Instagram : @peejburhan

mencari kain baju melayu dan baju kurung mengikut tema~

memandangkan jonet suruh cari selendang kat jalan tunku abd rahman..
so aku n noy plan nak pergi ke area tu la on sunday...
plan nya nak pergi pagi2 la konon..lepas sarapan..
pukul 10 je bergerak..
tapi xde makna ok..tido pun pukul berapa..
harus lah tengahari baru bangun..huhu..

so buat itu ini..
kita orang bergerak pukul 3pm macam tu..
mula2 pergi au2..nak makan..kedai tutup pulak..
so ke melawati je..ingat nak makan thurkah..
tapi boleh pulak selipar aku putus..so singgah beli selipar kat kedai cina..
xde size..so pakai size 10 ok..gila besar...
so malas nak jauh2..makan je kat foodcourt situ..

then baru bergerak ke area semua house tu..
suprisingly..traffic was smooth all the way..
mmg best la..xde sikit pun congested..sukeeee....


sampai je sana terus carik selendang..
nasib jumpa..n x berapa mahal..
kemudian niat di hati nak ke SSF..tapi harus la aku mencari2..tapi x jumpa..
rupanya aku silap jalan..haha..
so lupakan je la..
sebab noy tu bising2..dia kata menakutkan la area ni..
apa la...so x dapat nak feeling jalan2..

kita orang singgah kedai dekat situ2..
belikan kain baju melayu utk lelaki2..
noy kan nak tema brown..
so kena la beli...

:; noy tgh call papa ::

ye la..papa kan pernah stroke..
so selalu badan dia x selesa..
dia rasa mcm pijau2...so kalau boleh nak la carik yg ok utk dia..
last2 dia semand ok..
memula papa nak kain satin..
bila tau kita orang belikan ayol n PG semua kita orang belikan satin..
tetiba papa cakap, "kalau macam tu papa nak kain 2 tone"
hoih gedik nak 2 tone pulak..
tapi ok je la..sebab papa kene la special lebih kan..

nota tetek : pijau = pijar...aku orang melaka..so mmg dpd kecik panggil pijau..x tau pun asalnya word itu ialah pijar...siap gaduh2 ngan jonet sebab aku cakap..pijau yg betul.. ;p

:: aku yg kene meneman ke sana ke mari ::
:: kau tgk la muka noy tu..cukup x suka berjalan area ni..nak laju2 je ::
:: menyinggah beli cendol..sedap cendol dia..tapi aisnye sikit..isi melampau banyak..sekejapan je aku sedut dah habis tau ::

lepas tu terus gerak...
kita orang call dzaza..sebab nak bawak beli baju dia pulak..
call dia n P.G dekat JJ w.maju..
so kita orang amik kat situ je..
sebab hujan pun lebat melampau..

pastu kami ke gulatis wangsa maju..
mission mencari baju warna dark brown jugak..
payah jugak la..
sebab noy nak betul2 dark la apa la..
macam2 kain la keluar..
mula2 dzaza nak beli cotton..agak2 la kan..
kang x pasal..dia kurang glamourous..n tiba2 nampak mcm bibik lak..huhuhu..

:: muka kegembiraan dua2..sebab akhirnya jumpa baju yg menepati citarasa ::
:; aku & P.G ..harap maklum..P.G abang aku ye..bukan adik aku..walaupun size aku lebih.. ;p::

P.G ni gila rimas ok..
x reti dok diam...
dia mekak2..x pasal muka aku pun muka tahan gelak..
kita orang kan tgk kain lama..
so die dah tension2..

P.G : che pon...che pon..
me : diam la weyh..
noy : ok x yg ni kak dzaza *sambil tunjuk kain*
P.G : che pon...balik2 tgk che pon..
dzaza : apa awak ni...
me : tahh..apa kau ni..apa che pon2 ni??
P.G : ni..kain 'che pon'..
me : chiffon la...
P.G : x kira..che pon lagi sedap bunyi dia..
me : suka kau la..
noy : tu la..bising kan..biarkan dia ...jgn layan..

dan dia keep on cakap perkataan tu sebelah telinga..
psycho ok..

:; ye..dia masih x stop2 cakap...apa kene tah ::

lepas tu terus balik rumah la..

:: ni dzaza amik..aku x paham motif dia amik ni..x nampak pun beza color n kain..gilo.. owh utk ben pun ada jugak ;)::
:; ni kain dzaza..cantik kan ;) ::
:: tah apa yg kita orang bincang2 tah ::
:: noy n hannan bersantai ngan positon yang sama..comel ::

ok tu je la..
acik penat nak type panjang lebar..
okies...

14 Comments:

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

haha. che pon kekdahnye. owh, org melake adelah bes. sbb mak aku org melake. heheh.

Nonoy said... [Reply to Comments]

kempis nya buntuit acikk.. hehe.. gambo last tuh..sakit hati nengok eh

darling8tabby said... [Reply to Comments]

che pon che pon..wakaka..kelakor jugak pg yer

kain dzaza tu mmg cantek! suka akak..

thurkah tu sedap ker dek? akak tak pernah pi...kalo sedap..nak pi la sabtu ni...bekpas..dia ada jual yg apom manis tu kan?

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

pg gilo. tangkap cik pon betul kurung satu bilik dgn dia.
che pon...che pon...sangat.

Musliha said... [Reply to Comments]

adehhh.. sakit perut aku gelak depan pc ni... hahaha.. pg gilos ka kamu? che pon! che pon! hahaha.. kawan aku sebelah dah jeling2.. sah dia kata aku giler.. hahahaha.. lawak okkkkkkkkk..

Tny said... [Reply to Comments]

Owh..korang semakin ligat mem-bz-kan diri dengan preparation ni.. Mesti letih jugakkan nk jumpa kain yang berkenan dihati..

Ha'ah.. santai..posing pun sama =D

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

mmg lawa kain dzaza tu.. and kaler brown adalah menawan!! xD

i love the last photo!! aksi wajib kucing2 dewasa ini.. lolx

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

hahahah perlu la ayol punye kain buh "KHAI"???? HAHHAHAHHA saja korg sabotaj die yeh?

nasaoji said... [Reply to Comments]

sebutan baru...-che pon-...

penat nengok kome mencari kain yer...ha,,bru tunang tuh,,idok nak kawen nnti.. ;)

shasha said... [Reply to Comments]

peej..ni kain nak pakai masa tunang noy ke masa kenduri kawin nanti?

peej said... [Reply to Comments]

beautiful disaster,
ye ke best??xpe la..mari kita puji diri..mmg best pun..muahahaha..


noy,
kompis kah??mcm semut loh..haha..geram??geram kat diri sendiri ke hannan??kalau diri sendiri..confirm kau sewel..haha..


darling8tabby,
sedap kak..apom manis??ada kot..x pernah try la..pija selalu pergi makan tosai or idli..kuah kelapa die sedap sangat..n if tgh hari makan nasi daun pisang..sedappp..

peej said... [Reply to Comments]

my spirit fingers,
haha keji..


musliha,
dia mmg..kalau mood gila dia dtg..mmg sewel..tp kalau mood garang..mampos xde sapa berani tegur..


tny,
tu la..penat..tang baju lelaki x penat..perempuan ni leceh sikit..

peej said... [Reply to Comments]

wani,
menawan kan..aku suka..
ye..kucing sangat menggeramkan kan..


lil^red799,
haha kau perasan jugak yea..tu dzaza la punya kerja tu..keji gila..


nasaoji,
tu la pasal..kalau kawin agaknya preparation dia lg la memenatkan..pengsan..

peej said... [Reply to Comments]

shasha,
tunang la..siapa yg nak kawin..kenduri siapa??kau salah train ni weyh..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...