaki sampai on time..
dorang gerak awal..
zohor kat masjid dekat umah rose..
so by 2pm dah sampai..bagus..
bincang pun xde lama..
tau2 dah naik je sarung cincin..




:: officially jadi tunang orang ::
:: bersama bakal mak mertua ngan ipar duai kot ::
:: aku n nysya dah tersepit kat penjuru dah..sebab ramai gila masuk n amik pic lapan ploh kali..haha ..nysya la banyak snapkan pic..aku mmg tersepit abis la ::
:: baru la dapat amik pic bersama..walaupun aku dah ala2 rupa spastic la jugak.. ;) ::
:: rose' ngan tunang dia..shah x silap aku nama dia.. ::
:: hohoh..aku suruh rose' pose ngan cincin dia.. ::

lepas tu around 3 kire orang mintak diri la..
sebelum gerak snap lg la pic ni..


;;from both side::
:: owh hari yg panas..kami berpeluh sakan.. ::

pastu singgah ke umah uncle nysya..
nak amik lauk2 ke apa..
aku malas nak turun..
makan dok la berangan amik pic sendiri..haha..
ok la..amik banyak..
tp aku tepek 1 je..
sebab aku x suka tepek pic yg sama..pose lain2..sampai lapan ploh kali..
mcm syok ngan diri sendiri pulak ghupenye..
so 1 untuk tatapan anda..


kalau rasa2 nak muntah...sila muntah kat blog sendiri ok..
jangan muntah kat blog aku pulak..
ok la..itu sahaja..ta-ta..

15 Comments:

Tijah said... [Reply to Comments]

arghh! sedapnyer makanan!!!

shasha said... [Reply to Comments]

hohoho...dah start musim org kawin org bertunang..skang kan cuti sekolah...

Atan said... [Reply to Comments]

tuan punya blog bila pulak

Abdul Wafi said... [Reply to Comments]

isk u know what.


cute gile majlis dia.


hehe. and i love your dress, sangat different. cute sangattttttt.


this is sincere okay. tidak ada unsur2 lain.

Musliha said... [Reply to Comments]

makanan sedap eh..
ayam rempah ulam2.. sedapnyaaaa..

dazzledalie said... [Reply to Comments]

peej,
quote

sebab aku x suka tepek pic yg sama..pose lain2..sampai lapan ploh kali..
mcm syok ngan diri sendiri pulak ghupenye..


end quote

terbaik! tak macam sesetengah tu..letak gambar banyak2 pakai baju sama 80 kali.

darling8tabby said... [Reply to Comments]

akak rasa kaler orange mmg kena nga pija..berseri2 muka tau..hehe

Iena said... [Reply to Comments]

KECIKNYA DUNIE... rose is my x-coursemate n merangkap my ex-rumet kat UTM...

nway, tuan punyer blog biler lg?!

suezensuzanna said... [Reply to Comments]

wah..cantek...

Nonoy said... [Reply to Comments]

saya suka cincin rose laaaaa

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

marilah mari, kita ke kenduri~ *nyanyi dgn melodi lagu mari mengundi* HAHAHA

peej said... [Reply to Comments]

tijah,
sedap kak..masak sendiri kan..


shasha,
a ah..mmg musim..esp yg baya2 pija..semua nak kawin je..


atan,
sile la jgn tanya soalan mcm tu ye..aku rasa aku dah terangkan mggu lepas..

peej said... [Reply to Comments]

abdul wafi,
a ah..simple ceremony...
thanks..saya pun suka baju itu.. ;)


musliha,
sedap..tp aku bab ayam rempah kurang sikit la..aku lg suka ayam masak merah.. ;p


dazzledalie,
exactly..aku ingat aku sorang je rasa mcm tu...tp serious kan..aku xleh terima..kalau lawa tu sedap jugak la aku tgk..ni kalau horror..tsk..tp still..sangat annoying..sebab hasil aku tgk sama je..

peej said... [Reply to Comments]

darling8tabby,
ye ke..tp pija suke je warna baju tu..mcm lawa..


iena,
ye ke..ye..keciknya dunia kan..
aduh..jgn la bg soalan cepumas tu..mak pressure nok..


suezensuzanna,
apa cantik..??apa2 je la yea..so aku cakap thanks je la k.. ;)

peej said... [Reply to Comments]

nonoy,
kau suka mcm tu..kejap ini kejap itu..apa lg..beli la cincin lain..bg 2 cincin..haha..


wani,
haha..kau gile eyh??

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...