Instagram : @peejburhan

persiapan bertunang~

last saturday tu..
papa, mama & ayol balik kg..
sebab merisik semua tu..
kite org yg lain2 x ikut..
sebab merisik aje..apa jadah nak ikut pulak kan..
elok lak gaji noy dah keluar..
so kite org plan nak mencari barang2 utk engagement noy tu la..

so kite oragn ke area danau kota..
lambat jugak la gerak..around 4ish mcm tu..
sebab menunggu si jonet tu..
die nak datang semua..

sampai je sana terus makan..
makan kat noddle station..
nama je noddle station..tapi kite orang x makan noddle pun..
lapar nasi.. ;)

:: aku order tomyam fried rice & ice lemon green tea ::

tgk la nasik die tu..
sesuka die je tau..
bg la presentation sikit..kasi hias lawa2 ke apa..
mcm nasi goreng aku makan kat rumah pulak..haha..
rasa pun biasa2 aje..still xde kedai boleh lawan tomyam fried rice kat e box, endah parade itu..


:: tu rabia adik jonet..noy pun makan yg sama ::
:: jonet kesayangan hamba..gile sedap air jonet minum tu..i loike ::


:: random pictures...kes malas nak pikir caption ::

jonet n adik dia x makan..
sebab dorang baru balik dpd umah aunty die ade makan2..
lepas tu..kami menapak dlm few meter...ke kedai creative-fingers..
memula nak order online aje.
tgk kedai die dekat..
so pergi ke situ terus la kan..senang..

noy order favours atau dlm kata lain..cenderahati perkahwinan..hah
order2..letak deposit..

:: noy isi2 borang2 la apa la..rabia..berjalan sana sini ::
:; jonet yg kelakar...dah bertahun pakai hp tu..baru reti guna camera hp tu..reti la gune..tp ni baru nak kagum2 function die..gilo...tp masih slow..so aku snap je la sendiri pakai camera aku ::

lepas tu kami ke kedai ade belakang tu jugak..
nak carik selendang..
xde yg masuk color..
kalau ade pun..selendang chiffon kosong..rm129..
ikut aku n noy nak amik je la..walaupun xde la puas hati ke suka ke..
tp jonet x bg..die kata carik area jln tunku abd rahman..
okies..
so x jadi amik..

maka kami pun pulang ngan hati separuh gembira..separuh x gembira..
*gila tah apa2 penutup aku*

13 Comments:

Hana-Ni-Mo-Nai2 said... [Reply to Comments]

yarabbii...nasi goreng thai ke tuh?

cam maleh jek..
tak pun mcm 1st time belajar goreng nasi..hikssss

~ mizzAmy ~ said... [Reply to Comments]

~ air yg sis jonet minum tuh sangat menggiurkan lah. nampak sedap.... ~

Tijah said... [Reply to Comments]

apa tajok minuman jonet tu eh? sedap nampak. tapi tgk bekas dia teringat balang kuih raya rumah sazah! hikhik!!

Tina Najib said... [Reply to Comments]

haha..aku tgk rabiah terus tergelak..aku ingat masa aisyah kawin aku confident pegi kat rabiah and cakap,

"nia baayah kan?"

sukahati aku je tukar nama dia, kakakakaka...

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

haaa. carik selendang kt area masjid jamek sane. aku lupe name kedai die. kedai india muslim. ade jual brg2 pengantin tmasuk aksesori. selendang kawin aku beli kt sane. jenis kain lace yg lembut n jahit manik. br rm200++. tp mmg cantik2 lar kt kedai tu.

Musliha said... [Reply to Comments]

walla.. bestnya beli2 brg kawen..
muahahah..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

ni mesti kes dorang malas nak hias2 nasik goreng tu...letak la cam dalam cawan and tekup ke apa kan..hehe. tapi sedap tak dek?

shasha said... [Reply to Comments]

nasi goreng yg aku masak lagi sedap rupanya dari tu peej...heheheh

Nonoy said... [Reply to Comments]

penutup kau mcm cibais.. benci kau pija! tak sukerrrrrrr

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

yeahh entry bersama jonet! *peminat jonet datanggg sila beri laluan* hahaha. sini ada jugak noodle station tu, pernah lalu then mcm nk masuk pastu cancel sbb terasa nak makan nasik. ada nasik rupanya dalam tu. haha.. salah faham dgn nama kedai :PP

peej said... [Reply to Comments]

hana,
tu la kan..aku rasa aku buat lagi cantik kot..heheh..


mizzamy,
mmg sedap..sebab try rasa..


tijah,
ntah la kak..ari tu dia ada bg tau n sibuk2 suruh order..tapi x teringat..


tina,
kau mmg sesuka hati je..

peej said... [Reply to Comments]

beautiful disaster,
kita org xde la sampai sana..tp dah jumpa pun selendang..bawah rm100 aje ;)


musliha,
pembetulan...barang tunang la..


darling8tabby,
kan..kalau die letak elok2 dlm cup n tekup pun kira ok la kan..heheh..

peej said... [Reply to Comments]

shasha,
tu la kan..aku pun rasa mcm tu..


noy,
abis tu..tetibe xde idea..


wani,
aku pun ingat xde nasi..sekali ade..adalah gembira...
owh aku pun suka entry ade jonet..ngeh..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...