Instagram : @peejburhan

macam2 org ada..kelakar~

lama gila kite orang dok kat hospital tu..
dpd pukul 10 lebih sampai pukul 1 kan..
so daripada kita orang je ada..
sampai la mcm2 org datang..
semua kes nak beranak la ni..

1 tu..ni noy cerita la..
sebab masa tu aku lepak kat kereta ngan edan seba hisap rokok..
aku nampak la couple cina ni..

noy cakap...lelaki cina tu jalan laju gila menuju kat meja security tu..
ade 2 org..melayu..sorang muda sorang tua..yg tua tu garang ok..
so lelaki ni ngan tangan penuh bag2 semua..
sebelah tgn lagi tegak ke depan pegang kad merah tu...
menuju lajuuuuuu..kat meja tu..

makcik : hey hey...siap yg nak beranak ni??awak ke isteri awak??
lelaki : eh...*pandang belakang*
makcik : pergi amik isteri awak tu..

noy cakap isteri dia jauh tertinggal kat belakang..
sambil pegang perut n jalan terkangkang..
hahah so funny..ye la..kelam kabut gila kan..
padahal bini tgh sakit tu..boleh lak dia tggl..gilo apo..

tu xpe lagi..
tgh aku, noy n kak zue gigih sembang2..
tetibe nampak kereta ni laju gila bawak...
masuk terus ke dalam ...lg sikit nak sampai kat kaunter...
mmg terkejut la..wtf kan...
lelaki tu kelam kabut keluar dpd kereta..nak ke sebelah bukak pintu la..

makcik : hey..apa ni..mana boleh masuk sini..
lelaki : ni nak beranak ni...sambil tunjuk2 dalam kereta..
makcik : dah keluar ke baby tu??
lelaki : belum la lagi...
makcik : apa kamu masuk kereta sampai sini..x boleh la..luar sana..kami boleh amik kerusi roda..
lelaki : hari tu saya datang..orang tu kata boleh masuk sampai sini..

wah..sesuka hati tau..mmg x logik kot oleh masuk..
pucat muka lelaki tu..gelabah kot..
pastu terkebil2 sebab kene marah..haha..
mesti korang rasa biasa je kan..
padahal kite semua dah stock gelak x cover2 lagi..lawak..
sebab korang x paham kot..
tp xpe..aku sebagai blogger tegar..
harus cepat2 snap pic ni...


:: kau tgk kereta dia masuk sampai mana..dah depan sgt tu..lg 3 meter sampai kot meja security tu..agaknya makcik tu pun terkejut..ingat kereta ni nak langgar dia..tu la..asyik garang je..haha ::
:: ni lak kawasan sekitar ::

kereta dia sepatutnya berhenti kat depan kerusi ..kat tiang tu ok..
kau tgk betapa gelabahnye dia..x pasal bawak laju gile..terus sampai ke dalam..haha..
dah bukan jalan tar lg..dah kire atas tiles die berjalan..
laju melampau lak tu...
hahah..kelakar kan..sian je aku tgk..
tp x dpt elak la..kite org gelak melampau..
lelaki tu pun perasan je..
masa isteri die keluar tu..
aku tgk air ketuban tu dah pecah..
so mmg isteri dia dah basah2 kuyup..
tu yang gelabah lebih kot..hihi..

tp sangat fun ok..
macam2 la kite orang tgk..
tu yg x rasa masa berjalan tu... ;D
keji je kan..org emergency..sakit2..kite org boleh rasa kelakar..
aku nanti mcm mana la..wah..tetibe aku kan..tah apa2..

11 Comments:

SyaNa said... [Reply to Comments]

anak sulong kot tu..
tu yg gelabah lebih..
makcik gad tu pn garang benor..

puterikurekure said... [Reply to Comments]

hehehe.
memang kalau dah kalut, bini tgh terkengkang2 kat belakang pon boleh terlupa.
harap2 alang nanti tak tinggalkan akak camtu skali. sedih ooo...

Tijah said... [Reply to Comments]

hahahahah!!!

siyes kelakar. kalu aku agaknyer. aku suh laki aku bawak keta masuk wad teros!!!!

darling8tabby said... [Reply to Comments]

kecian orang tu..tu mesti panic tu..

tina camne? dah branak ker?

Musliha said... [Reply to Comments]

huh.. panik! panik! ekekek..

ai said... [Reply to Comments]

Ya Allah Peej!!!!
Adoiiii..aku taip ni pon gelak lagi tau! Berair2 bijik mata aku!
memang kelakar le wei...yg kete tu aku tak tahan!!!! wakakakakakakakakaka....tak sabar aku nk criter ngan laki aku!! :D

shasha said... [Reply to Comments]

biasanya husband yg terlebih panik kan??..wife dorang tuh rileks je...heheheh

sabrinaabubakar said... [Reply to Comments]

korang buat apa kat Spital selayang tu..hihihi ai perasan sbb mural dia..my dad dapat treatment for his cancer kat sana...next month wa turun lagi

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

hahahhaa sgt kelakar kot
aku rasa makcik guard tuh terpaksa buat muke garang
kang doe join gelak kang
tak pasal org2 tu rasa terhina plak
ye la kan... gelak2 plak bini org nak bersalin...
ko tak pe gelak... sbb ko bukan kerja situ hari2...
kire cam rare view lah..
cube ko interview mak cik tuh
mesti 8 kati punye citer lawak die keluarkan

Shila said... [Reply to Comments]

naseb ada meja makgad tu. kalau tak mungkin dalam hospital teros dia masok. drive tru hantar bini beranak. hihihi =P

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

haha kelakar je. tu pasal, time2 cemas camtu xde nk fikir dah lalu atas jalan ke lalu atas tiles. wahaha

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...