Instagram : @peejburhan

hola org2 istimewa~

ok mesti korang pun tahap menyampah kan.
ye la..asyik la private aku ni..
pastu kejap2 je..poyo je lebih..
xpe..kali ni aku bg lama sikit..

bukan apa..aku dah bengang tahap gaban jugak ngan reader2 ni..
esp yg bg komen2 anon2 ni..
aku dah la jiwa kacau..lg nak bg sakit hati aku kan..
eventho aku cakap aku kuat ke apa..
tp aku ni manusia..dah la bintang pisces lak tu..
of coz la hati lembik jugak kan..

ok la..mmg la aku dah break..
n aku xmo nama dia dah di sebut2 kan..
tp ade aku bg green light bg kutuk ke??
pernah x pikir..less than a week ago..
org tu yg aku sayang n manja2..
so of coz aku x suka org kutuk2..
aku kutuk xpe...org x boleh lah..
esp bila .orang2 tu..x tau langsung apa cerita kan..

plus eventho aku dah break..
please be professional la..
aku malas betul org break je..
yg lelaki..cakap..' ahh..bukan virgin pun..aku dah pernah main..'
yang perempuan lak, ' alaaaa..amik la..konek dia kecik je pun'
tolonglah..kalau kau still sama..ada kau kisah ke konek dia kecik ke apa kan..
kau layan jugak..
tu contoh ok..

mcm aku..ingat aku x notice ke..
dia x handsome..x kaya..segala2 x la..
tapi aku terima seadanya..
xkan bila aku dah break je..aku nak kutuk2 kan..
x fair la kan...

so bila aku baca komen2 anonymous ni..
aku sakit hati..
aku tau..anon ni semua..semua reader aku jugak..
cuma penakut n berpura2 je..
aku sakit hati sebab bg aku dorang ni hipokrit la..
ye la..tah2 selama ni dok puji..cakap..,
'comel la korang ni'
' kawin la cepat..'
'beruntung dapat dia'

apa2 laa...pukimak la..haa..kan dah mencarut..
aku ni nampak baik..
tp x kenal lg aku..mulut aku ni berbisa ok..
kalau maki..boleh menyebabkan org depressed ok ;p
cuma dlm blog..aku kena la cas ayu lebih kan..
tiba2 aku dah break ni..macam2 la kau nak cakap..
eyh pergi mampos la..
bila aku private..tau menggelupur...kacau2 cbox org lain suruh aku invite..
baca..pastu nak mengutuk..kepala hotak la..

harap maklum..
entry ni bukan sebab aku backing ben..
tp sebab aku benci reader2 yg menyakitkan hati n hipokrit ni..

so kalau korang dlm list ni..
maknanya aku suka korang la..la la la~
hmmmm..ke korang salah seorang dpd anon2 yg hipokrit ni?? *sambil angkat kening sebelah*

ni pun ada lg aku nak invite..tp x tau email..or maybe lupa..
ok la..semoga aku bergembira berblogging tanpa sakit hati utk seberapa lama blog ini private ni..yeayyyyyyyy..

18 Comments:

green apple said... [Reply to Comments]

Sorry la aku lama tak jengah sini, sebab blog aku pun ala-ala cilaka sket ada orang stalk. Pagi tadi aku block tak invite sesaper pun, trust no one la konon. Half day je pastu aku unblock balik. Tapi aku bajet tak lama la, esok lusa bangsat-bangsat ni datang balik mengutuk aku.

Lps dapat invitation ko terus aku masuk sini, apehal la pulak ko nak private tetiba kan. Aku betul-betul tak tau ko dah break beb.

Sorry for the news.

FUJIWARA SHOP said... [Reply to Comments]

ohh....itu ke sbb dia???
aku dh cuak, sbb aku kenkadang short term memory lost.....
lupa ape yg aku komen kt cb...menyebabkan aku review balik older messages if la aku tergolong dlm org hipokrit tu kan...
although i know i'm not that kind of person!!! ---> sempat puji diri!!

actually, u guys yg berblogging nih mmg org2 yg though. unlike me...dulu aku penah ade blog. tp aku dh stop berblogging bila tiba one season tu...mcm byk jer blog2 org lain yg aku selalu baca, which is ade je haters aka PHD. sampai ade dedicated blog la diaorg buat khas utk seseorg tu, which i think its too cruel!!!
walaupon aku belum penah kena benda2 mcm tu, bila tgk kes2 org lain, menyebabkan aku cpt2 undur diri, sbb aku takut jiwa aku tk leh terima dgn komen2 yg jahat sejahat org yg mengomen tu.

for me this kind of ppl ialah org yg sgt dengki bila life org lain lagi best dr life dia. and i don't like ppl yg gaduh2, n sgt mengejutkan via internet pon blh wujud pergaduhan. yg herannye they never ever meet each other pon!!! kenapa mesti nk gaduh2...adakah utk kepuasan hati sahaja!!! if so, sila tya hati anda yg paling dlm adakah anda betul2 puas hati setelah bergaduh n condemm each other??? jika benar, maka saya amat simpati dgn anda yg mempunyai hati yg cukup hitam!!!
ehh, jap....asal komen aku tetiba jadi mcm sesi luahan perasan jer!!! sape sebenarnye yg bermasalah aku kah, peeja kah!!! sori la peej tetiba aku lak yg emotional!!!

FUJIWARA SHOP said... [Reply to Comments]

btw, komen di atas tu dari aku iekan78....if ko konpius tetiba lak fujiwarashop lak yg menjelma!!!
sbb aku dh lupa password iekan78...

Ceera said... [Reply to Comments]

betul2

ramai readers yang banyak simpang..

sekejap2 cakap manis, sekejap2 cakap pahit.. puiiiiiiiiiiiiii

Tina Najib said... [Reply to Comments]

ohh aku paham apa ko rasa okkk.. tu sbb la kalau org puji ke apa kat comment box, aku tak percaya sgt.. bukan betul sgt diaorang ni, hehehe.. bukan la smua mcm ni.. a few la..

tapi kan sumpah takleh blah.. aku paling x suka kalau org yg dh break pastu boleh cakap,

"amik la, aku x kesah.. konek dia kecik pun.."

alaaa, yang kecik tu la dulu yg ko hadap bertahun-tahun okkkk..

nyampah aku!

ehh apsal aku tetiba emo? hehehe..

chill babe.. meh dtg umah aku.. haha.. tetiba je.. aku bosan okkk.. ikut hati, nak je aku kuar gi klcc ke.. haihhh..

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

ni ko tutup ke ko bukak???
smlm aku try masuk... tak buleyh..
hehe tetibe hari ni sudah buleyh plak..

aku pon pantang gile org yg dah break..
just because something bad happen to them, pastu nak hina hina org len/ the other party
ape die rasa dgn menghina org len die tu cukop besar kah???
gile bebudak weyh...
mcm yg gado gado time sekolah men ejek2 nama bapak
ntah hape hape je...
kang aku ckp otak sama level ngan budak sekolah... tau plak hangin kan...
hbis ...sapa suruh ko act like one???

hmmmm takpe peeja...
org ni bile kite bg muke mmg lelebih sket
die ingat kite yg menulis nih character dr novel..
tak de perasaan...
sat sat kang kalo kite mulot jahat
die maki lak kite kan...
bile kite diam die men pijak pijak plak.... kang kite bersore sket .. kata kite emo plak...
jgn ko layan org cenggitu...
tu stock2 ketandusan kasih sayang tuh...sbb tu die mcm kompius sket dlm kehidupan nih..
smue bende tak kene ngan diri die
cacat!

dazzledalie said... [Reply to Comments]

dude, take your time. tq kerana anggap aku istimewa. kau pun istimewa (background lagu adibah noor)

ai said... [Reply to Comments]

( O )( O ) = lobang idung aku sbb kau invite aku kat belog private & confidental kau nih!! mekasehhhh peej bambam.. ;P

chics said... [Reply to Comments]

Yeayy nasib kau invite aku kalau tak mati kutu takde blog dah nak baca.

Deqna said... [Reply to Comments]

rasa bertuah jer dapat jadi sebahagian yg boleh masuk blog private nie.. nama pun private kan.. thanks yer peej...

Tijah said... [Reply to Comments]

aku speechless sbb diinvite. aku sayang ko pijaa!!!!!

*nanges sambel lap hingus!

akak drama said... [Reply to Comments]

Haaa.. kan. I like this post. (Walaupown akak tak di-invite dan terpaksa meminta sedekah giteww... *sob sob*)

I totally know what you mean. And BTW, nak mention sepolan pun akak takde (sebab Pija dah buat post "sila jangan sebut2 lagi" tu kan?) inikan piuler nak kutuk2 weh.

It's a personal thinglah... relationships. No one has a right to comment, melainkan the people in that relationship. Sodap molotz aje kan?

Apa2 pun.. thanks for finally inviting me. ;) Timakasihhhhh bebanyak.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

agree2.. kalau org len ada issue ke apa, besides God, only those particular persons know what really happened. kita2 yg tgk dr luar ni xtau semuanya. but still, time is a healer. mari kita mempersilakan 'time' menjalankan tugas beliau! xP

Second Sanctuary said... [Reply to Comments]

Hahaha! Aku sedar jugak comments yang berbaur hanyir tu, kalau aku sudah lama aku tulis "OK :)" delete forever dan tak layan. haha, tapi sebab kau seorang yang baik, penyabar orangnya! Haha!

Ala, don't worry la beb, hypocrites are everywhere it's inevitable. Best to deal with these syaitans is to actually ignore them cause you know they're just some lowlife douchebags with no self esteem.

Live life to the fullest, carpe diem! (chey berfalsafah pulak aku)

Tny said... [Reply to Comments]

Macam-macam readers.. macam-macam perangai.. susah tau nak cari readers / bloggers yang betul2 ikhlas time kasik komen..

Mmg kusut kan.. Sabar bebanyak Peeja..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

sobsob..akak ok je...*merajuk lite2 pasal tak kena invite kan*

sweethOneY said... [Reply to Comments]

erm.. bace entry ko yg ni..
teringat lak ms aku br clash ngan ex aku, 3 bulan lepas..
ex aku tu baru amik degree skrg, dlu dip..
aku plak dh nk abis degree..
boleh plak ade mulut puaka ckp "bodoh la dia tu, pdnla amik degree tak habis2"

wah.. aku lak yg menyirap pastu..
so mmg paham la apa yg ko nak smpikan tu..

ngee.. pegi citer kisah telenovela lak aku kt sni.. hehe

ape2 pun, be happy k..
eh, lupa nk tulis.. hye, nama ku izza..

chill ok (:

cik nurulain said... [Reply to Comments]

pija, u boleh bayang tak i macam go thru life u in just one night. tak lah one night. the other day tu dah baca sket 2008 punya. malam ni yg hardcore. tadi punya i gelak2 baca entry u dgn ben. tetiba now i baca psl ni. oh God. i menangis ni. i mean menitik kan air mata la. sebab mcm sebak. u ni baik la pija. even though mulut u mcm bgkai sikit kekadang (jujur ni, tapi i mmg suka mulut bangkai. sbb i pun kekadang bgkai) tapi baik nya u. takde pun u kutuk ben. i masa break dgn ex i, the whole month pnuh dgn entry kutuk dia semata. alamak. pjg nya comment. ok lah. i nak smbg baca lg. bubbye!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...