Instagram : @peejburhan

nasi bubur - kampung baru~

malam jummat tu....
mula2 ingat nak makan kat heritage row..sup lazat tu..
tapi gile la penat berpusing je...carik parking xde..
xmo la parking rm10 tu..mcm rugi je..
boleh dapat 1 sup tu ngan 10 ringgit tu..gile kodukut kan.. ;p
kat tepi2 jalan pun ada org nak jaga2..serious x suka..
ye la..dorang akan mintak tah berapa ringgit..
tapi kalau la kereta nak kene tarik kau ingat dorang akan kisah??
mmg x la kot..so baik xyah park kan..
so termati la harapan yang berbunga2 nak makan sup tu..

xtau nak pergi mana..so ke kampung baru je..
ok la..dekat je kan..2-3 minutes drive je..
nasib ada parking spot..
kami mau makan nasi bubur..
dulu aku rasa bersepah2 je kat situ..sekarang dah xde pulak..
ade la 2-3 je..
so ke suraya seafood ke apa tah..lupa la..


:: muka xnak layan.n edan mcm muka senyum paksa..sebab kami mmg dah lapar melampau..tension lagi.. ::
:: ni bukan muka xnak layan..tapi poyo lebih..aku yg suruh noy snap..tapi bile dia snap..aku nak buat muka macam dorang la..x menjadi ok..x dapat hide kegembiraan aku nak dapat makan tu..so aku tersenyum lak..haha ::

kedai ni gile penuh..
nasib time kite orang sampai..ade 1 je meja kosong..
kalau xde tempat..harus la double kecewa gitu..
double ke??ke lebih??

kami adalah tamak..
maka amik lebih la lauk2 tu.. ;p

:: kiri tu aku x tau - sayur kailan & cendawan masak oyster - telur asin ::
:: ikan masin mcm kipas - paru goreng - ikan bilis - of coz..nasi bubur ::

walaupun simple2 je..
tapi sangat la sedap..
maka semua makan sorang 2 mangkuk..la la la~
ok xde la sedap melampau..tp ok la..
aku lg suka zaman dolu2 aku pergi..
seab dia masak lauk2 time tu jugak..
ni x..semua dah ready..kecuali sayur tu la..
so mcm sedikit pelik n sejuk la..
tp ok la kot..sebab bubur panas melampau..
x pasal melecur lidah aku..kejjiii...

ok tu je..
xmo cerita lebih..
saja je tepek pic yg ada..
nak xnak kene type jugak kan..
so inilah entry saya buat kali ini..
ok buhbyee...

8 Comments:

suezensuzanna said... [Reply to Comments]

wah......bubur nasik n telur asin tuh..mmg fav...nih kedai yang mn ekk??

chics said... [Reply to Comments]

Peej,
Kedai ini adalah kedai feveret aku dekat kampung baru! Paru sambal dia setap gila .

Oh meleleh air liur.

Kau penah try sup ekor dia tak? Boleh tahan

shasha said... [Reply to Comments]

aku baru nak tanya ikan masin macam kipas tu apa..sekali baru teringat...bukan tu ikan pari masin ke?tak silap aku laa...

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

hahhahahhako sentiasa je gembira weyh...
mana pernah ko tak gembira
nak hide2 konon
chit pooodah!

darling8tabby said... [Reply to Comments]

woihh....meleleh air liur...sedap! faveret nih...

Musliha said... [Reply to Comments]

bubur sinonim ngan org sakit ke demam ker.. ni nampak sedap nyer.. byk lauk..

sheila said... [Reply to Comments]

makan bubur kat Kak Mah Tomyam pun not bad..opposite bank islam kat jln katib koyan tu..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

bubur mmg slh satu drp fave gwe!! xtaulah, but benda2 simple ni sebenarnya mendroolingkan *apekah penggunaan perkataan campuran---* :P bubur ke, sardin ke, ikan bilis ke. org tgk simple je kan, but they'r actually really tasteful!! ^^

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...