Instagram : @peejburhan

redbox plus, pavillion~

lepas pergi danau kota tu..
balik rumah..after maghrib bergerak ke pavillion..
sebab dah lama sangat tak karaoke..
so ni jonet ada kat KL ni...
harus la ajak karaoke terus..

aku ada ajak nysya n ice..
tapi ice kerja pulak..still kat office..
n nysya pulak tengah keluar ngan mak dia..
so kita orang berempat je la yang pergi..

sampai sana around 8ish macam tu..
singgah nicchi kejap..eyh mcm mana eja dia..
anyway..mula2 jonet n adik dia je nak shopping..
tapi noy terjoin sekali pulak..

:: saje je menyelit n snap pic ni. ::
:: membuat aksi terkejut pulak..haha..buruk gila..tapi x seburuk pic ni...keji kau noy..kau tggu serang balas daripada aku ..haihahh ::

then terus ke red box plus...
kite orang amik buffet punya rate..rm60++ per head...
mmg macam mahalkan..
tapi sangat puas hati sebab buffet spread dia mmg best..
lagu semua latest..semua lagu2 impian aku ada..
n karaoke selama 5 jam ;)

:: sampai terus je nyanyi..tanpa membuang masa ::
:: makan2 sambil nyanyi2.. ::
:: nak jugak pic aku ada..so selit2 ::
:; yaaa..saya jugak menyanyi..walaupun suara adalah ala2 sahaja ::
:: ini budak pulak seronok amik2 pic sendiri..ada banyak sebenarnye..tapi aku tepek satu sahaja ::
:: huishh..bukan main lagi muka kau..sedap sangat kah suara tu?? ::
:: ohh..nyanyi lagu dayang rupanya..tanda bagus daripada aku...sebab terlebih bagus..aku bg kaki..besar silit ibu jari tu..huhu ::
:: noy si gila udang..dia amik udang tu banyak gila..aku rasa ada dekat sepuluh ketul kot dia makan..atau mungkin lebih ::
:: ini pulak aku yg makan..miahahah..banyak gila kan..lantak..aku bayar mahal..harus aku bedal sampai ketat...yg dessert tu patut penuh..tp dah masuk perut 3/4 baru teringat nak snap ::
:: kepada new readers dan tertanya2, ye kami adik beradik..walaupun kami sangat la lain antara satu sama lain..sebab aku cantik..noy x berapa nak cantik..ngeh ngeh.. ::

:: meraka pun adik beradik jugak..so ia merupakan malam adik beradik bersuka ria ::
:: aku x tau apa motif dia amik gambar macam ni..tapi macam nak teran berak pun ada jugak..haha ::
:: aku pun x tau apa motif gambar aku macam ni...maybe masa noy nak snap..aku tgh bersantai..tapi nampak dia nak amik..tiba2..mulut jadi over juih..feeling angelina jolie ::
:: jonet kesayangan hamba... ::

bg sesiapa yang baru jugak..jonet ni ialah kawan baik saja sejak 13 thn jugak..
kami kawan dah 13 tahun..tapi x pernah gaduh langsung..
sebab dia ini sangat la adorable..
sangat baik..percaya atau tidak..selama kawan..
x pernah tgk dia bad mood or marah2 pun..
aku je yg memanjang bad mood2..
owh jonet i love u..haha tetibe..

:; huish..serba serbi besar aku ni..muka je dah macam kuali ::
:; tapi x bermakna..saya x suke berangan amik pic macam ni...mcm lawa je aku rasa..ke aku syok sendiri??tapi standard la kan orang syok sendiri.. ::

owah lagi satu..
aku ni selagu blog hop ke blog2 biasa aku baca je..
tapi kadang2 kalau extra bosan tu..
aku blog hop la ke mana2..
aku perasan kan..orang suka amik pic buat aksi comel..
maksud aku aksi comel ialah..
gambar amik daripada angle atas..
mata harus dibulatkan melampau2..konon feeling jepun kot..
pastu..bibir kasi kecik gila..macam feeling ikan emas je aku tgk..
pastu kalau nak lagi comel..sila la letak tangan kat dagu ke..
kat mulut ke...

serious banyak gila ok orang amik macam tu..
aku x paham betul..
gila panjang mukadimah aku...
sebenarnye aku nak cuba paham..
maka aku pun membuat percubaan macam tu..
ini la hasilnya...

:: ahahahahaha..serious gila spastic ::

hasilnya..noy kata, " kau apehal??kau nak kene lempang ke apa??"
tapi bila tgk balik ni..aku pun terasa nak lempang diri sendiri..


:: ni pulak percubaan beraksi sexy dgn microphone..u 'know' what i mean..haha..tapi x jadi..sebab aku masih kelihatan sangat spastic..x sexy..ben pun x tergoda..ooppss..terlebih sudah ::
:: me n dr. j...::
jonet ni since masuk askar makin kilat..
ye la kalau dah asyik keluar masuk hutan..
kawad sana sini la apa la ...
tapi xpe..saya suka..hitam itu manis..
wahh tiba2 manis kan..mentang2 bf gelap..harus la up2 kan..kannn..

kita orang balik around 2am..
langsung x kene halau..bagus..
tapi kite orang mengundur diri la..
ye la..mana tau dia x halau..tapi sesuka hati charge lebih ke apa kan..
total ialah rm276....kira sorang dalam rm70 la..
so ok la kan...mmg lebih kurang nyanyi sampai nak muntah la..

ok people..buhbye..

22 Comments:

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

uish. aku da lame giler xkaraoke. cm best nye. tp kene tggu pas bsalin. tp cubaan muke ko buat ala2 muke jepun tu mmg klaka beb!

Anonymous said... [Reply to Comments]

sori la peej. aku tgk gmbr ko kt blog nonoy, aku gelak tak berenti. hepi belated bday peej!

Tina Najib said... [Reply to Comments]

gambar bajet comel takleh blah la weyhhhhhh... hahaha.. meh saya lempangkan sekali, nak? hahahaha..

bila nak jumpa aku ni? ko sombong pija.. ko sombong.. i hate yewwww.... takpe, nanti ko kawin ko geng la ngan ayun and siti..aku takmo geng ngan ko, hahaha.. tetiba je..

mrs.shaf.e said... [Reply to Comments]

tersembur tau biskut chipsmore aku tengok gamba spastic ko mata bulat jari kat bibir tu!!pas tu tersembur lg bila ko buat mic tu mcam 'u know' what i mean..hahahahaha peej peej... !jadikan profile fb ko tu itu tengookk....: )

ai said... [Reply to Comments]

muka kau cam koli pon kengkadang aku tengok jelita gak. 'kengkadang' - harap paham di situ ;P tp gambar kau kat atas tu mmg cun. Aku suke. Kalau kau comot pon aku suke gak.

~wei, aku dh try amik gmbr dari atas pastu bulatkan mata tu. hasilnya - mcm mengkarung betina! ;P

nasaoji said... [Reply to Comments]

hebat sakan karok noh...muke2 org2 berkaraoke mmg bnyk cam teran2 ek...dah kater nyanyi dgn feel...hehhee.... enjoy citer ko tuh.. ;)

puterikurekure said... [Reply to Comments]

bestnye berkarok2 ni.

Tijah said... [Reply to Comments]

lawa la sweater ko dgn noy. mana beli nox?

*haih! how i wish berbontot seperti noy...senang muat jeans! bontot aku sebesar dulang dah nih!
isk!

Musliha said... [Reply to Comments]

eee.. makanan.. menggoda..
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

kalo akak pi redbox ni harus akak makan sampai santak...marbeles nyer buffet spread dia ...haihh...

F A R Y N said... [Reply to Comments]

redbox pavilion mmg beshhh..makan pun sedappppp....hahahahaa..
weih..takyah la buat muka spastik camtu wei..cam bdk2 lom akil baligh je amik pic muncung2 mulut tu ha...
ehhehehehehe...

nanti aku kirim ciuman mesra by fedex yer...ekekekkekeke

Zaza & Haza said... [Reply to Comments]

gamba u yg lepas rambut tu lawa sgt.. suka.. keep it dat way gal.. hehe

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

nony macam zombie dalam gambaq tak tau apa motip tu. heh! zombie kg pisang. nasib mata tak merah dan mulut tak berdarah-darah.

Nonoy said... [Reply to Comments]

muka pija gamba mata terbeliak ala ala budak2 tu, mmg cam cibai. aku mmg nak lempang kau! asal kau bubuh doe.. pija gilaaaaaaaaaaaaaaaa

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

zombie yg cun. 1st time tgk zombie cun woh..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

gmbr 'bukan main kau noy' mmg sungguh2.. HAHA

kite teringat dlu2 bile start baca blog ko kn, kite ckp kite ingatkan noy tu kwn ko pastu selalu dtg rumah ko tumpang tido.. sebab muka beliau selalu menempek dlm entries ko.. lolx

kite pun xfaham dgn gmbr angle atas, mata besar, mulut muncung.

shasha said... [Reply to Comments]

huhuhu..gambar tu mmg spastik aku tgk..so pasni tolong le jgn amik gambar gitu peej..mmg betul ramai budak2 aku tgk suka amik gambar macam tuh...motif??..aku tak faham langsung..

peej said... [Reply to Comments]

beautiful disaster,
aku pun rasa kelakar..tp ade orang yg buat nampak comel..mcm mana nak jadi comel n xde membuatkan org rasa nak lempang eyh?/


anon,
xpe..nanti aku buat serang balas..kau gelakkan gambar noy pulak ok..


tina,
apa lak..kite org call kau x dpt ok..
plus kau bukan busy preparation angah nak kawin ke??
apesal la aku geng dornag..bukan kau ke???

peej said... [Reply to Comments]

mrs shaf.e ,
agak2 la nak buat profile fb..x sanggup weyh..baik aku bunuh diri je..haha..


ai,
walaupun kau kata kenkadang..aku nak suka jugak..tambah2 kau cakap aku comot pun ok..haha..bukan senang nak kene puji kan..
tapi part mengkarung betina tu mmg tepat..aku rasa macam tapir betina..haha...


nasaoji,
tu la..padahal suara yg kuar tah apa2 aje..keh keh..

peej said... [Reply to Comments]

puterikurekure,
best best..


tijah,
noy beli kat kuwait..sana kan ade winter..so malaysia xde winter..feeling winter dlm bilik karok pun jadi..
ok la tu..aku ni badan besar bontot leper..lg buruks..mcm disedut2 je bontot aku ni..x suke..


musliha,
mmg mengoda..sebab tu la bertambah2..

peej said... [Reply to Comments]

darling8tabby,
tu la..kalau x makan rasa rugi pulak kan..bayar mahal2 kan..


faryn,
tu la kan..selalu budak belum akil balikh la buat mcm tu kan..x pun yg baru2..sebab gedik lebih..
xpe..bg la aku feeling muda sikit.. ;)


zaza & haza,
thanks..tp aku jenis cepat berpeluh la..tempat2 sejuk boleh la lepas2..kalau ala2 panas tu..x kuasa aku..tu yg ikat aje..

peej said... [Reply to Comments]

my sprirt fingers,
a ah la kan..baru perasan..haha


noy,
haha..i know u lap meee....xpe..sat lagi aku buat lagi depan kau ok..pastu amik pic..aku tepek banyak2 lagi kat sini..


wani,
haha..kau salah seorang ke..tu la..ramai ingat jonet cousin la..macam2 la..
aku pun x paham..sebab tu aku cuba buat..apa kata kau cuba buat..mungkin kau akan paham.. ;p


shasha,
eh tp ada yg amik..nampak sangat comel..yg muka ala2 jepun la..kalau muka dah ala jowo tu..x dapat nak tolong la..haha..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...